Romanian deadlift with olympic bar

20130906_131027

Ja, så heter övningen i Oxygen i alla fall. På svenska? Marklyft med T-bar kanske? Det är i alla fall samma princip med stången som rodd med T-bar. Ni vet, man lägger ena änden i ett hörn, laddar andra änden med vikt och använder ett handtag för grepp.

Det är alltid roligast att testa nya benövningar tycker jag! Kanske för att jag varit så väldigt motvillig att träna ben överhuvudtaget. Nu blir det ett sätt att se fram emot passet trots allt, för då ska jag testa något nytt… Igår testade jag denna och måste nog säga att jag fått en ny favorit.

Enligt Oxygen så ger den sig på baksida lår och rumpa men jag tycker det kändes typ överallt. Jag stod lite bredare isär med benen och det kändes som ett mellanting mellan marklyft och sumo squats. Insida lår och framsida lår brände till rejält och redan igår kväll hade jag svårt att sätta mig på toaletten… Kan i och för sig bero på alla vanliga benböj, front squats och marklyft som jag gjorde också. Jag har träningsvärk i magen med, utan en enda magövning. Underbart ont!

20130906_105536

20130906_105640

11 reaktioner på ”Romanian deadlift with olympic bar

  1. Kul med nya övningar – den där hade jag inte sett! Ben är verkligen en sån där grej, man behöver komma in rejält i det, och när man gjort det då älskar man de där bendagarna!

  2. Jag är helt såld på marklyft. Tänker att det är en liknande övning. Tar i hela kroppen och kändes sist precis i hela baksidan … ända från skulderbladen ner i vaderna. Galet!

  3. Åh vad bra tips! Synd bara att man inte mera får sätta en stång i ett hörn och köra rodd eller då denna övning på mitt gym.. Det har blivit en grop i väggen så förstår ju det.. Ska komma en maskin som ska ersätta detta. Hoppas det funkar lika bra som med stången.

    • Annars kan man lägga en tung viktplatta på golvet och sätta stångens ände i hålet. Eller mot rackstationens benstöd, om ni har sån med vinkel på!

  4. Härligt! Oxygen USA har gått i konkurs:-( Jag hoppas att de får starta om. Så nu köper jag Oxygen Australia. Har du fått ny Oxygen USA? Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.