Gråtgaranti

Och lika snabbt byts glädje och lycka mot…om inte sorg (det vore sannerligen att överdramatisera!) så till lågmäld blues, papperstunn skörhet och regntunga skyar på insidan. Inget konstigt, helt normalt och regelbundet som en klocka. Var fjärde vecka. Ändå blir jag lite överraskad varenda gång. Mest för att det känns som att jag PRECIIIIS haft mens (och med tanke på hur snabbt tiden går så hade jag ju det också). Men ändå. Jag blir lite tagen på sängen över den omedelbara lusten att gråta hela tiden, till vad som helst. Av att frysa ända in i märgen trots dubbla koftor och mängder av te. Av att känna att jag inte orkar, inte kan, inte vill.

Och så går det över, förstås, och byts mot ny energi och vardagsglädje tills det är dags för nästa gång. Och jag gör inte mycket mer åt det än att begrava mig under filtar, tanka pussar och kramar, dricka varmt och begrava mig i en bok eller se något som får mig att hulkgråta. Så där riktigt fulgråta så att jag förmodligen får migrän på köpet. Den här gången lutar det åt denna film, känns som gråtgaranti.

 

7 reaktioner på ”Gråtgaranti

  1. Orken rinner ur en, löpstegen blir tunga, vattenrädslan bubblar upp till ytan … simmet går uselt. Och det blir ju värre ju mer åren går. Känner så igen mig i det du skriver.

  2. Visst är det konstigt!? Förvånad varje gång liksom…

    Hoppas att det känns bättre idag. Och var filmen sevärd!? (Jag ska fota och visa vårt lilla biorum åt dig nån dag :-))

    • Jag vågade inte se den, för mycket ångest. Såg en snällare men också gråtgaranterat – The odd life of timothy green. Passade mycket bättre just då (men vill se den andra snart förstås!)

  3. Kan bara instämma, fast jag blir inte så ledsen, mest arg. Eftersom yngsta är snart 4 månader har jag dfock sluppit länge. En kompis till mig köpte b-vitamin då hon har så mkt pms. Eftersom hon har eget företag har hon inte råd att ha känna sig urusel några dagar var fjärde vecka. För henne fungerar det superbra, knappt något pms och mindre ont! Så fort jag återfår mensen ska jag testa. Jag hoppas dock det dröjer lääänge till dess.

  4. Galet att man kan må så dåligt. Helt plötsligt är man värdelös, orkar ingenting, blir ledsen för allt och fattar ingenting. Påminner mig själv att jag är där om ett par dagar jag med och jag ska bara låta det passera…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.