Next Level: Kost

Jag har tänkt skriva detta länge och sedan bitit mig i tungan, tänkt ”det går nog över snart, jag snubblar nog till på vägen ändå” och så har jag väntat. Men så inser jag att snubblingar är ju också en del av livet, och balans innebär inte perfektion 24/7 utan tvärtom lite av allt – som alltid annars.

Ett av målen med den här 12-veckorsperioden (som är slut om drygt två veckor!) var ju att ta kostbalansen ett liiiiitet steg längre. Liiiitet eftersom för stora förändringar bara skapar motvilja i mig. Liiiitet eftersom jag faktiskt är väldigt nöjd totalt sett. Liiiitet eftersom jag skulle vilja ha smååå förändringar i kroppssammansättningen. Liiiitet för att jag helt enkelt inte pallar, vill eller önskar leva som en fitnessmodell eller tävlingsatlet. Liiiitet eftersom jag inte är intresserad av quick fixes.

Och de senaste veckorna har den där lilla förändringen satt sig tillrätta i kroppen och det fungerar riktigt, rackarns bra! Det är små grejer, som säkert utomstående inte ser, men som gör den där lilla skillnaden i mitt liv. Som att verkligen lyssna på kroppen och anpassa sig. Är jag inte hungrig och vill egentligen inte ha mellanmål just nu? Vänta då, eller ät en tidigare lunch och ta ett större mellanmål i eftermiddag – om du är hungrig då. Är jag extra hungrig idag? Ät då för sjuttsingen tills jag blir mätt! Är det helg men jag är inte sugen på godsaker? Strunta i det! Är det helg och jag är sugen på godsaker? Var så god, välj, njut och undvik frosseridiket! Är det vardag och jag är sugen på godsaker? Tja, får det plats inom dagens ramar och det känns okej och njutbart – var så god.

Jag har faktiskt registrerat min mat ett tag nu (på ShapeUp-club). Inte varje dag men då och då och den här gången har det inte inneburit någon stress. Det blir en fingervisning om vad som fungerar för mig. De faktiska siffrorna, känslan i kroppen, kroppens signaler osv blir sammantaget kvittot på att jag kommit en liten bit framåt gällande det här. Utan jobbiga röster i huvudet, utan någon som helst ångest.

Balans är ständigt arbete. Är det något jag lärt mig av yogan hittills är det att det krävs mycket arbete för att stå helt still! Många muskler måste kopplas in och aktiveras och koncentrationen är hög. Detsamma gäller kosten. Man blir aldrig färdig och perfekt vet jag inte vad det är. Men jag känner mig trygg i MITT sätt, i min balans och min kostfilosofi och kör vidare på det sättet. Inga förbud, inga tvång. Till och med chipsmoffande är okej enligt mitt sätt att tänka men lusten till det slår till allt mer sällan. Kanske just för att jag vet att jag får, om jag vill…

Resultat på kroppen? Tja, några minus på vågen, några färre centimetrar. Jag kan återkomma till det efter veckans check. Men tittar man på mig ser man ingen större skillnad. Min kroppsform består, förstås! Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag trodde att jag skulle kunna forma om mig totalt… Jag är ju jag! Jag är nättare upptill, bredare nertill. Jag har breda axlar och höfter, ganska små bröst (numera) och smal midja. Jag har fluff på magen och starka ben.  Jag är lång, stolt, stark, snygg, hälsosam och lycklig. For real.

13 reaktioner på ”Next Level: Kost

 1. Haha, precis kört happy hips. Stelt var det minnsan. Men kanske vore ngt att köra då och då. Kanske ska ge den där yogan en chans iallafall 🙂

 2. Härligt att läsa. Just nu känner jag mig fluffigare än någonsin. Kan vara att träningen uteblivit pga förkylning.

  • Så är det, man förlorar väl lite pump. Och det är så nyttigt att faktiskt kolla på sig själv i spegeln (eller ta kort) och inse att inget förändras. För det är klart att du ite blivit fluffigare av en veckas förkylning…

 3. Du är hur snygg som helst! Glad för dig att du kommit så långt och hittat ditt sätt med kost och träning. Det är ju det viktigaste, att hitta sin egen grej. Kram!

 4. Skönt för dig med balans!!!:-) Jättehärligt att läsa detta.

  Jag ser också ut som vanligt, jag kan vara GÖÖÖÖÖRnoga och se mer definition men en tugga utanför noggrannheten så är det … som vanligt igen.

  Kram på dig vackra långa stolta starka kvinna!

  • Du har ju mycket definition men jag förstår hur du menar – och det är det jag menar också. Jag vill inte leva gööööörnoga och då är jag också nöjd med den balans – och det utseende – jag har. Sen vill jag alltid bli bättre och starkare och det är nog det jag kommer fokusera på framöver. Att lyfta tyngre eller springa snabbare eller klara xyz… Du vet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.