35

Trettiofem. Imorgon. Det är liksom vuxet utan återvändo. 30 må vara det nya 20 men 35 är vuxen. Ung och lovande? Inte längre. Nu ska jag vara vuxet kompetent och ingen blir imponerad för att jag gör det jag ska längre…

Kanske en gnutta åldersnoja. Det finns en del uppenbara downsides.

 • Inte under några omständigheter kan man kalla mig ”ungdom” längre.
 • Det är nu det bara går utför. Rynkigare, hängigare, slappare och liksom närmare döden. Eller i alla fall 40.
 • Det retar mig att om vi skulle vilja ha ett barn till så innebär det ett antal ökade risker för det ena och det andra, bara för att jag passerat någon slags magisk åldersgräns.

Men samtidigt, det finns en hel del upsides.

 • Jag har aldrig mått så här bra.
 • Jag har aldrig varit så här snygg. Eller, rent objektivt var jag givetvis snyggare som ung och slät 20-åring men jag har aldrig trivts så bra med mig själv som nu. Det är självkänsla möter självförtroende möter erfarenhet. Enligt den formeln kommer jag alltid vara mitt snyggaste, bra grej!
 • Jag är säker på mig själv. Ganska mycket. För det mesta. Det är väl samma formel som snyggheten egentligen, jag vet att jag kan både det ena och det andra och jag har erfarenheter att hämta av. Skulle inte vilja ha tillbaka min 20-åriga hjärna. Mina 20-åriga bröst tas däremot emot med öppna armar.
 • Jag är lycklig och välsignad. Så enormt. Jag är precis där jag vill vara och där jag hoppades att jag skulle vara när jag som ung tänkte på denna aktningsvärda ålder. En make som jag är kär i, älskade ungar. Mitt bästa jobb, underbara människor i min närhet. Blessed.

Och så finns det den här grejen som jag verkligen ser fram emot. Alla vet ju att 35-åringar är mogna och fokuserade. En 35-åring moffar inte chips och kexchoklad, nej hon jobbar fokuserat mot mål och finknaprar mörk choklad medan hon finsippar på rödvin. En 35-åring blir inte ens sugen på flottiga snacks och e-späckade sötsaker. Så himla bra! Det kommer liksom bara gå av sig självt och så blir mitt kommande år det mest balanserade och välsvarvade året någonsin.

Jag ska bara fira av 34 riktigt ordentligt först.

 

 

14 reaktioner på ”35

 1. Grattis i efterskott, rena ungdomen ju (jag är betydligt äldre än dig)!! Jag förstår nojjan med bebis, jag var 37 när Liten föddes och jag var sjukt orolig i början. Så 35 är ingen ålder alls 😉 Mogen och fokuserad? Nja… inte alltid 🙂

 2. Grattis i efterskott! Jag skulle nöja mig med mina 35-åriga bröst. Nr 3 som föddes strax efter att jag fyllt 36 käkade upp mig fullständigt och träning och viktminskning har heller inte hjälpt på den fronten 🙂

 3. Superfräsch, och det kommer du vara om ett och fem år också.
  Jag fick visa leg på bolaget igår trots att jag köpte en dyr flaska fin whiskey. Undra om man får göra det efter 35 också?

 4. Hur ska det gå för mig nu då?!? ”Gammkärringen” som på nåder fått leva på glansen av din ungdom…. Jag kommer antagligen sjunka ihop med kutrygg, bli rynkigare än rynkigast, bli så gråhårig över en natt att ingen toning i världen rår på kalufsen och börja göra tantljud när jag reser mig och hela tiden minnas (eller inte minnas alls) hur det sannerligen var bättre förr… Gaaah! Sluta fylla år människa! Jag orkar inte. Tur vi har ”lilla” S att suga ungdomens kraft ur ett tag till. Vi får nog utöka vårt gäng vad det lider. Måste ständigt ha en 30-isch person i vår midst.
  Grattis min älskade vän! Fräschare 35-åring har ALDRIG skådats. Lavv joo!

 5. Grattis. Jag är själv 40 + och fick tredje barnet ett halvår innan jag fyllde 40. Gillar tyvärr att moffa chips alldeles för ofta däremot så finsippar jag nästan aldrig rödvin, lägger mycket hellre kalorierna på något man kan tugga. Önskar jag hade din ork gällande regelbunden träning. Jag är perioder där det går allt längre mellan perioderna. Ha en bra födelsedag grattis än en gång.

 6. Vänta du bara till du har barn som ska bli myndiga! Min son fyller 18 nästa vecka det är en superskum känsla. 35 är en fantastisk ålder och jag lovar att det bara blir bättre, snart fyller jag 40 vi får se om jag är lika kaxig då. Men du beskriver det så bra, att vara sitt snyggaste jag, för varje år som går så känner jag helt klart att nu är jag min snyggaste, starkaste version av mig själv. Jag skulle heller inte vilja vara 20-någonting igen. Nej hu! Stort grattis till en supersnygg och intelligent 35-årig kvinna.

 7. Hmmm, jag som haft sen februari på mig att se alla fördelarna med 35 har nog ute riktigt lyckats och det där med finsippande och finknaprande vet jag inget om- jag gillar ju inte ens mörk choklad. Men grattis och lycka till! 😄

 8. Grattis! Jag har hunnit vara 35 ända sedan i januari och det har varit ett bra år på det hela taget. kram!

 9. Grattis! 35 är ingen ålder… Och ibland tror jag att det bara går uppåt efter det ändå. (Själv hat jag passerat 36, faktiskt inte den milsvida skillnaden som man kan tro.) Men du har rätt, ”ungdom” är man nog inte längre. ”Mogen ungdom” kanske?

 10. I hear you så mycket. Jag är ju visserligen några år yngre, men skräms redan av det där med att ej längre vara ung och lovande och helt tillräcklig bara genom att typ finnas, haha. Dock tycker jag liksom du att det är härligt att bli äldre och tänkte på det senast när jag shoppade i dag. Kände mig inte längre som paria i de fina klädbutikern, nä, jag kan och vill handla där därför gör jag det. Trots att jag inte är kool. Ha! Töntigt men sant… Du kommer bara bli bättre med åren, B.

 11. Du är så himla bra och snygg och ung ju.. Jag är ännu närmare 40, ett drygt halvt år kvar… Och har aldrig kännt mig snyggare eller mera tillfreds med hela livet. Kram fina!!! ps.40 är rätt bra, hördu 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.