Beatatjata testar Questbar

Okej. Ni hypar, jag faller. Åtminstone sisådär trehundra år efter att alla andra fallit, testat och gått vidare mot nya, ännu coolare grejer. Men ändå, några av er är faktiskt ännu senare på bollen än jag (sant!) så this is for you!

Jag beställde ett gäng questbars härom veckan. Annie älskar dem och har tipsat om beställningar både in- och utrikes. Lotta älskar dem och direktimporterar från USA (när hennes man råkar vara där, vill säga). Jag beställde från Bodyaction, det var enkelt och ett vadderat kuvert värd sin vikt i guld anlände ett par dagar senare.

Eftersom jag inte smakat dem tidigare beställde jag några olika varianter, totalt 8 bars vilket kostar en förmögenhet. 30 kronor styck, för att vara exakt. Jeez, jag köper fyra kexchoklad för 20 kronor ju… En blick på innehållsförteckningen och jag fattar inte riktigt hypen. Är de helt ”clean”? Proteinpulver (vassle) och sukralos? I övrigt ska det vara ”natural flavours” (vad det nu innebär) och ingredienser som mandlar, äpplen, kakao osv.  Jag kan inte sånt så jag ska inte uttala mig, jag äter dessutom inte clean själv och mumsar gladeligen ”vanliga” proteinbars och dricker proteinpulver så mig kvittar det. Det tillhör ändå undantagen, helt vanlig mat för övrigt.

Anyway. De innehåller rejält med protein, ligger ganska lågt i kalorier och jag är därmed intresserad. Om smaken håller. Och det gör den, på vissa. Jag har testat på ett väldigt vetenskapligt sätt. Halva baren har jag ätit som den är. Halva har jag micrat en stund för att se om det blir godare (det säger nämligen erfarna questbar-ätare). Här kommer mina testresultat!

Chocolate brownie: Kall, direkt ur paketet – sådär. Den där mjöliga konsistensen det blir av proteinpulver. Tycker mina andra favoriter från Dahlblads är godare. Lite uppvärmd är det dock en annan historia! Smaskens! Men jag saknar typ vaniljglass till… Råkade bli störd mitt i ätandet och lite av baren fick vänta en stund. Då torkade den, blev superknaprig och jättegod! Typ som oreo-kexet. Får nog ”glömma” nästa bar en stund också…

Cinnamon bun: Kall = blä. Varm = blä. Alldeles för söt och sliskig. Amerikanska kanelbullar är dock inte som våra så det kanske var väntat… Åkte i papperskorgen!

Apple Pie: Kall = blä. Varm = blä. Se ovan!

Chocolate peanut butter: Kall = riktigt god! Bättre än chocolate brownie kall. Uppvärmd är den ännu lite smarrigare, gottig kaka.

Chocolate chip cookie dough: And we have a winner! God på riktigt. Liten kola-ton, aningen sälta som balanserar det söta och gör den till min favorit av de jag testat. Har inte testat att värma upp den, det sa slurp om den kalla innan jag hann prova…

IMG_20130529_200707

Kommer jag köpa igen? Tja, kanske om jag känner mig rik och ser någon nytta med dem. Jag äter hellre riktigt godis eller fika om jag ska äta sötsaker och försöker hålla min mat och mina mellanmål till helt vanlig mat. Vill jag treata mig med något sött så gör jag det, förhoppningsvis med måtta :-). Samtidigt är det bra med proteinrika mellanmål som nödlösning men jag kan lika gärna skaka ihop en proteinsmoothie eller äta en bar från till exempel Dahlblads eller 9bar de få gånger det kniper. Jag har i regel både pulver och en bar i väskan och på jobbet för de där tillfällena det kan behövas. Används inte särskilt ofta…

Så, iväg och köp om ni blir sugna. Om inte, ät ett ägg eller två och lite smågodis på lördag – i min värld blir det same, same!

12 reaktioner på ”Beatatjata testar Questbar

  1. Oxå sent på. Några är på väg hem till mig nu. Kommer inte ihåg vilka smaker jag tog. Ska väl inte vara så många kolhydrater i ? Jag får se vad jag tycker. Kan man inte ta dem när man blirgodissugen ?

    Ha en härlig semester. Maria

  2. Jag har kört på Dahlblads när jag behövt nödmat tidigare. 30 spänn st? Näe tror inte det. Jag gillar Dahlblads Mintchoklad. Till kaffe. Mums. Men åt den bara efter träning i nödfall. Det låter klokt att istället köra på vanligt mat och riktigt godis. JAg håller med dig!

    • Och jag håller med dig som håller med mig :-). Näe, kan ladda upp med några fler dahlblads när jag går förbi hälsokosten här på gatan istället för att beställa och betala frakt och allt för questbars…

  3. Sist på bollen? Tror inte det! Jag har aldrig ens testat proteinpulver. Stabburets laxpålägg däremot är mums. Lite mer protein och lite färre kalorier än en burk makrill i tomat och tio gånger godare. Där har du något barnafadern kan ta med från Norge. Och priset för en burk är väl ungefär det samma som för en Questbar 😉

  4. Brownie och cookie är ljuvliga, de andra däremot är mest okej enligt mig 🙂 dock tycker jag att äpple är bra med – smak som bak 😉

  5. Fick hem några idag med. Fyndade efter tips från Annie 19 kr st. Har testat coconut cashew och den var helt ok. Saga skrek som en tok för att få smaka och ja hon lär äta dem om inte jag vill ( nä det är nog ingen bra idé, jag vet)

  6. Haha, jag har också gått på hypen och är senare på bollen än dig:) Schenker har lovat att de är påväg… kanske kan provsmaka den första imorgon, jag tog också ett helt gäng olika smaker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.