Next Level är slut!

Fast här ska jag ju ligga kvar, är det tänkt. Förstås! Om jag inte går vidare vad det lider. Någon gång. Men nu – stanna.

Jo, Next level inleddes för tolv veckor sedan och det huvudsakliga målet var att göra mindre förändringar gällande kosten och försöka bana in en ny balansnivå. Jag har haft bra balans länge nu men om jag vill komma vidare utseendemässigt (japp, ytligt!) så krävs det mer. Så tanken var att begränsa gottandet lite mer, ligga på ett litet kaloriunderskott på veckorna och därmed låta kroppen landa på Next Level. Både mentalt – men också kosmetiskt sett. Jag ville loosa några kilon och centimetrar. Slimma lite.

Ena delen av målet har gått bra. Jag kämpade i början men nu mot slutet har jag landat i ett rätt enkelt tänk. Jag har registrerat min kost till och från och det har hjälpt mig att hitta en schysst nivå. Tanken har varit att ligga på ett litet underskott på veckan och sedan på plus-minus-noll på helgen för att på så sätt skapa ett underskott och en viktminskning. Det har jag gjort vissa veckor, vissa veckor har jag levt över min ”caloric budget” så att säga. En aha-upplevelse var dock Jillian Michaels podcasts och 80/20-tänket som jag skrev om häromdagen!

Utseendemässigt då? Jag har gått ner ett par kilon under den här perioden. Jag har ibland gått upp dem igen. Och ner igen. Jag ligger idag strax under 67 kilo vilket är en all time-low. Några få centimetrar har försvunnit men jag ser ingen som helst skillnad på bilder jag tagit under resans gång. För mig är det tydligt att jag är på en balansnivå som passar mig och min livsstil just nu. Jag ÄR rätt liberal i mitt kosttänk och jag trivs med det. Nej, jag blir inte superslank eller muskeldefinierad men jag är nöjd och glad, trivs med mig själv. Jag tränar mycket men i perioder när det blir lite slappare, som denna veckan (om man nu kan kalla daglig yoga som ”slappare”, jag kämpar verkligen!) så är det också lugnt. Det märks inte på kroppen eller vikten i första taget och jag kommer igång igen efter kortare svackor. Balans även där alltså!

Allt sammantaget har jag dock faktiskt tagit ett litet kliv uppåt på en, för mig, bra nivå där allt är tillåtet men inte alltid. Bra veckor – där träningen fungerar bra, sömnen räcker, stressen inte tar över osv så är det enkelt. Andra veckor (let´s be honest – de flesta) är det svårare. Jag försöker att inte lägga någon ytterligare press på mig. Jag vill må bra och älska hela mig – inte beroende av några kilon hit eller dit eller en kanelbulle hit eller dit. Lever jag bra så blir det bra – extremt förenklad filosofi!

Den viktigaste slutsatsen jag kommit till under denna period är inga fler perioder!! I alla fall inte nu. Jag har varit så van vid att ha mål att jaga under min långa viktminskningsperiod att det kändes konstigt och ovant att bara ”ligga kvar”. Nu inser jag att det är precis det som är nyckeln till ett hälsosamt liv. Att vara konsekvent. Att fortsätta, upprepa, nöta vidare. Självklart vill jag uppnå fler mål men framförallt prestationsbaserade. Utmaningar som att yoga varje dag eller planka ett visst antal minuter kan vara ett roligt komplement till vardagen. Att fortsätta öva på armhävningar, double unders, huvudstående, frivändningar osv ger lite extra krydda till träningen. Allt som allt som skapar det en enorm kärlek till min kropp – både till det den utför varje dag och till hur den ser ut. Jag har tagit ett stort kliv över flera av mina nojor och inser att jag är BRA SOM JAG ÄR! Det ni. Det är stort.

20130628_074435
Today IS a good day! Fem veckors semester nalkas. Ljuvt!
20130628_092020-1
Och this IS a good tjej :-). Vars axel är ihoptejpad igen och inte alls särskilt mycket bättre men åtminstone en lärdom i tålamod och tacksamhet för allt som faktiskt funkar… Vars lår må vara immuna rent utseendemässigt mot benträning men ändå starkare än någonsin. Vars snart 35-åriga skinn är lite loose and relaxed och fluffigt men snart lite brunare. Vars garderob består av 38-or och några 40-or och vars glädje är äkta. Good enough for me!

15 reaktioner på ”Next Level är slut!

 1. Fina du, så bra skrivet! Inspireras av dig hela tiden och av ditt sunda tänk! Jag har mycket att lära.. men med små små steg i rätt riktntning så blir det nog bra!

  Ha en härlig semester!!

 2. Vad härligt att landa så trygg och vad fint du beskriver det! Du är så bra på att sätta ord på dina funderingar och jag blir så inspirerad av dina framgångar med både utsidan och insidan. Kram!!

 3. Du är toppen. Så himla roligt och inspirerande att följa dig och ditt tänk. Ha en riktigt härlig semester 🙂

 4. Hej Beata 🙂 vad heter avsnittet med 80/20 tänket med Jillian? Letat men hittar inte. Älskar sin blogg 🙂 blir så glad när jag kommer in här. Tack!

 5. Good enough verkar vara excellent tycker jag! Ha en skön semester och ta k för all inspiration.

 6. Är så glad för att jag om bara en liiiiten stund ska få krama dig och bekräfta precis allt du just skrev om dig själv! Är väl en aning hormonrubbad för tillfället (antar jag i alla fall) för varför skulle jag annars sitta här med stolthetens tårar i ögonen över allt du åstadkommit. Du är så grym, Beata! SÅ fin, SÅ stark, SÅ äkta och SÅ alldeles galet inspirerande. Jag är SÅ tacksam att du finns! PUSS
  Nu åker jag!

 7. Så himla glad för din skull, så mycket mer än good enough i min värld! Att tycka om sig själv är viktigt men det kan vara så svårt, i alla fall hos mig. Men jag jobbar på det oxå.
  Ha en skön sommar och en härlig semester!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.