Hej små axlar, är ni vakna?

Sitter här på jobbet med skönt trötta axlar – för första gången på mycket länge. Trötta, inte ont. Trötta i musklerna, inte ont i höger inklämnings-vad-det-nu-heter (eller jo, lite grann men inte VÄRRE än innan). Härlig känsla! Idag kombinerade jag nämligen mina benövningar med några försiktiga, och mycket lätta, övningar för axlarna. Benböj, marklyft och raka marklyft i pyramider kombinerades med axellyft åt sidan, shrugs med bakåtrullning, axellyft framåt och framåtlutade flyes. Noga med formen och positionen på axeln, fjädervikter som ändå kändes tunga… Avslutade med frivändningar med press med aningen mer tyngd än förra veckan – 1.25-kilosvikter är det lättaste som finns på gymmet så de fick åka på. Skynda långsamt :-).

Känns bra. Nej, känns fantastiskt! Inte för att jag är tillbaka och redo för allt än på länge men ändå, att kontrollerat kunna utföra vissa rörelser utan att det gör ont… Jag är glad! Och jag känner att mina rehabövningar så sakteliga stärker upp baksidan, jag får kontakt. Jag jobbar vidare förstås. Baby steps!

 

Det är inte jag som pajat spegeln, lovar...
Det är inte jag som pajat spegeln, lovar… Mina små hantlar gör inte mycket skada!

 

Nu ska jag jaga fatt på lunch för den här slöa helgen har producerat exakt noll matlådor till kyl och frys. Bättring krävs, det är inte semesterlunk än på ett tag… Jag jobbar bara tre dagar denna vecka, ledig från torsdag över midsommar. Jobbar nästa vecka och sedan väntar fem veckors semester. Lovely! Hur har ni lagt upp det?

 

14 reaktioner på ”Hej små axlar, är ni vakna?

 1. Yay! Härligt att all rehab börjar ge resultat 🙂 bara att fortsätta nöta!

  Fem veckors semester låter som en dröm! Jag har bara två veckor, nu efter midsommar…letar desperat sista-minuten-resor för att hinna bli åtminstone lite grisskär i skinnet 😉

  • Två veckor, då hinner man ju knappt varva ner… Sparar du till vintern kanske? Jag har fördelen att ha föräldradagar kvar för Liten så det blir både semester och såna dagar, och sen ledig i höst och till jul också. nödvändigt 🙂

 2. Heja axlarna 🙂 För mig blev det löpning med kollegor, vi körde Cooper test (konditionstest), springa 12 min och se hur långt man kom. Gick ok, blev helt slut. Lite plankor nu ikväll till utmaningen kvar. Börjar semestern 2 v efter midsommar, ledig två går sen in och jobbar en vecka för att sen njuta av 3 v ledigt igen.

 3. Men jag är ju sååå glad att din axel inte trilskas lika mycket längre. Håll kvar vid babystegen bara.

 4. Åh, vad jag längtar efter en träningsuttröttad kropp!!! Har bara det liiiilla, lilla problemet att jag liksom bara inte kan förmå mig att komma igång med någon form av träning what so ävvör. Har hittat grymt inspirerande pass hos Betty, men gör jag någon minsta ansträngning till att få dem gjorda? Nope! Morgonens ansträngning blev att ställa om klockan 3 (!!!) gånger istället för kettlebell-hivande. Blev jag piggare för att jag låg kvar i sängen 45 min till? Nope!!! Gode Gud, ta mig ur den här avgrundssvackan!!!!

 5. Har ont lite här och lite där efter en löprunda igår (typ första sen stan brann) Jobbar fram till torsdag och sedan är jag arbetsbefriad, känn på den:) Och flyttar med kidsen upp till älskade maken 🙂 Inte ett år för tidigt

   • Det går fort i hockey… man rår inte över alla pusselbitar i livet. Och tur är väl det… Flytten och sommarlovet rår jag över i alla fall. Omständigheterna blev bara lite oförutsedda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.