Favorit: Kyrkans second hand

En favoritutflykt på lördagar är till kyrkans second hand-butik här i lilla samhället. Vi träffar alltid folk vi känner, fyndar saker vi behöver eller inte behöver men vill ha och fikar. Hembakat och generöst på udda tallrikar för en spottstyver.

image

Igår lekte barnen i lekrummet medan Barnafadern letade igenom högarna med lusselinnen för att hitta ett till Stor (15 kronor, ka-ching!) och jag kikade på porslin och juldukar. Stor hittade en fin Barbie som hon köpte för sin veckopeng, den ska Liten få i julklapp. Vi skrattade åt roliga LP-skivor med träningsprogram. Sedan fikade vi – ostfrallor, kladdkaka, småkakor, kanelbulle, saft och kaffe med påtår serverad vid bordet – 75 kronor för hela familjen. Inga nygräddade våfflor igår tyvärr men fantastisk paj med vaniljsås. Sen hittade jag en liten bänkgrej och sex coola köksstolar som fick bli våra. Vi som precis målat färdigt skåpet, skänken och sidobordet jag hittade sist…

image

Pengarna – raka vägen till välgörande ändamål. Och miljön tackar och bockar. Och jag blir lite lycklig varje gång jag ser vårt nymålade skåp i hallen.

7 reaktioner på ”Favorit: Kyrkans second hand

  1. Åh, i samhället där jag kommer ifrån finns det också en sån där liten loppis, massor med prylar och billigt fika. Så mysigt är det! Man blir ju också nyfiken på de där köksstolarna, det blir man 🙂

  2. Men va fint! Du kan ju!!! Det ju det jag alltid anat; det bor en pysselmaniac i dig också 👍. Sa precis till maken att vi bör nog skaffa en sådan där skänk till vårt kommande sovrum.

  3. Vad snyggt, Beata!!!
    Jag ogillar att köpa saker för engångssaker, ex Lucia, maskerader, temadagar i skolan, helt värdelöst att köpa något för en timme och sedan läggs det i en låda så er secondhand är ju genialt!! Många av våra möbler har jag målat och ganska många har vi snickrat ihop och målat själva…
    Kram på er!

  4. Å vilka fina möbler! Jag har också målat lite sista tiden, så fint att blanda gammalt och nytt! Kom på att jag måste göra en före/efter bild på min skänk 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.