Yogamorgon

Jag har helt kommit ur yogan de senaste veckorna. September är ju en #beyoga365-månad som ska lägga grunden för ett bra yoga-praktiserande, något jag absolut vill åt. Första veckan var det solhälsningar som gällde och jag var tacksam för min dagliga stund på mattan. Andra veckan skulle vi lägga på en andningsövning och jag tror att jag gjorde det tre gånger. Större delen av tiden satt jag och tänkte ”här sitter jag och andas. Och nu andas jag lite till. Och så andas jag.”. Kanske inte riktigt yogiskt. Denna veckan har handlat om meditation och jag har inte yogat en enda gång. Snorig och febrig och halsontig och allt, mattan har stått ihoprullad i mitt obesökta hemmagym.

Igår kväll och i morse kände jag mig bättre så dagen startade på mattan. Andningsövningen övergav jag dock snabbt, inte så härligt med slemmiga bihålor… Meditationen går ut på att sitta och låta pekfinger, långfinger, ringfinger och lillfinger möta tummen i tur och ordning samtidigt som man säger ”fred börjar med mig”. Jag satt så en stund men freden tog slut redan några meter bort där Stor och Liten bråkade om filten i soffan. Jag gick över till solhälsningar och det kändes bra! Det märks dock att kroppen är stel och inte fullt 100%. Jag blir flåsig och svettig snabbt, och luftrören är lite lättretade så jag hostar. Men det var skönt att flöda igenom några olika varianter och sträcka ut kroppen.

Nu funderar jag på om jag ska våga mig på ett litet besök på gymmet. Dra i lite saker, lyfta några grejer och hålla puls och flås på en låg nivå. Lite inför veckan-mys helt enkelt. Om inte annat lukta in mig på gymlukten. Det är väl ett friskhetstecken om något, att jag vill lukta på andras svett ;-)?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.