#Yogaeverydamnday

Idag går även Barnafadern på semester och medan han gör sin sista arbetsdag (tillsammans med Stor) så råder febril aktivitet här hemma. Väskor packas, huset städas och mitt i allt så gör jag lite morgonyoga. Helt naturligt!

Nu har jag yogat varje dag i mer än två veckor och det är inget svårt alls. Vissa dagar har det blivit några solhälsningar eller lite kontorsyoga framför datorn. Andra dagar längre pass och tekniknötande. Jag går på känsla helt enkelt, har ingen press eller särskilda mål och det är skönt. Nog för att jag vill kunna stå på huvudet och för att det vore coolt att gå ner i spagat men det är inte viktigt. Att tänja, sträcka, andas och fokusera är det viktiga.

Vissa dagar tycker jag att jag kommer djupare i positionerna, andra dagar är jag som inkapslad i gips och når inte ens tårna i en framåtfällning. Det gör mig inget. Instruktörerna på videosarna säger ofta att man ska släppa egot men jag har faktiskt inget när det gäller yogan. Det är kanske fördelen med att vara helt ny och dessutom den ständiga underdogen. Hon den där som knappt kom ur sängen som tonåring för att lederna var så stela och ömma. Den där småbarnsmamman som vägde 24 kilo mer än nu och inte böjde sig till golvet i onödan. Hon den vidbrända som gjorde den där livsstilssförändringen ni redan vet så mycket om. Hon har inget ego. Varje dag är en seger och även om kroppen vissa dagar protesterar mot nedåtgående hundar och kobror och höftöppnande aktiviteter så är det ändå aktivitet. Eller praktice som vi yogis säger ;-). Practice. Öva varje dag.

6 reaktioner på ”#Yogaeverydamnday

  1. Jag älskar den här yogautmaningen 🙂 Vissa dagar kommer man verkligen in i positionerna och kan utvecklas, medan andra dagar gör det mest bara ont. Fast på ett skönt sätt och inte på ett dåligt sätt. Jag märker skillnad på min kropp under dessa dagar and I like it 🙂 Jag har heller inget ego när det kommer till yogan. Det här är förhållandevis nytt för mig och jag lär mig hela tiden. Det är roligt och utmanande och spännande. Vad jag framför allt gillar är att det är kravlöst i den bemärkelse att jag kan göra lite som jag vill. Vissa dagar långa och utmanande pass och andra dagar kör jag en kortare sekvens. Allt är okej 🙂

  2. Vill också komma igång med yogan ordentligt. Haft ont i höfterna (förmodligen efter dåliga skor, nya på väg..) så behöver det med än någonsin nu. Är du nöjd med yogobe? Värt att testa en månad? Kika gärna in min nya blogg också, idag blev det ett inlägg om den berömda balansen. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.