Omstart

Jag ska ju försöka backa lite under december för att finna fotfästet igen men gosh, det är svårt! Min hjärna satte direkt igång med att göra listor för saker jag borde göra under den här tiden när jag jobbar lite mindre och skalar ner på krav.  I mitt huvud finns plötsligt tid för att yoga en timme varje morgon, ta en långpromenad i dagsljus i en timme, eller varför inte två timmar dagligen. Givetvis träna på gymmet varje dag, jag måste ju ta tillvara på möjligheten. Jag kan måla köksstolar och rensa kontoret, läsa ut den där boken om förändringskommunikation och börja på ”7 habits of highly effective people” (haha, ironin slog mig just!). Kolla ikapp på alla intressanta TED-talks som jag läst om och baka pepparkakor med barnen. Kanske ska jag testa att göra egen deg i år, trots att jag inte gillar att baka? Eller gillar pepparkakor för den delen… Jobba lite hemifrån när andan faller på, den där powerpointen borde färdigställas och kanske får jag en snilleblixt kring planeringen för 2014.

Tanken är ju inte riktigt att skapa en massa andra måsten. Ersätta vissa krav med andra krav. Men det är inte lätt! Min hjärna går fortfarande för högvarv och jag måste försöka stänga av den lite så att den kan starta upp igen. Ni vet när man ringer IT-supporten för att datorn bara hänger sig och de frågar ”har du testat att starta om?”. För det mesta så funkar det ju!

Så omstart är fokus. Ge överhettade kretsar en chans att coola ner sig lite.

Så här har jag coolat idag:

Medelst sovmorgon följt av kylig morgonpromenad med Jillian Michaels i hörlurna. Mycket intressant ämne som passade mig och mitt nuvarande mående perfekt! Medelst långfrukost och lite långsamt röj av tvätt, kök och annat pyssel. Bara för att jag mår bra när det är någorlunda ordning omkring mig. Medelst kaffe i soffan framför senaste avsnittet av Downton Abbey. Bara jag i soffan och tv:n, ingen dator i knät och telefon i handen… Medelst träning (fast under T25 Cardio så ville jag slå ihjäl Shaun T litegrann) och yoga (30 minuters avslappning – ren njutning!) följt av bästa comfort food-lunchen (fullkornstoast, kaviar, gul lök, ost, stekt ägg – och ett stort glas mjölk till!). Medelst ett bubbelbad mitt på dagen, jag läste bok tills jag blev skrynklig. Medelst myskläder i soffan och lite julklappssurfning. Sedan kom familjen hem och jag drogs in i eftermiddagssnurren men nu är jag tillbaka i soffan med laxpasta i magen, mer te i koppen och världens bästa yllefilt.

Filtmys i soffan, comfort food till lunch och svettig T25-tjej som fick vila flera gånger under passet medan robotarna på skärmen fortsatte hoppa och skutta. Säkert trickfilmat.
Filtmys i soffan, comfort food till lunch och svettig T25-tjej som fick vila flera gånger under passet medan robotarna på skärmen fortsatte hoppa och skutta. Säkert trickfilmat.

Vad har du gjort idag? Entertain me!

6 reaktioner på ”Omstart

  1. Det där lät ju som en helt underbar dag:) Det krävs lite övning att kunna slappna av när man egentligen ”borde” göra annat. typ att ta ett bad mitt på dagen. Sjukt svårt att slappna av där för mig i alla fall men det låter som om du kan njuta av det. Bra där!

  2. Underhållning vet jag inte om jag klarar, men efter jobb, matlagning och annat nödvändigt så myste jag i soffan med de två största ungarna bredvid mig och minsta lintotten i knät framför hela två julkaledrar. Först ”Jul i Svingen” på NRK och sedan ”Barnen Hedenhös” på SVT. Kan det bli bättre?

  3. Det var väl en lugn och fin dag? Du kanske kan bestämma dig för träning en dag, yoga nästa, så promenad dagen därefter…? Själv har jag lång-promenerat idag. Bebisen sov så gott och så började jag lyssna på en ny ljudbok som var väldigt spännande! På kvällen skulle jag träna tillsammans med mina två svägerskor men då blev bebisen vrölförbannad och ville a.b.s.o.l.u.t i.n.t.e ligga i vagnen så de fick springa en sväng själva och vi gick hem igen. Väl hemma fick han gosa inne med pappan och var såååå nöjd och vi andra kunde träna ute på altanen. Slutet gott allting gott tror jag minsann.. Underbara småbarnsliv…

  4. Som jag känner igen mej i det där med listorna i huvudet! Jag konstruerar dem först och sen ser jag i mitt inre hur jag utför alla sysslorna i någon slags snabbspolad variant, jag är liksom slut innan jag börjat. Galet. Tanken är ju att jag också ska vila upp mej och jag börjar få lite pli på listorna. Detta ska vara en återhämtningsperiod, inte en ”organisera upp hela hemmet och kanske typ..eh..renovera lite?”-period.

    Mitt knep är att knöla ihop listorna och kasta dem i en mental papperskorg. Gör bara sånt du vill, inte sånt som ”det vore bra om – nu när jag hinner”. Ta hand om dej! Det är absolut viktigast.

    Och du, jag tycker du är fantastisk som skriver och berättar om detta. Så himla stark gjort.

  5. Det där lät som en väldigt bra dag. Hoppas att du fastnar lite för den ett tag! Känner allt för väl igen mig i det du skriver dessförinnan. Och vet att det är svårt att koola ner. Men du kan ju, så fortsätt nu en stund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.