Ode to my himlagrymma kropp

Jag vet att jag återkommer till det här med jämna mellanrum. Kanske borde jag vant mig vid det här laget men nä, gamla minnen sitter hårt. Och när jag läser om slutresultatet i Jeannas Vårrus-utmaning så blir jag inte så lite tårögd. Väldigt imponerad av alla dedikerade löpare och vinnaren Toves galna 61 MIL på 9 veckor. Jag har inte sprungit så många kilometer ens. Men jag är ändå väldigt glad över min lilla, lilla stapel.

För det var ju det här med den lilla flickan, blott 4 år gammal, vars leder svullnade upp och gjorde ont. Flickan som tillbringat fler timmar på barnsjukhuset än på nattklubbar (i och för sig har jag aldrig varit särskilt intresserad av nattklubbande!). Flickan med diagnosen barnreumatism som fick tänja och bända ovilliga leder i sjukgymnastik och lekterapi. Flickan som medicinerade vant redan innan hon börjat i första klass. Hon som inte behövde vara med i skolgympan utan fick simma eller gå på varmvattensgymnastik istället. Hon som för det mesta struntade i att det gjorde ont, ville vara som alla andra och störde sig på  ”alla himla reumatiker, gnälligare människor finns inte!”.

Flickan som dessutom fick scolios och tillbringade känsliga tonårs-år naken framför läkargrupper och inklämd i en plastkorsett. Hon som fick mer sjukgymnastik och kroniska tryckblåmärken på hela bålen. Flickan som blev kvinna, och mamma, och tillbringade första året med första barnet med fötter som kändes avhuggna. Mamman med inflammation i axlarna så att hon inte kunde lyfta bebisen utan att gråta en skvätt. Både av smärta och självömkan. Mamman med värken i höfterna som givetvis tilltog när fler kilon lades på dem.

Den mamman har gjort en livsstilsförändring. Och även om det ofta blir fokus på träningsfrekvens, viktnedgång och muskeldefinition här så finns det något oändligt mycket viktigare. En frisk kropp. En smärtfri kropp (om man inte räknar träningsvärk!). En kropp som fungerar! Som till och med kan springa en runda. Ganska spontant, snabbare än jag hade kunnat drömma om och utan konsekvenser. Grattis till mig, jag har fått högsta vinsten.

Sorry Tove, din stapel må vara längre men jag känner mig som vinnaren här!
Sorry Tove, din stapel må vara längre men jag känner mig som vinnaren här!

18 reaktioner på ”Ode to my himlagrymma kropp

 1. Så underbart! Hoppas du får ha en frisk kropp i fortsättningen och att den bara blir starkare och bättre med åren!! Jag förstår att du känner dig som en vinnare, och det är du 🙂

 2. Å, jag blir så glad för din skull! Helt klart högsta vinsten, guldmedalj och allt!

 3. Du är fantastisk! Jag blir rörd av att läsa och ser en otroligt stark kvinna som vunnit det bästa och största priset av alla. Underbart! Grattis!

 4. Fina Beata vilken resa du gjort och jag är grymt imponerad! Viktigt att tänka på vad man åstadkommit istället för att hela tiden titta på vad man vill förbättra!

  Stor kram!

 5. Återkom till det här hur ofta du vill för det är helt fantastisk läsning och jag blir så imponerad. Härligt!

 6. Tycker du är helt fantastisk! Läser o inspireras av dig varje dag. Vilken resa du gjort!

 7. Du är grym Beata! Jag sitter här med en tår i ögat och gåshud längs med hela kroppen – du är en fantastisk inspiration och glädjespridare!

 8. Underbart Beata, du är fantastisk. Är så glad för dig att du kan springa och numera slipper värken. Du är definitivt en vinnare! Kram

 9. Blir också alldeles tårögd när jag läser detta. Du är grym min vän! Glöm aldrig det. KRAM

 10. Blev helt tårögd av ha läst detta! Go Beata! Minns känslan när jag sprang VårRuset för första gången, jag som aldrig har sprungit 100 m i streck tidigare, klarade av VårRuset på under 30 min. Den känslan kommer jag nog aldrig att glömma. Tror inga OS medaljer är så fina som min medalj 🙂
  Nu ska jag till gymmet och köra passet du la upp för några dagar sedan. Vet dock inte om dem där reverse pullovers, är livrädd att slå mig i hakan (är jag den enda med konstiga fobier i gymmet), men ska testa!

  kram på dig

  • Vill bara lägga till att jag har kört din pass från häromdagen, hann inte med hela dock, blev inga finisher och blev liiite ändringar och vill säga att jag inte alls gillar dig längre 😉
   Det var så jobbigt kvinna! Du får gärna lägga upp flera pass, för jag har verkligen noll inspiration när det kommer till det.
   Pöss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.