Min optimerade torsdag

Det finns fler smarta sätt att få till alla de där grejerna som bör få plats i vardagen. Till exempel kan man gå upp i ungefär vanlig tid men skippa morgonträningen och istället åka tidigt med ett par kära vänner till stan och äta hotellfrukost tillsammans. Det funkar numera när vi alla jobbar i samma stad. Vardagslyx! Har man dessutom tur och råkar fylla år snart så blir man bjuden på både frukost och kontorspiff.

frukost

Den härliga starten gjorde mig ultraeffektiv hela förmiddagen och lunchen ägnade jag åtminstone delvis åt att ta igen den missade morgonträningen. Jojomensan, fröken jag-orkar-inte-svettas-och-duscha-och-sminka-mig-igen lunchtränade minsann! Mitt nuvarande upplägg är egentligen perfekt för lunchträning på storgymmet i stan. Det är kort (än så länge tar själva Starting Strength-passet 30-35 minuter inklusive uppvärmning). Jag jobbar bara med skivstången (och behöver alltså inte springa runt på enorma gymmet och leta efter grejer). Det är tungt och med ganska lång vila mellan seten (så jag blir inte supersvettig).

Sanning med modifikation dock eftersom jag blev så hooked på styrkevändningarna idag att jag var tvungen att göra några till. Och några till. Och några till. Och sen var jag ganska svettig. Men who cares om perfekt make up änniväj, jag duschade och deoade och skuttade tillbaka till jobbet (och tackade någon lycklig sminkstjärna för en mötesfri eftermiddag för jag är trots allt inte så förtjust i att sitta blank och eftersvettig med annat fölk).

torsdag

Sedan levde jag lycklig resten av min dag med mycket effektiv eftermiddag (oh the JOY of att kunna stryka surdegar från listan!), en rolig utmaning (fråga mig imorgon vid lunchtid hur det gick så får vi se om jag kravlar fram från bakom en skämskudde eller bär huvudet högt) och en lugn kväll. Tror baske mig jag ska unna mig en rejäl sovmorgon bara för att jag är så himla optimerad. Sovmorgon i förskott, förstås.

Igår låg denna teckning på min kudde. Mycket tydliga instruktioner om att jag inte får titta i Stors garderob för då blir hon arg. Men det har inte med min födelsedag att göra, inte alls.
Igår låg denna teckning på min kudde. Mycket tydliga instruktioner om att jag inte får titta i Stors garderob för då blir hon arg. Men det har inte med min födelsedag att göra, inte alls.

12 reaktioner på ”Min optimerade torsdag

 1. Hur gör du styrkevändningarna (ursäkta tjatet… :-))?
  Likadant som frivändningar (dvs pressar stången över huvudet)?

  • Ja, jag har inte riktigt fattat skillnaden (om det finns någon). Jag gör som ett marklyft, vänder upp stången till axlarna och fångar den med böjda ben (som en liten front squat, inte så djupt) och sedan använder jag kraften när jag rätar på benen till att pressa stången över huvudet. Som en push press om du pratar kettlebellska :-). Observera dock att jag kanske gör fel, men jag gillar den övningen, vad den än kallas 🙂

 2. Härlig dag, smart att ha kompisträff med vardagshotellfrukost. Så tidseffektivt! 🙂

  Underbar teckning. Du måste berätta sedan vad det var hen har gömt!

  • Jag lovar, vissa saker har dock redan letat sig ut eftersom hon inte kan väääänta på att få ge mig det för det är så späääännande! Hittills ett kort med ett urklippt hjärta där hon själv skrivet ”grattis på födelsedagen mamma” fast raden tog visst slut så det är lite huller om buller. Och laminerade höstlöv med en teckning av henne i 🙂

 3. Lucnhträning är perfekt för att få till de där övningarna som man inte hinner. Jag sminkar aldrig om mig. På med lite nytt puder bara, fylla i eyelinern, rätta till lockarna och så på med ett smile. Jag tänker att energin man utstrålar efter passet stjäler uppmärksamheten från det rufsiga håret och de blossande kinderna.

 4. NU blev det så levande för mig att jag bara MÅSTE ta tag i det där med gymkort… De torsdagar vi inte ”frukostar” ihop bör jag ju kunna kravla mig till gymmet kan man tycka!

 5. Lunchträning for the win säger jag ju!! 🙂 😉

  Lät som en alldeles förträfflig dag. Imorgon måste måste måste jag få till nån vettig träning. Är i abstinens.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.