Livspusslet blir enklare när två kan pussla

Bra mycket enklare! Och visst är det självklart att vi strävar efter jämnställdhet både i arbetsliv och hemmaliv. Idag är det väl ingen som reagerar på föräldralediga pappor och karriärfokuserade mammor – hoppas jag…

Men jag ska inte ge mig in i en jämställdhetsdiskussion utan bara konstatera att mitt eget livspussel vore omöjligt att lägga utan en underbar medpusslare vid min sida. Och även om det är självklart så vill jag inte ta det för givet eller glömma av att visa uppskattning – precis som att jag förväntar mig  applåder och folkets jubel när jag tar mig an tvätthögen.

Så, ett uppskattande skrytinlägg om Barnafadern. Som inte bara haft maten på bordet när jag kommit hem varje dag den här veckan och påmint om att jag måste ta med Stors regnkläder till fritids utan också ägnat denna dag åt veckohandling och veckostädning med två kids i släptåg. En bedrift – oavsett om man är mamma eller pappa. Nu har han belönats med IRL-puss och skjuts till jobbet och jag åker hem till lagad middag och städat hus.*

Min man han kan!

image

*Och tvätthögen, disken, nattningen, förberedelser inför morgondagen, morgonträningen, frukostbestyr och lämning på dagis och fritids. Jag kan också, minsann. Folkets jubel, tack!

6 reaktioner på ”Livspusslet blir enklare när två kan pussla

  1. Härligt! Jag har nog fått middag men det andra… städa??? packa till fritids??? kommer aldrig att hända… ;(

  2. Han är guld värd, den där barnafadern. Förutom när han är totalt okänslig mot mig på Fejjan så klart… Blödig,jag?!?!?

  3. Sååååå mycket enklare att vara två. Hatten av till alla ensamstående! Särboupplägget funkade den tid vi hade kommit överens om men jag gör inte om det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.