Krama en introvert idag (med tillåtelse)

Det har skrivits en hel del om introverta och extroverta personligheter på sistone. Jag har läst och konstaterat att jag alltid vetat vad jag är och vad jag behöver och sedan inte lagt mig i debatten men det här tyckte jag var ett gulligt sätt att förklara det på! Stämmer exakt, faktiskt.

MVH

Beata-isinegenlillabubbla-tjata
Beata-läserbokiköernapådisneyland-tjata
Beata-svararinteitelefonpåkvällarna-tjata
Beata-”komurdinbubblaochumgåsliteidenvanligavärlden”-tjata

(Och för bästa energipåfyllnad finns det även chips och tv-serier i min bubbla)

intro

 

12 reaktioner på ”Krama en introvert idag (med tillåtelse)

 1. Det är så intressant, för ingen mänska som läser här kan ju tro att du är introvert. Du verkar helt all over the place! Übersocial. Samma säger de på mitt jobb. Att jag typ är den mest extroverta de vet. Men det är för att jag känner dem! är trygg med dem! Sen går jag hem och pratar inte med en människa utanför familjen sex dagar av sju i veckan. För all min energi går åt där på jobbet och jag älskar det, men det är sammanhanget som gör det. Det tar mig lång tid att bli bekväm med någon ny. Är så glad att jag allt mer har börjat förstå det här för det gör att jag förstår och förlåter mig själv.

  Ja, ville bara komma hit och prata lite om MIG! Pözz.

  • Hehe, det är ju så jag alltid gör – high jackar bloggar och pratar om mig själv :-).

   Ja men så är det ju, jag verkar nog inte vara introvert för att jag är bubblig och pratglad och outgoing i största allmänhet. Och det kommer naturligt för mig, i vissa sammanhang. Men sen vill jag sitta själv och tanka upp mig för att orka. Det är mycket få personer jag kan vara nära och samtidigt tanka energi. Min egen lilla familj och mina föräldrar och syskon – that´s it. Jag har vänner som inte tar fullt lika mycket energi som andra men alla sociala sammanhang suger ur mig på ett eller annat sätt. Samtidigt vill jag inte vara utan dem, förstås, bara portionera ut dem på ett lagom sätt så att jag inte blir social-bakis!

 2. Är introvert och har alltid varit. Gjorde Myers Briggs test när jag gick traineeprogrammet och där konstaterades vad jag redan visste. Älskar att skriva, tänka, fundera. Det är så jag hämtar min energi. Det som dock är intressant i hela debatten är att folk tror att introvert personlighetstyp = tyst och tillbakadragen. Höhöhö… you wish. Jag tar nog olika skepnader i olika sammanhang men fråga vem du vill av mina kompisar och nära om jag är tyst, timid och tillbakadragen. Not so much. Och det vet jag ju att du inte heller är. 🙂 Så när man pratar om personlighetstyper utifrån detta med introvert och extrovert handlar det ju så mycket om annat än just hur man är i sociala sammanhang. Lätt att glömma bort.

  • Nämen precis, man har nog använt benämningen introvert på helt andra egenskaper. Det sociala är en sak, hur man tankar energi en annan. Jag har en syster som gärna sitter och pratar i telefon hela kvällarna med familjemedlemmar och vänner. Jag skulle börja gråta om någon sa att jag skulle behöva prata i telefon när jag kommer hem från jobbet 😉

 3. Men nu läste jag den första länken och då är jag ju absolut introvert. Hm, det blev jag inte sist jag gjorde ett test. Kanske ligger mittemellan då! Någon som har något bra tips på test?

 4. Det är väldigt intressant det där med olika personlighetstyper. Och viktigt också, eftersom det kan underlätta för en själv att acceptera sig som man faktiskt är. Svårt ändå tycker jag! Min man trodde att jag var introvert men det är jag nog inte. Däremot har jag upptäckt att jag är HSP, highly sensitive person, och det kan ofta förväxlas med att vara introvert. Det var faktiskt en riktig lättnad och ögonöppnare när jag insåg det för inte så länge sen!

  • Ja, det blir ju ytterligare en lärdom om sig själv. Nyttigt! HSP har jag läst om lite, skulle tro att jag är lite åt det hållet också men vet inte tillräckligt om det för att uttala mig!

 5. Hehe, var tvungen att ta ett test på nätet för att se vilken personlighet jag är, och gissa min förvåning när det kom fram att jag är introvert. Uppfattas nog som extremt pratglad och säker i sociala sammanhang…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.