Mat gör mig frisk?

Imorse studsade jag (ja, faktiskt! Jag blev så överraskad av alarmet på telefonen…) ur sängen klockan 04.40 och innan jag hunnit tänka en redig tanke så hade jag fått på mig träningskläder och stod och pillade med dator, aminosyror och hörlurar vid crosstrainern. Först då svalde jag (eller, märkte att jag svalde) och insåg att jag hade lite ont i halsen. Lite, lite killerill sådär. Lite, lite trångt. Så som jag hade typ konstant förr men nu faktiskt är utan nästan jämt (peppar, peppar, ta i trä och kasta salt över axeln och tvi tvi Gud välsigne mig). Då var det liksom inte läge att gå upp och somna om utan jag körde mitt lilla intervallpass som planerat, det gick utmärkt.

Killerillet har dock följt mig genom frukostseminarium, förmiddagsidoghet, lunchshopping på stan, eftermiddagsidoghet och nu på tåget, hem till två små där exakt femtio procent (om man ser till antal, inte massa) uppvisar krasslighetssymptom. Det börjar likna VAB banne mig. Men jag ska inte ropa ”hej, nu måste jag boka om femtielva möten” förrän jag själv ställt diagnos (jag har dock tagit med mig datorn hem just in case. Det är samma princip som med paraplyer. Hade jag INTE tagit med mig den vaknar ongen garanterat med 45 graders feber imorgon. Och för att bevisa den tesen kan jag berätta att jag stod i valet och kvalet om jag skulle ta med paraply imorse men orkade inte bära på det och så snart jag stigit av bussen i stan så började det ösregna. I rest my case.)

Hur som helst. Det jag egentligen skulle säga, men tagit dessa omständliga vägar för att komma fram till, är att jag är SÅ HUNGRIG! Jag har ätit som en häst hela dagen. Snabb proteinshake efter träningen (eftersom jag skulle med tidigare buss) och hotellfrukost på seminariet (ägg, frukt, fralla med kalkon och ost och kaffe och juice och himmelrike!). Lunchlådan med Pollo-bollar, pasta och tomatsås slukade jag vid skrivbordet redan klockan 11. På väg tillbaka från lunchshoppingen köpte jag en stor smoothie med proteinkick på Naked Juicebar (Lemon Flu Fighter, passande nog!) och för en timme sedan inhalerade jag en 9bar (nötter och fröer och choklad och grejer). Jag är fortfarande hungrig. Überhungrig. Jag tolkar det som att min kropp behöver MASSOR av energi för att kunna fajtas med baciller. Det låter som en bra tolkning, n´est pas? (Skriver man så förresten? Jag kommer ihåg ungefär noll procent från franskalektionerna). Jag längtar till middagen. Och nog borde chips vara som weapons of mass destruction för förkylningsvirus? Får fundera på det…

Mår du bra?

21 reaktioner på ”Mat gör mig frisk?

 1. Jag är förkyld och hemma från jobbet för första gången på två år. Med dåligt samvete eftersom tisdagar och onsdagar är peaken på mitt jobb vaje vecka. Å andra sidan så är det första gången jag är hemma en tisdag och onsdag sedan jag började på jobbet i januari 2010, tidigare har jag poppat tabletter och gått till jobbet ändå. Men ni more madness kände jag den här gången.

  • BRa! No more madness, det är så onödigt sånt där men jag vet hur det är. Ta det lugnt nu, inget dåligt samvete, de överlever på jobbet och du får njuta av lite tv-mys eller något… Och du, stanna hemma en dag extra istället för att gå tillbaka för tidigt så att du blir ordentligt frisk. MVH doktor Beata

   • Jag hade tänkt jobba i morgon, trots risigheten, men nu är det avstyrt genom instruktioner via mail till kollegor. Jag jobbar ju på att ta hand om mig själv (tack yogan för den egentligen ganska självklara insikten) och att sitta på kontoret sjuk följer ju inte riktigt den linjen.

