T25 workouts

Erkänn ni darrar av nyfikenhet över hur passen i T25 är? Här kommer rapport:

Kort och enkelt förklarat: Hopp. Mycket hopp!

Lite längre:

T25 Cardio: Mitt första pass i måndags förra veckan och jag blir lite ilsk när jag dels får följa tjejen som gör modifierade, förenklade rörelser, dels när jag helt enkelt får stå still och frustande vila emellanåt. Högt tempo, skuttande åt alla håll och kanter och görasketajobbigt. Får lite gosig träningsvärk i rumpa och vader efteråt. Lärdom: Jag läcker. Trots att jag pausade videon och sprang på toa mitt i! Knipövningar, någon? Glöm dem inte!

T25 Speed 1.0: Också cardio med mycket hoppande och boxaktiga armgrejsimojser men emellanåt är det stretch/stabilitetsövningar vilket ger korta små andningspauser. Föredrar detta, mitt galopperande hjärta mår bra av kort återhämtning emellanåt – då orkar jag mer. Fast jag orkar ändå inte allt, inte ens allt modifiern gör. Känner faktiskt av axlarna en hel del efter detta, bara av att veva runt armarna lite. Och – jag läcker.

T25 Total Body Circuit: Ett helkroppspass med lite mer styrkefokus. Fast med väldigt mycket flås. Anar ni ett tema? Jag vilar när jag behöver och håller sällan samma tempo som gänget på videon… Många roliga kombinationsövningar dock och jag blir rejält trött i axlarna (som redan var trötta sedan dagen innan). Och i bröstet och ryggen. Ganska mycket överkroppsfokus alltså!

T25 Lower Focus: Äntligen lite fokus för benen och äntligen något lägre tempo. Mer styrkebetonat och en hel del flås insprängt förstås men långsammare och mer kontrollerade rörelser ändå. Jag vill slå någon de första 10 minuterna och efter ytterligare 5 minuter är mina ben som stockar. När vi ska göra spiderman lunges briljerar jag dock, tack för det rörlighetsträningen!

T25 Ab Intervals: Coreträning är mitt mesta ofavvo alltså. Och jag stönar och vilar och förenklar och ger datorskärmen onda ögat under dessa 25 minuter. Men det är ett väldigt bra pass med många övningar som är någorlunda otråkiga. Intervals i titeln syftar på korta sprinter emellanåt för att få upp pulsen, annars håller vi oss på mattan.

T25 Stretch: Ett lugnt och mjukt stretchpass på mattan, tänkte jag. 25 minuter senare är jag trött i musklerna och har svettats. I och för sig krävs inte mycket för att jag ska svettas men det är ett rätt fysiskt stretchpass med en hel del statisk stabilitetsträning. Bra, I like it!

Överlag tycker jag att det är rätt avancerat – jag har tänkt att jag är i hyfsad form men får kämpa för att hänga med. Ingenting för nybörjaren. Att ha lite allmän kunskap om träning och vissa övningar är alltid bra men jag tycker samtidigt att Shaun T förklarar rörelserna bra och rätt.

Först när jag kört igenom några träningspass inser jag att jag ju faktiskt kan fokusera på rörelserna istället för tempot, om jag vill, och se till att göra armhävningar ordentligt (på knä, förstås) istället för att göra en halv och hoppa vidare till någon slags plank walk till burpee med squat jumps i rotation (åkäj, jag överdriver lite, men typ så). Varje övning görs ändå under såpass lång tid att jag hinner få in ett gäng reps innan det är dags att gå vidare. Det blir intressant att köra igång veckan två med lite mer förhandskunskaper (och, hoppas hoppas, något bättre flås…).

"Barely made it" - stående check på den på T25-schemat!
”Barely made it” – stående check på den på T25-schemat!

 

4 reaktioner på ”T25 workouts

  1. De där knipen alltså ja, hm… Men vafan, allt en måste göra här i livet – knip, tandtråd, betala räkningar – suck!

  2. Tack för rapport, inget för mig med alla hopp alltså. Tack för påminnelse om knip… Jag kör Turbofire ibland och kollar på hon som inte hoppar!

  3. Way to go, och tack för påminnelsen om att knipa, försöker komma ihåg det men hrm ja, kanske jag slarvar lite. Men jag tänker å andra sidan inte hoppa hopprep än på ett tag 😉

  4. Jag är impad att du kör på med dessa pass, de är så tuffa! Ge mig knipövningar oxå!! Springer på toa alla pass med hopprep… Jag har nu överlevt 4 julbord, varav jag fick fettchock och spydde hela natten efter första… Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.