Yogobe så här långt. Och om arga höfter.

Har ni kikat på Yogobe än? Jag vet att jag tjatar, det är bara kul att ge sig ut på helt ny mark. Och tack vare den här kostnadsfria prova-på-månaden så känner jag att jag gör det jag vill, när jag vill, OM jag vill. No pressure, inget ”åh nej, jag kan inte rätt, nu kommer yogapolisen och tar mig…”. Jag försöker och ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig 99% av tiden. Jag har noll koll på de olika inriktningarna (eller heter det discipliner?) och jag hoppar och blandar hej vilt bland videosarna. Tack vare den käcka sökfunktionen kan jag välja ut videos i kategorin avslappning, som är 10 minuter och även med en viss instruktör (Milla Floryd!!) om jag vill. Eller teknikvideos. Eller alla inom Hatha-yoga (whatever that is). Om jag kommer fortsätta med ett betalabonnemang sedan återstår att se. Nu testar jag bara, helt utan press och förpliktelser.

Ikväll blev det ett 15 minuter långt pass med syftet att stretcha och tänja och böja och sträcka höfter. Vilket innebär att hela benen och ryggen får sig en släng av sleven också, i alla fall på mig. Happy hips heter videon men jag vete sjöen om mina hips är särskilt happy… Det är verkligen SVÅRT och höfterna protesterar VILT när jag försöker öppna upp lite. När instruktören Johanna (Jo i MoJo om ni hört talats om dem) sitter i spagat (!) och fäller överkroppen rakt fram över främre benet (!!) (givetvis efter att ha visat alla steg på vägen till den positionen) så sitter jag kvar i någon slags mesig hamstringstretch och kan inte böja mig fram överhuvudtaget. Blotta tanken på att jag skulle kunna sitta i spagat någon gång i framtiden är skrattretande. Men vem vet, jag får väl fortsätta förarga höfterna så kanske de blir lyckligare framöver…

Just den videon, Happy Hips, finns som gratisvideo på Yogobes hemsida. Bara att klicka upp och köra. En kvart har du! Dålig rörlighet i höfterna har du (med allra största sannolikhet)! In och testa nu för sjutton och berätta sen om ni kan pressa ut knät med rak arm och lyfta upp foten och ta om den med andra handen… Ni fattar när ni testat!

IMG_20130611_195858
Om man yogar hemma framför datorn kan man yoga i pyjamas. Och ta suddiga mobilbilder på sig själv.

4 reaktioner på ”Yogobe så här långt. Och om arga höfter.

  1. Jag älskar Happy hips. Min höfter DOG av ilska första gången, men sen blev det lättare. På riktigt. Typ tredje-fjärde gången fattade jag att det redan har blivit stor skillnad. Tror att höften är grunden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.