Tips: Kaffeskrubb och aspirinmask

Läste hos Charlotta Sofia om en kaffeskrubb som jag bara visste skulle bli min nya favorit. Jag hade rätt! Jag älskar att skrubba och peela och är superpetig med hur jag vill att skrubbkrämen ska vara.  De flesta köpeskrubbar är alldeles för mesiga för min smak och min tidigare favorit säljs inte längre.

Denna blir perfekt OCH luktar som en bit av himmelriket (om himlen var, säg, ett Starbucks. Vilket det mycket väl kan vara så vitt jag vet) OCH lämnar huden återfuktad och klar. Win-win-win!

Jag tog en rejäl matsked kokosolja från Kung Markatta – den som faktiskt luktar kokos. Micrade den som hastigast för att få den flytande och rörde ner två mått kaffe. Blev perfekt för en helkroppsskrubb. Du kommer se ut som att du rullat runt i en lerhög (och duschen/badkaret kommer se ut som en lerhög en stund) men blir len, väldoftande och alldeles mjuk av oljan. Testa!

Efteråt gojsade jag in ansiktet med en aspirinmask. Lärde mig av Smaljeansen i tidernas (bloggarnas) begynnelse och älskar också. Tre aspirintabletter (måste vara aspirin!) krossas i en liten skål. Blanda med några droppar vatten tills det blir typ en paste och häll på en skvätt flytande honung. Typ en tesked eller två, jag mäter aldrig. Gojsa in i fejset, låt sitta ett tag (gärna en halvtimme!) och när du sedan sköljer av med ljummet vatten så peelar du ansiktet samtidigt. Jag återfuktar med fet kräm efteråt. Bebisrumpkinder utlovas!

Och här borde det vara en tjusig bild men den ena såg ut som en skål med bajs och den andra som att jag håller på att koka ihop lite crack att röka, typ. Jag besparar er.

4 reaktioner på ”Tips: Kaffeskrubb och aspirinmask

  1. Ligger hostig här i soffan och känner att det kan kanske vara läge att ta hand om mig själv lite extra med en kaffescrub…. Eller bara stanna i soffan och scrubba en annan dag

  2. Kokos-kaffe-skrubb ska jag absolut testa!!! Måste bara köpa ny kokosolja. Tack för tipset. Nu har jag äntligen bloggar om det där att börja träna/komma tillbaks igen efter graviditeten. Pöss på dig och ha en fin söndagskväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.