Väderleksrapport

Ännu en vab-dag, förhoppningsvis den sista för den här gången. Hostiga och snoriga barn, lite övertemperaturer igår men betydligt piggare helt klart.

Morgonreflektion: Jag har börjat dricka svart kaffe. Fast än så länge bara kaffet från vår Nespresso-maskin. Kan vara den bästa prylen i kategorin ”onödig men trevlig” vi har. (TV, dator och Ipad räknar jag in i kategorin ”absolut nödvändiga prylar”).

Morgonoutfit: Svarta tajts, långt linne, storskjorta från tiden när jag vägde 85-90 kg (kan vara det enda plagget jag har kvar från BH (Before Health)). Och raggsockor. Bästa hemmaoutfiten.

Morgonfrost: Har vi här. Flera minusgrader. Årets mest spännande race påbörjas nu – ska vi hinna få upp utebelysningen innan första snön? De senaste åren har vi lyckats tajma p.e.r.f.e.k.t. Barnafadern får kanske ge sig ut med ljusslingor ikväll… Och så kanske vi ska ta in studsmattan och alla leksaker som ligger utströdda på gräsmattan. Men löven kan vi väl ta och skita i nu va?

Morgonlängt: Jag känner så himla mycket för att springa hela tiden just nu. Väldigt konstigt eftersom jag inte springer (så ofta. Eller så snabbt. Eller så långt.). Men så letar sig nya bloggar med springinriktning in på min bloglovin och jag suktar efter nya bra springskor (för de Nike jag köpte på en outlet för 20 dollar  i USA för drygt 2 år sedan håller inte riktigt måttet) och en löpcoach. Kan bero på att jag helst av allt skulle vilja kunna springa ifrån det där gråa molnet som bosatt sig i mitt bröst.

Morgonuppgift: Att ringa någon, något, någonstans där man kan hjälpa till med gråa moln för jag vill ha solstrålar i bröstet igen.

Morgonplötsligthänderdet: Stor kommer ner och säger att hon bäddat sängarna, skurat toaletten och plockat ordning allting. ”Nu behöver jag bara dammsuga, torka av och torka golvet också så är jag färdig sedan”. Sedan fortsätter hon med att ställa ner lite disk och diskmaskinen och skäller på Liten för att hon har stökat ner i soffan. Jag vågar inte gå upp och kontrollera övervåningens status, jag sitter kvar i kökssoffan och njuter av att min förstfödda uppenbarligen blivit utbytt av aliens under natten.

Jag fyller inte ut den lika bra längre men den är mjuk och alldeles underbar!
Jag fyller inte ut den lika bra längre men den är mjuk och alldeles underbar!

 

(Min alien går runt och plockar fortfarande och plockade precis upp min mobil med orden ”Vad har jag sagt om att stöka ner?!”)

 

19 reaktioner på ”Väderleksrapport

 1. Ledsen för ditt moln. Har oxå allt att vara tacksam för men har ingen lust t ngt. Klart du ska be om hjälp.
  November gör ju inget bättre direkt.
  Ledig fredag imorgon kanske ?
  Maria

 2. Undrar just när min Stora får för sig att städa toan?Typ aldrig tror jag, hon kommer att skaffa städhjälp för det när hon flyttar… 😉 Men är man tonåring så är man, flera år till i alla fall.
  Ledsen för ditt moln, inte roligt. Hoppas du kan få hjälp med att få bort det! Har själv bekymmer som jag inte vet hur jag ska lösa, jag velar hit och dit och vet inte vilken väg jag ska gå. Långt inne tror jag att jag vet mitt bästa men jag har inte mod och ork till det än, jag vill ju helst inte att det ska vara så…
  Anyway, tights och sköna varma strumpor äger!!

 3. Ush för gråa moln! Vi har det också ganska tufft på jobbet med uppsägningar och ovisshet, och livet är ju tufft i sig för en heltidsarbete tvåbarnsmamma, men försöker göra sånt som gör mig glad, och upprepar min mantra över allt jag är tacksam för. Hjälper faktiskt mer än vad man tror.

