Om man är vad man äter…

…så är jag havregrynsgröt med jordnötssmör, keso och blåbär.

Just klämt i mig min femtonde portion på nio dagar (medan jag, uppenbarligen, ägnade mig åt lite huvudräkning). Det finns inte femton mornar på nio dagar. Jag hittar på sjukt bra ursäkter för att få äta gröt till lunch eller middag (eller lunch och middag). Sjukt bra ursäkter som att då kan jag spara middagen till lunchlåda. Eller till nästa middag. Eller så får barnen den. Eller så får barnen pannkakor och det gillar inte jag så mycket så då kan jag, wait for it, äta gröt istället.

För gröt är så gott! Och varmt. Och änna mojsiga kolhydrater med bra fett och massa protein och sjukt massa vitaminer och superprylar i superbäret blåbär. Så även om mängden jordnötssmör snart kräver en serveringssked istället för matsked och energinivån på nyss nämnda gröt är rätt hög (särskilt när jag gör min middagsportion…) så finns det väl ingen som kan säga att det är onyttigt? Och finns det det så ber jag er vänligt men bestämt att hålla klaffen för jag kunde lika gärna gå all in på kexchoklad. Just saying.

 

10 reaktioner på ”Om man är vad man äter…

  1. Haha, då är jag havregrynsgröt med jordnötssmör och frysta hallon! Sådär härligt klistrigt blir det. Konstigt, egentligen borde inte just den konsistensen kännas särskilt lockande, men nu blev jag sugen igen!

  2. Gröt är gott! Själv brukar jag blanda i ett ägg, röra och koka upp igen. Keso och vinbär har jag till och gärna kokos med jordnötssmör har jag aldrig testa. Men jag gillar verkligen, verkligen mina frukostar. 🙂

  3. Låter riktigt gott! Måste testas! Blandar du jordnötssmöret och keson med gröten eller lägger du liksom ovanpå? Vill ju få till den rätta Beata-varianten. Kör på med din gröt du, som du säger- det kunde lika gärna va nåt annat:)

  4. I hear you, sister! Tack vare dig är även jag fast i gröten. Keson har varit slut hemma de två senaste mornarna och då är det inte alls lika gott. Vem hade trott att gröt med keso skulle bli ett måste i mitt liv???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.