Planerar veckan

Lågintensivt så det förslår denna vecka, det har varit skönt! Avslutade nyss veckan med lite axelrehab, mina återstående 8 minuter i veckans #plankan2013 och ett yogapass. Ett RIKTIGT yogapass! Tidigare har jag bara kört igenom diverse teknikvideos på Yogobe. Nu valde jag ett pass för nybörjare, 30 minuter. Stor och Liten ville vara med och var hemskt irriterande med-yogis. ”Men mamma, foten ska vara RAK säger de ju… Mamma, du ska sträcka FRAM armarna”. Oh to be six years old again… Men även om jag är stel och fantastiskt långt ifrån de fina poser instruktörerna så enkelt tjoffar till på datorskärmen så försöker jag i alla fall. Och märker faktiskt i slutet på passet att jag kommer lite djupare och lite längre än jag jag gjorde i början. Baby steps!


20130609_163741

20130609_163807
Jag vet. Jag ser inte alls ut som man ska. Men jag försöker!

 

Anyhoo, nu får jag faktiskt tvinga fram det där träningskliet igen. Så nu blir det lite av en veckoplanering. Lite geggigt, jag bestämmer inte exakt vad jag gör men tänker till lite mer än jag gjort på sistone. Axeln gör fortfarande ont och det känns rätt tråkigt faktiskt. Jag sover dåligt, jag kan inte träna vad jag vill och det går inte att undvika allt som gör ont eftersom vardagen ser ut som den gör. Men jag ska försöka göra det bästa av situationen!

Veckan som kommer har jag möjlighet att åka till gymmet måndag, onsdag och fredag. Så planeringen utgår från det!

Måndag: Gymmet – styrka helkropp, typ. Ben – tungt och basic med squats, marklyft och annat. Kombinerar med rehab, rodd och andra ryggövningar jag klarar av. Avslutar med jogg på löpbandet.

Tisdag: Cardio och core hemma. Intervaller och så plankutmaningen!

Onsdag: Gymmet – styrka helkropp. Mer fokus på överkropp, det jag klarar av. Ska försöka få till lite bröstövningar om jag kommer på några som funkar…  Kombinerar med plyo-övningar för ben. Jumping lunges, speed skaters, rock and roll-squats… Inga eller lätta vikter, snabbt och svettigt!

Torsdag: Cardio och core hemma.

Fredag: Gymmet – styrka helkropp. Plockar ut det som varit roligast i veckan och fokuserar på delar som inte fått så mycket träning (läs: de som gör minst ont).

Lördag och söndag: Barnkalas kan räcka… Och springa, yoga eller träna precis vad jag känner för!

4 reaktioner på ”Planerar veckan

  1. Ser skönt ut att yoga men är ju inget för mig samtidigt som jag känner att jag borde ge det en ärlig chans. En annan gång kanske 🙂 Har anlitat en löpcoach som ska göra schema för mig framöver. Ska bli så spännande, få se om jag kan slå min tid på Tjejmilen i september. Så nu får styrkan stå tillbaka lite för mer löpning. Kul med en utmaning känner jag.

  2. Är lite sugen på den där yogan jag med. Men jag tyckte det var ganska dyrt. Visst man får mycket mer för pengarna än en dvd men ändå. Var ju en gratismånad nunmen frågan är när man ska få in yogapassen under juni. Den här månaden är ju mer busy än december 😉

    • Jag har inte tagit ställning till fortsättning ännu, blir efter semestern i så fall (eller åtminstone när vi är hemma från Holmen, där blir det inte så enkelt att få till yoga framför datorn…). Men en gratismånad är ju kul även om man bara hinner prova en gång! Och det finns många korta små pass så det går att anpassa. Jag gillar det i alla fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.