  Måste ställa årets dummaste träningsfråga – Hur kör du intrevaller på cross? Jag har kört så att jag har hållit samma fart med ökat tyngden, eller kör du samma tyngt med ökar farten? Känner mig faktiskt riktigt dum. En annan sak, är du nöjd med dina ”tår”-skor? Läste att man kommer åt musklerna på ett helt annat sätt? Vad tycker du?

  Förlåt för många frågor, men svara det du orkar med.

  Kramar från mörka Skåne!

  • Jag kör intervaller på olika sätt! Bäst tycker jag crossen passar för något längre intervaller (från en minut). Det är ju lite segt att få igång den så att köra tex 30 sek på och 30 sek av går sådär (desto bättre på löpband där man liksom hoppar av medan bandet fortsätter gå).

   Så, ibland ökar jag på tyngden. Ibland ökar jag tempot på samma motstånd. Ibland ökar jag både motstånd och tempo… Lite vad jag känner för! En favorit är att köra stegringar, som Body For Life-intervallerna. Gillar att stegra mig uppåt mot en high point (se länk nedan). Ibland kör jag en minut max, en minut återhämtning. Ibland pyramider där jag börjar på 40 sek max, 40 sex återhämtning (långsamt, med andra ord), 50 sek max, 50 sek återhämtning, 60 sek max osv upp till två minuter och sedan ner igen till 40 sek.

   Bara fantasin sätter gränser egentligen! Testa också att varva att köra fram- och baklänges med pedalerna. Skapar variation om inte annat 🙂

   https://beatatjata.wordpress.com/2013/04/11/intervaller-a-la-body-for-life/

   Jag är jättenöjd med mina five fingers. Köpte dem framförallt för kettlebellträning där man ska vara barfota eller använda helt platta skor. Mycket bra grepp och skön känsla. När jag sedan började träna på gym fick skorna följa med även där eftersom jag inte har några andra :-). Jag hoppas de håller länge till men vill komplettera dem med tex nikes flyknit eller merrells barfota-skor för inneträningen (det är inte ”tå-skor”). Märker ingen skillnad att de kommer åt musklerna på annat sätt, gillar helt enkelt att träna med bra kontakt med golvet (odämpat) och kanske hjälper det små stabiliserande muskler i fotled osv.

   • Tack för så utförlig svar!
    Jag kör faktiskt ”body for life” utmaningen i 12 veckor och har kört mest löpningsintervaller men ville variera mig lite. Har kört cross och har blivit så slut så något ”rätt” gör jag förhoppningsvis, men blev osäker om det är rätt.
    Ska testa ikväll att köra bakåt, verkar hur kul som helst! Tack för tips!

 4. Åh! Tack för den lilla länken! Blir så himla glad av sånt 🙂

  Gråa moln i bröstet är inget vidare alls 😦 Hoppas du får hjälp att ersätta dem med solstrålar illa kvickt.

 5. Din alien kan få komma hem till mig när som helst och lära min förstfödda och min andrafödda och till och med tredjefödde sina städkonster. Jag ser framför mig en tillvaro helt utan rot och grus på golven 🙂

 6. Låter som en förträfflig vab.
  Jag lääängtar efter för stora kläder. Jag ser en förändring, visst, men jag suktar ändå efter mer tydliga resultat.

  Hoppas vi kan mota bort våra gråa moln, mitt börjar bli kännas ganska regntungt

  • Jag förstår dig men du förändras ju, hela tiden. Och du gör det på rätt sätt! Inte like på att du också har regnmoln, I hear you sister. Har iaf insett att om jag inte lyckats mota bort det själv på flera månader så kanske jag behöver hjälp. Som penicillin om jag hade haft en envis bihåleinflammation liksom. No shame in that.

 7. Men fina du. Så tråkigt att det bor ett grått moln i ditt bröst! Jag hoppas att det mest är ett novembergrått moln som dunstar bort när advent och december kommer!

  I övrigt: ah, ljusslingor, måste också fixa! 🙂

  Kram på dig!

  • Tror inte molnet flyttar sig själv men I´m on it! Barnafadern ska köpa ljusslingor imorgon när han är ledig, tydligen är de gamla kaputt… Längtar efter adventsfix!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.