En skräpfri vecka

Det är mycket nu! Och som om det inte var tillräckligt mycket med att det är mycket nu så är det dessutom förkylning och vab nu. Men så är det, det funkar. Lite press har en tendens att sortera bort onödigt från nödigt. Helt onödigt att pressa in ytterligare ett möte om en sak som vi ändå inte kommer kunna ta beslut om just nu eftersom Andersson och Pettersson och Lundström och jag har fullt sjå med att rodda ihop kundeventet nästa vecka. Helt nödigt att förmiddagssomna en stund bredvid snorig Liten. Helt onödigt att lägga tid på tåg och smitta friska kollegor på jobbet. Helt nödigt att göra det viktigaste hemifrån och äta gröt till lunch eftersom det är prick det godaste som finns just nu (och fanns till frukost. Och till middag igår kväll.)

Och även om det kommer dröja ytterligare några dagar innan jag med fokus och bestämda steg gör mitt återtåg på gymmet så börjar jag fräscha upp den där solkiga insidan med en skräpfri vecka.

En vecka? Säger du. Och undrar vad som är så fantastiskt med det. Det är sju dagar säger jag. Och om jag tittar bakåt så får jag bläddra länge i kalendern innan jag hittar en enda skräpfri dag. Så bra grejer i en vecka, utifrån mina högst personliga mått och regler. Och en daglig smoothie på det. För sist jag kände mig fräsch på insidan var under semestern när jag tog mig tid att mixa ihop en smarrig smoothie varje dag. Det löser dessutom jag-hatar-alla-mellanmål-problemet som jag har just nu. För jag älskar smoothie!

Vad älskar du? Just nu och alltid?

 

17 reaktioner på ”En skräpfri vecka

 1. För tillfället älskar jag smoothies med grönkål och spirulina i som jag äter i en skål med hemmagjord müsli på. Den innehåller mängder med rostade nötter, frön och torkade dadlar. Efter vårt bröllop fick jag en stor påse med färdigskivat surdegsbröd över. Den trycktes in den i frysen och denna veckan har favoritlunchen varit rostat surdegsbröd med mosad avokado, tomater och olivolja. På kvällarna har jag göttat ner mig i soffan och tittat på en gammal säsong av Biggest Loser America, den där Jillian är tillbaks. Då har jag mumasat på en frusen Elvis bar, och druckit en stor kopp med roobioste med mycket mjölk i.

  • Jag har en smoothiemix med bla spirulina i men grönkål har jag inte testat… Mixar du ner den rå, som spenat? Övrigt låter gudomligt gott och just den säsongen av BL tillbringade jag min fredagkväll framför 🙂

   • Jag använder antingen rå grönkål (om jag hittar det i affären) eller frys som alltid går att hitta i frysdisken. Igår var jag ensam hemma med kidsen (mannen var på svensexa) och såg på ytterligare ett avsnitt av BL. Jag satt & grät när en utav deltagarna fick lämna huset. Hehe…

 2. Du är dronningen! Det fina är att sju dagar lätt blir fler. Det är som en magisk gräns. Jag älskar cappuccino for evah and evah. Går också alltid igång på (vi pratar mat, väl?) färska fikon, vattenmelon, kokosvatten, Tofulines chokladglass, hamburgare, champagne eller prosecco… eh, rätt många saker. Fast inget som cappuccino. Pöss!

 3. Bra idé!
  Jag borde också ta en skräpfri vecka, för att skärpa mig lite med småslarvet.
  Eller i alla fall sex dagar. Lördagsgodiset är jag inte redo att släppa…

 4. Äter samma frukost och mellanmål varje dag: frukost: havregrynsgröt, förmiddagsmellis: knäcke + ägg, eftermiddagsmellis: kvarg med olika grejer typ hallon, kokos eller kanel. På helgen varierar jag mig lite för att inte tröttna, då blir det gärna proteinpankakor eller smoothie. Bra grej med en skräpfri vecka! Simma lugnt och lycka till med allt du håller på med just nu!

 5. Jag gillar massor av saker men gillar inte en sak forever and ever. Jag gillar gröt eller pannkaka till frukost men sedan räcker det. Fast om det var hälosamt så skulle jag nog kunna äta amerikanska pannkakor med smör och sirap, äggröra, bacon och hash browns alla måltider med färsk frukt till efterrätt, men det kan jag ju inte göra… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.