Sista semesterhelgen

Den här veckan har jag inte ägnat mycket tid åt träning. Jag sprang en skvätt i måndags och jag körde ett kort styrkepass på gymmet idag. Däremellan har jag packat mig (och familjen) från Holmen och tagit mig an att-göra-listan som väntade hemma. Med gott resultat! Garderober och klädkammare har röjts, hyllor och krokar har kommit upp, trädgården har fått sig en omgång och vi har givetvis hängt en hel del på stranden också. Och under tiden har jag tänkt. En himla massa. På träning och mål och kroppar och grejer. Och jag har kommit fram till lite olika saker.

Till exempel att jag inte har några mål nu och att det är helt okej. Eller, det stämmer inte helt, för jag har kommit fram till att jag vill träna och leva hälsosamt för att jag mår bra av det. Det ÄR ett mål. Men inte utseendemål som att gå ner i vikt eller få fram magrutor eller poppiga biceps. Inte heller prestationsmål som att springa milen på 50 minuter (eller springa milen överhuvudtaget…) eller göra armhävningar eller chins eller marklyfta hundra kilo. Jag är mållös, hehe.

Och då tänker jag att jag ska träna kravlöst och mycket och precis det jag vill. Vilket i och för sig är det jag gjort rätt länge nu men hela tiden med det där målandet malandes i bakhuvudet. Det är liksom de säger i yogavideosarna på Yogobe rätt ofta, att man måste lägga bort egot. Och jag har tänkt att jag inte har något ego när det gäller yogan men däremot gällande all annan träning. Att jag måste vara på ett visst sätt, eller prestera på ett visst sätt för att bli nöjd. Och tre träningspass på en vecka istället för fem går hårt åt egot fast det egentligen är alldeles utmärkt det med. Så jag har vinkat hejdå till egot och kör på som jag vill. För det är faktiskt jag som bestämmer.

Det betyder inte att jag inte kommer planera och genomföra min träning, förstås. Bara att det verkligen helt och fullt är min livsstil.

Alltså, fattar ni?

På måndag börjar jag jobba igen men Barnafadern är ledig och jag ser det som en förlängning av semestern på sätt och vis. Inte rakt på vardagsrutiner utan försöka njuta av varma kvällar och sommarlovskänsla ett tag till. Kanske tar jag mig upp för träningspass klockan 05, kanske prioriterar jag att kunna vara vaken längre på kvällarna istället. Vad helst jag mår bra av.

Puss på gymråttan!
Puss på gymråttan!

9 reaktioner på ”Sista semesterhelgen

  1. Säger som mrsmetal här – du har redan gjort ett fett galen resa. Ibland behöver en nog få vara bara, njuta och hänga i sitt nya liv (eller hur man ju ser det). Det är så lätt att vilja ha nästa kick, nå nästa mål. Men en hinner det med. Du är skitsnygg!

  2. Jag tycker det låter väldigt sunt! Du har gjort en stor förändring och målen har hjälpt driva dig framåt. Men jag tror det är jättebra att landa i den du är nu och inte känna att du ”måste” eller ”borde” utan bara få göra för att du vill. Om man då fortsätter med bra mat och regelbunden träning så har man redan kommit i mål på många plan.
    Sen är det absolut inga fel med mål, i hope you get my point!

  3. Jag har jobbat en vecka nu men det blir nog fullt ös från måndag till skillnad från lugnare vecka som varit. Jag har också städat varenda skåp, garage, skrymsle, frys, kylskåp mm. Har fyllt frysen med mat för stressiga dagar och avslutat alla projekt och INTE startat ett enda nytt. Nu blir det fokus på vardag, familj och jobb. Jag hoppas att vi gör något vettigt på helgerna som att cykla MTB eller dylikt istället för att snickra eller måla.
    Glad att höra en lugn och nöjd Beata! Så glad för dig:) !! Superkram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.