Frikort!

Det går vilt till på våra tjejsläktträffar. ”Hönsgård” är liksom bara början. Det kramas och pratas i munnen och gapskrattas och äts (mycket äter vi, och gott!) och till slut är det dags för rundan när alla får berätta lite om vad som hänt i deras liv sedan sist. Det tar sina timmar! På sistone har vi börjat lägga till en fråga för att kolla läget lite i superviktiga ämnen.

Som:

”Gillar du att kyssas med tunga?” (Farmor och hennes syster hävdar att man inte kysstes med tunga förr i tiden. Aldrig. ”Man kunde bli upphetsad ändå!”. Liten syssling erkänner att hon dragit tillbaka tunganvändandet lite sedan hennes pojkvän fick kväljningar. De flesta tyckte lagom är bäst. Vissa illustrerade med tungrörelser.)

Eller:

”Har du kommit i klimakteriet än?” (Det verkar som att kvinnsen i släkten är rätt sena in i klimakteriet. Den yngre hälften, där jag ingår, lyssnar fascinerat på vad som väntas i form av vallningar och vredesutbrott.)

Eller fredagens fråga. Som inte kom till på initiativ av mig trots att det är något av ett favoritämne. Vilket bara goes to show att jag är ett barn av min släkt:

”Vad har du för frikort?”

Och efter vi hade förklarat för farmor och hennes syster att vi INTE pratade om frikort på apoteket utan en person man kan få ligga med lite hur som helst så utbrast farmor ”Åh vad käckt! Ett sånt vill jag ha!”. Det är liksom oavgjort på rolighetsskalan på den kommentaren och den efterföljande ”Måste personen vara levande?”.

Efter inledande, gemensam, fördömning av nekrofili så gick vi varvet runt. Farmor och gammelfaster avslöjade sin förkärlek för en liknande typ av man när de valde Harry Belafonte och Sidney Poitier (med tanke på deras preferenser är vi en ovanligt blek släkt). Sedan avlöpte det ganska normalt från George Clooney och Richard Gere till Jude Law, Hugh Jackman (mitt frikort!) och Jake Gyllenhaal. Inga större överraskningar förrän Ernst kom in och livade upp saker och ting. Han var dock inte i närheten av kvällens skräll: Kalle Moreaus.

Och så tror man att man känner sina släktingar.

Jag vet att jag frågat förr men allow me en favorit i repris: Vad har du för frikort?

26 reaktioner på ”Frikort!

 1. Mitt frikort var länge Jude Law tills en kompis träffade honom och kunde avslöja att han var otrevlig och luktade illa:(( Adrian Brody är mitt frikort, vet dock ingenting om hans kroppsodör…

 2. Härligt med tjejsnack, det kan jag sakna massor. Vi är några få ”gamla” (eller jo, det är vi nog oxå) vänner/klasskompisar, som brukar försöka ses en stund varje sommar men det är inte alltid det funkar… Men när vi ses är det precis som om vi träffades varje vecka – helt underbart!
  Jag har nog en ganska lång lista med frikort (för mig själv, inget jag delat med sambon) men alltså Dave Gahan står nog överst. James Hetfield är cool, inte så snygg men ändå ganska långt upp. McSteamy i Greys är inte heller dum, och Shemar Moore i Criminal Minds…

 3. Jag vill också bli adopterad! Jag har bara en brorsa och han är skittråkig 😉 Frikort…..hmmm Hugh, yes Ian, yes, men det får nog ändå bli Nikki Sixx. Jag hade ett par svenska rockers på listan också, men näe, det blir liksom för nära 😉

 4. Hahahaha! Blev alldeles lycklig och fnissig av det här inlägget.
  Hm..frikort? Jax Teller i Sons of anarchy! Fast han finns ju inte på riktigt.. Näe, det går inte lika bra med bara Charlie Hunnam..det skulle vara om han går med på att gå in i rollen som Jax då… Mitt frikort är alltså superkrångligt!

  Haha, Kalle Moreus? Honom vill man väl mest liksom klämma på kinderna? 🙂

 5. Haha, vad underbart med tjejsnack över generationsgränserna! Har inte riktigt överenskommet något frikort med maken, det kan ju visa sig bli knepigt det där. Som för vår kompis som hade en viss manlig programledare som frikort och blev tvungen att omförhandla det när programledaren visade sig ha sina barn på samma dagis. Kompisens make tyckte inte det var helt ok längre när de faktiskt sågs regelbundet bland galonkläder och gummistövlar 🙂

  • Hehe, inga svenskar säger jag och min man (jobbade tidigare i ett sammanhang där jag mötte en himla massa svenska kändisar, och en hel del internationella, så det försvårade saken :-))

 6. Underbar läsning!

  Frikort: Alex O’loughlin i Hawaii Five-0. Och så Nikolaj Coster-Waldau. Mums! Vi brukar ha tre. Har bara kommit på två för tillfället.

 7. Hahaha varken Ernst eller Kalle tilltalar mig speciellt mycket. Tur du skrev att det inte var på din lista 😉 Jag skulle nog välja Ian Somerhalder (Vampire Diaries) eller kanske Ashton Kutcher. Mmmmm…

 8. TACK för dagens skratt. Vilka underbara träffar, vilken underbar släkt! Och vilket underbart iniativ!

  Jag har samma frikort som du. Hugh. Mmmm… såg Wolverine häromdagen. Mmmm…

 9. Ni är ju knäppa på riktigt ju!!! Snälla, snälla adoptera mig så jag kan få vara med nästa gång… Snälla?!?
  Vågar mig nästa inte på att välja frikort… Det bör väl ingå någon form av överenskommelse med maken egentligen, men jag säger inte att Martin Stenmark inte skulle vara ett hett alternativ.

 10. Jag minns så väl när jag och en vän gjorde våra frikortslistor, det tog sådan tid och det slutade till slut med att vi fick ha vars två listor (som nu är i säkert förvar hemma hos mig). En med svenska och en med utländska grabbs 🙂 Överst på min lista stod Bruce Willis, en riktig karl!

 11. ASG! Åh vad underbart! Kan tänka mig att ni har väldans roligt, har svårt att inte skratta högt bara när jag läser! Har nog faktiskt aldrig funderat på vem som skulle kunna vara mitt frikort- kanske dags att göra det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.