    Tack doktor Beata 🙂

 2. Har klarat oss från förkylningar peppar peppar men jag är generellt lite låg och hudlös just nu. Söker nytt jobb i ny stad och fick precis besked om att jag inte blir aktuell för drömjobbet som jag skulle passa perfekt på. (If I may say so…) Aja, bara att streta vidare. Mellan-jobb-tillvaron är ju rena drömmen för träningen men skulle tusen gånger hellre ha ett fikarum att gå till än ett gym. Sorry för depp, kram! Hoppas lillskrutten piggnar på sig.

  • MEn åh, förstår att du är låg. MEn jag är övertygad om att något bättre väntar istället! Det är sånt man alltid ser i efterhand, vilken tur det var att det blev som det blev :-). Förstår att du längtar till jobb, det är faktiskt inget kul att gå hemma jämt. Det kommer bli bra!!

 3. En sån där hungerpangdag hade jag igår! Efter jobbet hann jag dricka en smoothie samt äta middag två gånger plus kvällsmål. Haha! Sedan somnade jag jätteskönt. Åt sushi kvällen innan och räksallad till lunch, säkert för lite.

  • Försöker tänka efter vad jag åt i förrgår men jag tror nog jag åt mycket då med :-). Hungrig typ helt enkelt. Och kan det vara så att det är mens på g? Då blir min mage bottenlös, ändå glömmer jag det varje gång. Det är ju bara var fjärde vecka… 😉

 4. Jag mår bra! Trots stress och jobbiga ändringar på jobbet så mår jag bra. För jag fokuserar på det. Försöker ändå att vara glad. Och så mår jag bra så där också att jag inte är förkyld eller sjuk heller. Och ber att du inte blir sjuk 🙂

 5. Tack, mår bra. Sprang intervaller med 9 kollegor på lunchen, riktigt jobbigt men kul. Så skönt nu att jag kan hänga i soffan. Imorgon ledig onsdag och härlig hemmadag 🙂 Håller tummarna att ni klarar er från vab och att killet i halsen är borta imorgon.

  • Så grymt intervallpass! Jag är hemma idag jag med, vobbar lite. Killerillet är kvar men nog lite mindre. Passar bra att jag planerat yoga idag tror jag, kanske tom kan få till en lunchpromenad!

 6. Tyvärr inte. Huvudvärk och bråkande mage. Ingen träning idag alltså.
  Börjat bli svårt att få i sig mat när man varje dag konstaterar fler och fler livsmedel som inte funkar för min mage. Normal frukost går knappt att få till.
  Tycker liksom inte jag behöver mer motgångar. Men men det som inte dödar härdar.
  Lunchshopping? Nåt kul som inhandlats?

   • När jag var iväg för ungefär 10 år sedan, med en detaljerad kostdagbok samt reaktioner så sa de ingenting, de hittade en gallsten (som är bortopererad nu) sen hände inget mer. Jag har mötts av så många dåliga läkare och tyvärr alltid fått höra att vikten borde jag göra nåt åt. Sen att jag troligtvis är mer hälsosam än hälften av Sveriges befolkning sammantaget skiter de i….
    Ibs är väl vad man kan kalla det och i perioder är det väldigt svårt att äta alls då magen är så känslig.

    • Samma här, något ibs.igt men inte fått någon vidare respons från vården. Utredde för massor av år sedan och då sa man att jag pajat magen med alla mediciner (för ledvärken, sedan jag var liten tös) och så kan det säkert vara. Nu sedan jag blev mer hälsosam är det mycket bättre men med jämna mellanrum slår den bakut. Ibland vet jag varför (för mycket kaffe, för mycket fett, för mycket vitt bröd osv) men ibland känns det helt random. Går i regel över på ett dygn för mig (som en magsjuka, som inte smittar :-)) och sen kan jag äta igen. Låter jobbigt att det bara fortsätter och fortsätter…

 7. Jag mår bra. Kämpar dock med trötthet utöver det vanliga… Inte konstigt efter omständigheterna, jag vet, men liiiite frustrerande. Velar i tanken om att byta kvällsträning mot sovmorgon i förskott. Har en lång dag imorgon så jag vet att det nog inte blir träna av då heller… Lunchpromenad får det bli istället. Good enough, eller hur är det du brukar säga…….

  …. Japp, good enough it is! Dvs sovmorgon ikväll och promenad imorgon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.