Kulturbärare

I kategorin: I didn´t see that coming

Jag insåg plötsligt att jag gravt försummat mina barns kulturella bildning och bestämde mig för att åtgärda det genast medelst ”Månskenssonaten”. Jag berättade målande om hur månen går upp och speglar sig i sjön och om den begåvade Ludwig och förväntade mig storögda barn med nyfikna och djuplodande frågor och kanske yttranden i stil med ”mamma, när jag blir stor ska jag bli konsertpianist och när jag blir intervjuad av Oprah ska jag berätta om hur min mamma spelade klassisk musik för oss vid kvällsmaten”.

Jag fick storögda-barn-delen rätt. Därifrån gick det förbi nyfikenhet och fascination utan att passera gå och raka vägen till tårar och skrik. Två skräckslagna barn som flydde upp på köksbordet och vägrade gå därifrån tills jag bar 26+16 kg upp för trappan där de gråtande tvingade mig att tända alla lampor och låsa in oss alla på toaletten där Stor skrikande ställde sig på toaletten och Liten stod nedanför och kissade ner sig eftersom toaletten var ockuperad och med skälvande röst deklarerade ”jag älskar inte månen, jag älskar INTE månen!”.

Men nu, efter en dryg timmes nattning sover båda gott i min säng och jag funderar på vilket stycke jag ska spela vid kvällsmaten imorgon.

Jag väljer mellan Ödessymfonin, Carmina Burana och I Bergakungens sal.

#hurliggerjagtillivärldensbästamammatävlingennudå?

9 reaktioner på ”Kulturbärare

 1. Hahaha! Så underbart!
  Så olika vi uppfattar musiken.
  Välj inte Erlkönig av Schubert om de blir så rädda, men det kan ju vara härlig att lyssna på själv.
  Jag tror Mozart skulle falla barnen i smaken. Något riktigt käckt som Eine Kleine Nachtmusik. 🙂

 2. Men det blev ju något att berätta för Oprah i alla fall? 🙂

  Minns de läskiga barnprogrammen om Pompeji som visades på TV när jag var liten. Många nätter drömde jag mardrömmar om det…

 3. Det går nog över ska du se. Jag såg Aida på tv tillsammans med min pappa när jag var 6 och det var superduperläskigt tyckte jag. Levande begravda på slutet = barnvänligt? Inte så väldigt, men jag gillar trots det klassisk musik och har spelat i div orkestrar och ensembler på fritiden i nästan 30 år. Borde nog följa ditt exempel med mina ungar, de är sorgligt obildade när det gäller de klassiska mästerverken 😉

  • Jag tyckte liksom att månskenssonaten var oerhört barnvänlig! Det här är ungar som leker zombies till vardags. Och så blir de rädda för…månen? Som är min favoritgrej på himlen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.