Invigning och urticaria

Nya, vunna, träningskläder från Craft. Utvilad kropp taggad för #change_30. Perfekt grått, duggigt väder för morgonlöpning. Rask promenad till motionsspåret och sedan lätta fötter i några kilometer.

Det var i alla fall tanken. Men jag kom bara någon dryg kilometer innan benen och bålen började klia och illamåendet var ett faktum. Jag saktade ner till långsam gång och klådan spred sig över kroppen. I det läget är det bara att gå hem, långsamt, och vänta på att det går över.

Exercise induced urticaria. Har ni hört talas om det? Allergisk mot motion! Ja, någon slags reaktion blir det men jag ska inte försöka mig på medicinska förklaringar. Det är lite otäckt men var värre förr när jag var i dålig form. Kan dämpas och förebyggas med receptfria anti-histaminer. På mig handlar det om att vara ut form och om det är för varmt eller för kallt – då reagerar kroppen lite lustigt. Nu för tiden händer det väldigt sällan och det är bara när jag powerwalkar eller springer utomhus. Så det kanske är naturen jag är allergisk mot  ;-).

Jag var snygg i alla fall!

image
Snygg och reflexig!

2 reaktioner på ”Invigning och urticaria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.