Sista Next Level-veckan

Jag vill inte träna, jag vill ”bara” yoga. Så känns det faktiskt! Det är konstigt och intressant och obehagligt och utmanande och härligt och roligt. Och nytt, kanske framförallt det som gör att jag snöat in lite? Hur som helst så tog jag mig INTE till gymmet imorse. Jag sover lite dåligt på grund av min elaka axel och orkade helt enkelt inte. I know. Just do it. Men det blir när det blir! Jag har dessutom helt galen träningsvärk i benen. Hallå eller! 40 minuter träning på Holmen i fredags och jag kan knappt gå. Särskilt insida lår, de där sumo squatsen var inte att leka med.

På fredag är den här perioden Next Level slut. Det har ju inte varit en utmaning eller fokusperiod (det är alldeles för långt med 12 veckor då!) utan ett sätt att komma till nästa nivå, så sakteliga. Det har jag, på vissa sätt, men inte alls på andra. Jag får återkomma till det.

Igår efter femtielva timmar i bil så yogobe-yogade jag hemma och passade på att ta lite nybörjarbilder på några poser. Jag hoppas så klart att kunna fotografera samma positioner om en månad eller två och se att jag är mycket rörligare. Det kan i alla fall inte blir sämre…

20130623_191511
Framåtfällning. På instruktörerna ser det ut som att boobsen trycks mot knäna. Jag behöver myyyycket större bröst.
20130623_191607
Stående hund (fast vissa säger nedåttittande hund, eller?). Inga hälar i golvet här inte.
20130623_191544
Kobra. Jag tror att höfterna ska vara ner i mattan mer och att ryggen liksom ska böja sig bakåt. Inte bara tryckas uppåt med armarna! Och så ska tånaglarna vara i mattan…

18 reaktioner på ”Sista Next Level-veckan

 1. Yoga är något som jag länge tänkt addera till min vanliga träning. Men jag är lite fördomsfull och får för mig att det son inte får mig att att flåsa vilt är inte träning …

  • Jag har tänkt exakt likadant. Inte velat ”slösa” min dyrbara träningstid på något så lågintensivt. Men det är en fantastisk utmaning. Och kan innebära 5 minuter lika gärna som 60 minuter! Jag har även flåsat och svettats vilt av vissa pass, skulle vara intressant att köra med pulsklockan på faktiskt 🙂

 2. Tack! Du inspirera mig till att göra 45 min ashtangayoga ikväll. Vilka fina positioner du har och allt eftersom kommer du att komma djupare och djupare ner i övningarna. Men precis som med allt annat måste man ha tååålamod, vilket jag tycker är extra svårt med just yoga.

 3. Tycker att din hund är ett utställningsexemplar. På svenska säger man ofta nedåtgående hund. Downward facing. I kobran kommer du snart att märka att armarna inte hjälper till alls, att det är ryggen som håller upp. Jag började med mycket lägre kobror, bara ett litet lyft, för att bana in rörelsen i ryggen först.

 4. Jag känner PRECIS samma sak!!
  var inne på yogobe i typ 4 timmar igår och tittade och testade. Kan jag inte bara få ledigt nu så jag kan yoga hela dagen lång

 5. ”Jag vill inte träna, jag vill ”bara” yoga”… Yoga är mer träning för mig än något annat. Måst ju ha fullt fokus för att liksom…. Inte ramla, eller snubbla eller missa något de säger. Plus att de stramar som tusan i mina muskler!

  PS Jämfört med min hund är du pro för tusan!

 6. För att få ner hälarna brukar jag trampa lite upp och ner med fötterna i Hunden, baksidan mjukas upp lite varje gång och hälarna sjunker längre och längre ner.
  Bra ide med bilder för att kunna se framsteg, den iden snor jag. 🙂

 7. Asch! Jag tycker du är grym! Jag har också stora problem med många positioner (särskilt dem där man roterar höfterna utåt)…men ser det som ännu ett bevis på hur stor nytta yogan gör 😉 btw – får du till duvans position i happy hips?? Eller dubbelduvan? Min kropp ställer sig frågande till dessa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.