Nu är julEEEEN här igen!

Inser att det är rätt skönt att släppa kontrollen och med raspig hals, feber och pirrande hud (något jag för övrigt googlade på och om ni inte hör ifrån mig närmaste dagarna så har jag kanske dött i olika sällsynta former av cancer, hjärnhinneinflammation eller blyförgiftning. Det kan dock också vara en vanlig förkylning.) titta på när barnen klär vår plastiga julgran genom att hänga på allt de hittar i lådan och när grenarna tar slut helt sonika hänga på fler saker på varje gren.

Och där kanske jag slog årets rekord i ”längsta och mest osammanhängande mening”.

Men det är skönt (kontrollsläppandet i första hand även om jag också njuter av att kunna bygga precis hur långa och osammanhängande meningar som helst här på min egen blogg, det får jag inte (konstigt nog) på jobbet.). Och att jag inte orkar gör nog bara barnen lyckligare för då slipper de en petande morsa som vill hänga saker med viss symmetri.

Jag får istället ratta Spotify som vore jag värsta jul-DJ:n. Och min jullista går inte av för hackor med disneyfilmsosande julmusik från Point of Grace, slicka synkoper från Samuel Ljungbladh och Ole Börud samt jazzigheter från Trintje Oosterhuis (jag var tvungen att googla stavningen, jag kallar henne Trinda Lederhosen). Och så lite konstigheter från Galenskaparna&After Shave och en himla massa Michael McDonald och Yellowjackets (Barnafaderns bidrag).

Vår favorit för tillfället, av högst svågerpolitiska skäl, är dock denna lilla goding som känns lite slutscen-i-Love-Actually-aktig fast på svenska (även om demon jag fick höra i somras var på utrikiska). Svåger har skrivit låten, några systerdöttrar är med och körar på skivversionen och sångerskan har jag exakt noll släktskap med, vad jag vet. Stuffa loss vetja!

Och där välte julgranen! Oh well, den kan knappast bli…mindre kreativ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.