Så där ja!

Där var den. Min mojo. Väntade på gymmet, kärt återseende!

Jag ville få in så mycket som möjligt idag, väcka hela kroppen utan att reta axeln. Körde supersets och klurade ut några riktigt schyssta kombinationsövningar. Såg säkert inte riktigt klok ut men vad gör det, jag var ensam!

Körde så här, efter uppvärmning. 3 set av varje, 8-12 reps:
Superset: excentriska pull ups och utfallsgång med rotation (viktplatta)
Superset: Rodd med skivstång och goblet squat.
Superset (eller ja, höger och vänster sida utan vila emellan) Axeldrag med kabel bakåt med utfall bakåt
Superset: Rygglyft i romanian chair med triceps kick back och benböj med bicepscurl
Finisher: Frivändningar (orkade 9+6 st med bara stången och god, tror jag, teknik. Riktigt bra övning att köra slut med, flåsig och tuff!)

Darriga armar, stumma ben, svettig kropp!

Det nöp till i axeln vid några tillfällen och det blev en bra påminnelse om tekniken. Annars var allt det här bra övningar som inte gjorde ont. Nu är jag trött och lite öm i axeln, den är givetvis med och leker, men jag hoppas att det är en okej, normal trötthet.

Så startade jag dagen, hur startade du?

image

image

20 reaktioner på ”Så där ja!

 1. Way to go Miss Beatatjata! Jag somnade ifrån min morgonpromenad men jag antar att kroppen behövde lite vila och återhämtning. I morgon ger jag järnet i löparskorna och ska riktigt toknjuta av att pressa mina gränser i skogen. Det fina är att jag kommer att vara helt ensam där i arla morgon och kan sjunga och skrika precis hur mycket jag vill. Löv it!

 2. Dagen började med sovmorgon till kvart i sju efter en natt med bara en kort vakenperiod (sonen är förkyld och vi har haft tre dåliga nätter) dessutom sken solen. Ingen träning än men det ska bli lite ikväll. Hittills har jag istället njutit av solen i en lekpark med sonen och några andra. Väldigt trevligt men det blir ganska aktivt det med då sonen gillar röra på sig. 🙂
  För övrigt känner jag mig tjock, men det förstås. Jag är ju gravid i v 36+?. 🙂

 3. Startade dagen trött och ledbruten och väldigt tacksam över att det är vilodag. Fortsatt vabbande med treåringen och vi somnade före lunch båda två… Skönt! Funderar på att ta en promenix innan vi hämtar storasyster… eller så sitter jag kvar i soffan…

 4. Det blev 5 km löprunda i mulet väder men ändå lika skönt som vanligt. Trodde jag var påväg att slå mitt PB på just den stäckan för det kändes som jag flög fram men sprang visst 3 min saktare än sist. Vad hände där liksom???!

 5. Jag chockade hela kvarteret genom att stå och slänga runt järnklot på altanen, varvat med 400m löpning runt vår gata. Kl 5.30……

 6. Duktiga alla är 🙂 själv snoozade jag en halv timme… Har haft svårt att få till det med träningen några dagar men igår kväll blev jag arg på latmasken och körde några cirklar framför Grey’s Anatomy. Inte helt bäst men tillräckligt bra för att få mig på lite bättre humör! Har ont i axel och underarm efter lördagens kroppsarbete – skotta grus och jord hos min bror som dränerar om huset, jag är inte van att arbeta 😉

 7. Härligt att hinna med ett pass på morgonen 🙂 Själv startade jag med att cykla till jobbet i strålande sol, inte illa det heller!

 8. Hej,
  bra jobbat där 🙂
  Fick googla nästan alla övningar :S, men ska köra denna pass nästa vecka. Lyfte min minsta och fick så grymt ont i nedre delen av ryggen, försökte ignorera det igår när jag var på grit och det var inte så smart :/

  En fråga, jag är helt novis på det här med träning och blir så förvirrad av allt info som finns på nätet, hur tänker du när du ska sätta ihop ett superset?
  Kram

  • Tänker inte så mycket. Superset är ju helt enkelt att köra två övningar utan vila emellan. Det kan vara samma muskelgrupp, det kan vara antagonister (drag och press-muskler, tex biceps och triceps) eller två muskelgrupper som inte alls har med varandra att göra egentligen :-). Härom veckan körde jag rygg och bröst. Idag körde jag överkropp och underkropp. Plus några komboövningar som involverade både överkropp och underkropp. Blir effektivt, svettigt och roligt! Passar mig just idag eftersom jag
   1. INTE ska träna styrka imorgon (annars hade jag hållt mig till antingen överkropp eller underkropp för att låta musklerna vila lite mellan passen)
   2. Inte kan köra så jättehårt med överkroppen nu när jag har problem med axeln. Då fick jag köra igenom ök men lurade in lite benövningar också. Benen borde vara pigga nog för tyngre benträning på lördag igen.

 9. Nytränad här med, superset ben/axlar, avslutade med några militärpress med skakiga armar, orkade bara 1*7 st :-)! Har precis samma känsla, ”Darriga armar, stumma ben, svettig kropp!” (dock inte svettig längre, jag har duschat!) – ack en sån härlig känsla!

 10. Låter som ett bra pass! Ska kopiera någon dag men förstår inte riktigt alla namn, får googla;)
  Sitter på tunnelbanan på väg till jobbet, kommer direkt från gymmet och fick till mitt program för dagen riktigt bra! Träning fem dagar på raken gör att jag nu med gott samvete tar vila för bröllopsfestligheter i helgen. Jag hänger i med träningen (9 månader sedan PT-online starten) och kör gärnet till 6 juni då jag över sommaren ska stå på egna ben… Läskigt! Tips? Ha en fin dag! Hälsar Åsa

  • Säg till om du vill ha förklaringar!

   Tips för att stå på egna ben: bara gör´t. Det ÄR läskigt i början och är du som jag så kommer du fundera mycket på om du gör ”fel”. Gör inte. Träna bara. Du lär dig hela tiden och efter ett tag så kommer du känna dig som värsta experten. För det FINNS inga fel, det har jag äntligen fattat nu! Kör på bara, gegga lite för att få hjärnan att fatta att du inte kommer förtvina om du inte har ett skrivet, exakt upplägg!

 11. Med sedvanligt packande av hela familjens matlådor, grötkok och rask promenad till tåget. Träning blir det ikväll. Kanske backintervaller om det inte regnar för mycket. Min bästa/värsta backe är asfalterad igen efter vinterns vattenläcka och det är nog dags att inviga den 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.