How low can you go?

Low as in lågintensivt. För den här veckan går nog till historien som den seeeegaste på mycket länge! Jag har rört på mig. Lite och långsamt.

I måndags ingenting, eller jo en rask promenad på lunchen och lite mer promenerande på kvällen.
I tisdags yogade jag i en timme och jag säger ”yoga” i ordets vidaste bemärkelse – jag gick igenom ett gäng teknikvideos på Yogobe och förfärades över hur svårt det kan vara och ont det kan göra att stå rakt upp och ner (fötterna ner, hälarna bak, skenbenen fram, knäna bak, låren spända, pubisbenet bak, svanskotan fram – och sen när varenda muskel darrar av ansträngning så är resultatet att jag står.)
I onsdags körde jag cardio och core. Lugnt och fint på crossen medan jag kollade på TV-serie, varvade med att köra plank-tabatas (och samlade ihop 10 minuter till #plankan2013).
Igår ingenting. La min energi på ingenting eftersom jag inte hade någon. Men som ni vet, även ”ingenting” i ordets vidaste bemärkelse för jag var på återvinningen och slängde skräp, handlade, tvättade lakan och jobbade i några timmar. Men utöver det, ingenting!

Idag är jag fast besluten att vara mer produktiv så att jag också kan slappa mer – och njuta av slappandet. Så trots att det är ledig dag så gick jag upp tidigt för cardio och core. Same same som i onsdags – steady state på crossen till tv-serie varvat med #plankan2013. 12 minuter till där. Men jag har format om utmaningen till att gälla fler sorters magövningar eftersom min axel inte vill belastas alltför mycket. Resten av förmiddagen ska ägnas åt storstädning, sedan varvar jag slapp med diverse ärenden och sysslor. Det blir bra!

Och om inte träna-hårt-tungt-och-svettigt-gnistan återkommer de närmaste dagarna så får jag tvinga fram den. Jag är helt för variation och aktiv vila men enough is enough!

PhotoGrid_1370582540855
#plankan2013

5 reaktioner på ”How low can you go?

  1. Lågintensiva veckor fyller sitt syfte tror jag, man kan ju inte köra på i 110 jämt 🙂 har också förfärats över hur jobbigt det är att bara ”stå” i yoga. Blev noga instruerad till detta på min yogakurs och tänkte ”ja det här var ju jobbigt, pfft!”, men efter 45 sekunder darrade jag som ett asplöv. God hållning var uppenbarligen inget som min kropp vanligtvis sysslar med…

    Och det där med kortkorta frisyren – just nu har jag mitt på utväxt och har väl snarare en kort page (med plattande och fönande och allt sånt där). Började dock med kort på sidorna (3-4 cm) och längre uppepå för typ 2 år sedan. Mycket smidigt, bara att ta i mousse och föna bakåt (beroende på lite vad man har för hårtyp såklart). Sen har jag haft lite twiggy-varianten också, kräver lite mer jobb. Men det är skönt med kort! Kunde dock tröttna på att variationsmöjligheterna är små, därav utväxten nu. Men om man inte gillar att fixa så mycket med sitt hår så är det praktiskt 🙂 be om råd hos en frisör som du litar på, de kan ju kolla av vilken sorts hår man har och var eventuella virvlar och dylikt sitter som man bör ta hänsyn till 🙂

    Måste dock tillägga att jag tycker du är snygg i det du har nu! 🙂

    • Jag HAR ingen frisör jag litar på, har inte hittat rätt sedan vi flyttade hit (för sex år sedan…). Ska fundera på saken men någon gång ska jag klippa kort, så är det bara!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.