Bästa springet

Det ser ut som röda krumelurer på en Runkeeper-karta för er. För mig är det hemma. Mer hemma än något annat, hittills. Trots att jag egentligen aldrig sprungit här, trots att jag inte lekt i denna skog eller seglat i Eskils kanal på typ tjugo (tjugofem!) år så är det mitt.

Och precis så kändes det strax efter klockan sex imorse när jag gav mig ut. Salt i luften, klar himmel. Aningen kallt i min luvtröja men jag minns att jag läst att om man fryser lite precis i början på en löprunda blir det perfekt sen. Stämmer!

Gick mot slingan i skogen, sträckte och tänjde lite innan jag drog iväg. Inner Strength Pod i öronen, intervjun med UppoHoppa-Sofy. Sprang genom skogen, ner på häststigen förbi hagarna, genom stängslet ut på västra Göteborgs gamla soptipp. Nu är det vackert, hav och perfekta springunderlag. Pressade mig förbi det där bekväma. Inga guldmedaljstider direkt men bra, bättre, för mig. Två varv runt tippen, sen upp mot bostadsområdet där lillasysteryster numera bor. Tungt i benen, svårt att andas. Sofy pratar om hur man alltid orkar lite till när någon pushar på och det får mig att fortsätta. Försöker springa lite snabbare, få benen att förstå att de klarar detta. Tänker på Göteborgsvarvare och maratonlöpare, pushar lite till. Kommer mot backen till mammas och pappas hus, tar upp telefonen och inser två saker.

1. Om jag springer aningen längre än till huset blir det fem kilometer.
2. Om jag gör det fort så slår jag det första lilla löpmål jag någonsin satt upp – fem kilometer under 35 minuter.

Jag får världens fart uppför backen, förbi huset och klockar in på 34.28. Känns som att jag gått i mål. Känns som att jag har världens bästa kropp som klarar det här. Känns som snabbaste tiden ever även om jag vet att folk har miltider nära den här. Spelar ingen roll. Det känns som guldmedalj.

20130527-200059.jpg

14 reaktioner på ”Bästa springet

  1. Hejja dig!! Kikar in ibland och läser och får inspiration. Själv är jag i lite rehab och har såklart mer träningsiver än vanligt. Bara att tagga ner och bli mer effektiv istället :o)
    Ha det gott!

  2. You go girl 🙂 Så himla bra jobbat! Det spelar inte alls roll hur fort man springer. Och man ska inte jämföra sig med andra, bara med sig själv. För dig är det ju bra, eller hur?! Så bare kör och njut av din prestation! Kram fina

  3. Vad härligt! Sprang Vårruset igår, mitt första lopp någonsin, och jag förstår verkligen känslan att vinna mot sig själv. Trodde inte jag kunde springa (kan vara för att jag aldrig någonsin försökt..) men det kan jag ju!;-)

  4. Vad underbart det låter. Duktig du är tycker jag. Jag förstår precis hur du känner. Att kunna använda sin kropp på ett sätt man inte trott att man ska kunna på grund av sina kroppsliga begränsningar är en fantastisk känsla. Det bevisar verkligen att allt går om man gör det på rätt sätt.

  5. HEJA DIG!!! Vilken underbar känsla:) Jag skrattar och känner igen mig när jag läser:) Jag måste upp till 8 km före augusti inför SverigeStafetten så jag måste i alla fall springa 1 gång per vecka, vet inte om jag fixar mer än så utan att bli skadad.. grattis igen!: kram

  6. Tjhooo vad roligt, klart du ska ha en guldmedalj. Borde alla få som klarar av sina mål. Jag började dagen med en morgonproemnad, ska försöka få in det några gånger i veckan. Sen ett riktigt gött benpass. Nu nöjd och glad i soffan, snart lite BL.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.