Min motståndare

Jag är säker på att vi alla har dem. Dagarna då gymmet inte lockar det minsta lilla. Känns inte kroppen trött? Lite huvudvärk på gång? Ibland är det en signal till vila och då ska vi lyssna, förstås. Men ibland är det lättjan som viskar och utmanar pannbenet.

Idag åkte jag till gymmet ändå. Tvingade in min sega kropp och värmde upp. Tänkte att jag ska köra lite i alla fall, allt är bättre än inget. Roade mig med att ta lite kort med självutlösaren på mobilen, tittade på korten och det var då det hände. Jag såg en tjej jag känner igen.

”Där är ju hon! Jag känner igen henne… Den där starka tjejen som åker till gymmet regelbundet och har lagt en liten förmögenhet på ett hemmagym dessutom. Hon som förvånat alla i sin närhet, och sig själv med för den delen, med sitt pannben, sin envishet. Hon som tänker att hon ska ta förra veckans personbästa och förbättra ytterligare. Nu har hon 30 kilo på axlarna och benböjer, inga problem. 32,5 kilo, går utmärkt. 35 kilo, nu börjar hon förlora formen lite, det känns i ryggen, hon backar tillbaka till 32,5 kg och kör slut på benen. Hon struntar i att `alla andra´ squattar sin egen kroppsvikt. Hon fokuserar blicken, lyfter bröstet, trycker från hälarna och får kontakt med rumpan. ”
 
”HON kan. HON vet vad hon gör. Nu kör hon marklyft. Hon svettas och trycker ifrån och 40 kilo lyfts från marken. Hon tänker inte ett dugg på att hennes kompis gjorde detsamma med 100 kilo alldeles nyligen. Hon tänker bara på sin egen form, på hur hennes ben är positionerade, på händernas fattning. Det är henne jag tävlar emot. Bara henne! Jag tar rygg på henne idag. Hon är inte seg, hon känner inte för att åka hem snart. Hon har gett sig sjutton på att genomföra det här. Idag låtsas jag att jag är hon.”
 

Några fler övningar senare, under den sista finishern med de så kallade McDonalds-hoppen på step-lådan så är träningsglädjen där. Jag behöver inte ta rygg på den andra tjejen längre, jag låtsas inte, jag ÄR hon och efter två svettiga set med hopp och knäböj så sänker jag lådan till nedersta nivån och kör två set till.

Tar lite kort, tänker att Röhnisch shape-tights är Guds gåva till plattrumpade kvinnor men ser samtidigt att lite rundning har jag jobbat mig till det senaste året. Och så ser jag henne...
Tar lite kort, tänker att Röhnisch shape-tights är Guds gåva till plattrumpade kvinnor men ser samtidigt att lite rundning har jag jobbat mig till det senaste året. Och så ser jag henne…
...hon som ligger i för att få till den där rundningen. Som försöker bemästra skivstången och nu vågar utmana tekniken med lite tyngre vikter...
…hon som ligger i för att få till den där rundningen. Tjejen som försöker bemästra skivstången och nu vågar utmana tekniken med lite tyngre vikter…
Hon som sitter hemma och kollar på youtube efter bra övningar och noggranna beskrivningar. Hon som än så länge gör utfall i smithen med bara stången...
Den där tjejen som sitter hemma och kollar på youtube efter bra övningar och noggranna beskrivningar. Hon som än så länge gör utfall i smithen med bara stången…
...men den här veckan körde den här tjejen 4x10 per ben istället för 4x5 som förra veckan. Den tjejen. Hon är cool!
…men den här veckan klarade hon 4×10 per ben istället för 4×5 som förra veckan. Den tjejen. Hon är cool!

11 reaktioner på ”Min motståndare

  1. HEJA dig!!! Härligt inlägg. Jag har också kört viktfritt på utfall i smithen ända tills igår då jag provade lassa 20kg och gick:D Man får inte glömma att utmana sig så man märker sina framsteg. 🙂

  2. Underbart! Jag ler när jag läser och tänker: Precis så, det där är rätt taktik och med den inställningen så kan du bli precis den du själv vill. Det är pannben det!

  3. Den tjejen är grym 🙂 jag mosade mina ben på ett gym i Växjö, så roligt! Bara måste köpa gymkort efter Tjejmilen. Kunde äntligen köra McD-hoppen med en bänk, blev jobbigare 😉

  4. Du är grym! Jag kämpar på med lätta vikter och njuter av det jag kan och försöker förtränga det jag inte kan:-) Livet är så mycket roligare när man är nöjd med sig själv! HEJA DIG!!!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.