Höstsvett

I lördags var vi, som sagt, i Stockholm och passade på att träna lite på utegymmet vid Eriksdalsbadet. Vi joggade dit i maklig takt och väl där snodde jag ihop ett litet cirkelpass med fokus på att få upp flåset. Det går att göra mycket med kroppen och några enklare tillbehör!

Jag körde tio repetitioner av varje övning och tre varv. Jag vilade mycket kort mellan övningarna men lite längre drickapaus mellan varven. Det tog drygt 20 minuter. Har man en timer kan man köra 1 minut per övning istället och vila en minut mellan varven, då blir det exakt 20 minuter. Jag blev mycket flåsig och mycket svettig, det krävs en hel del för att sätta en kropp (min kropp) i rörelse på det här viset!

5

Hopp på stubbe (eller så kallade box jumps). På en stubbe eller bänk eller en rejäl stol om du är hemma (ställ på en träningsmatta då så står den stadigt!).

34

Step up med utfall bakåt, höger ben. Kliv upp med höger ben på stubben, kliv ner på vänster fot och gå ner i ett utfall med höger fot bakom dig.

Step up med utfall bakåt, vänster ben

Nedhopp. Gå upp på stubben, gör ett litet jämfotahopp ner från stubben och explodera direkt uppåt i ett spänstigt upphopp. Oväntat jobbigt.

Negativa chins. Här behöver du ett räcke eller en gren eller något som funkar att göra chins på. Hoppa upp och sänk dig ner så sakta du kan. Om du inte kan göra riktiga chins förstås, då gör du det. Och om du inte har något räcke alls kan du göra armhävningar istället. Eller burpees. Eller vad sjutton som helst, bara du rör dig så snabbt du orkar.

Räckhäv. Ligg på marken under en stång (som är ungefär i höfthöjd, ett rejält kvastskaft över ett par stolar kan funka!) och dra dig upp. Ju längre ut du sätter fötterna, desto tyngre blir det.

6

Efter detta körde jag ett bra corepass fast inte i flåstakt. Sen joggade vi vidare, köpte en baguette och joggade hem. Helt normalt!

2

Ut och svettas med er!

En reaktion på ”Höstsvett

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.