Gameplan. New and improved.

Jomensåatte… I morse ringde klockan 04.50 och då hade jag sovit (gott!) i 8,5 timme. Ni får själva räkna ut hur tidigt jag gick och la mig. Så. Skönt. Alldeles för lite sömn (i min smak) på sistone men en natt gör ingen sommar eller hur man säger. Jag kände mig hur som helst utsövd och tog på mig träningskläderna och gick ner i hemmagymmet. Och sen låg jag där, typ. Värmde upp med lite rörelseövningar och rehab och fipplade sedan med Spotify. Började göra lite övningar men tog lite kort istället. Och sen blev jag liggande på mattan och dumglodde. Tills jag gav upp och gjorde gröt med jordnötssmör istället. Helknäppt! Antingen kan jag väl sova som normalt folk, eller träna ordentligt som Beatatjata-folk.

Änniväj. Kom fram till några saker.

1. Har väldigt svårt att motivera mig i hemmagymmet för tillfället…2. …Om det inte gäller intervaller på crossen och jag får titta på TV samtidigt. Det gör jag gärna!
3. Jag har bestämt mig för en ”rädda axeln”-period och känner mig lite rådvill till hur jag ska lägga upp träningen, allt känns tråkigt.
4. Ibland behöver man sova, helt enkelt. Eller vila en dag. Till. För det här är tredje dagen i rad som jag inte tränar (i måndags försov jag mig, igår skulle jag iväg på tidigt frukostmöte, idag dumglodde jag). Däremot så promenerar jag varje dag på lunchen eller hem från jobbet. (Ljug: det är fyra mil från jobbet. Men hem från tågstationen istället för att ta bussen hela vägen, blir en halvtimme om jag tar en liten omväg).

Så, ny gameplan needed! Och den är ganska enkel.

1. Åka till gymmet de mornar jag kan. Vilket är alla mornar förutom två då jag är själv med barnen. Egentligen perfekt tid för morgongym nu när det är ljust mitt i natten och man slipper skotta ut bilen.
2. De två mornar jag är hemma med barnen kan jag köra HIIT (och lite core) och kolla på tv. Helt ok!
3. Träningspassen får fokusera på ben, de överkroppsövningar jag klarar (de som inte gör ont alls!), core och cardio. Gärna i kombination. Eller uppdelat. Whatever, bara jag tränar. Och rehab förstås! Och så kan jag ju springa några skvättar när andan faller på.

Så istället för att fokusera på vad jag inte kan så ska jag fokusera på det jag kan.

Som rodd, med skivstång eller i kabelmaskin. Rygglyft i den där mackapären. Kanske drag-till-hakan om jag inte har så tung vikt? Svingar soft style funkar bra. Bicepscurls i olika varianter. Kanske någon tricep push down? Hög rodd med kabel kan vara bra! Roddmaskinen borde funka, likaså hopprep. Crosstrainer och löpband förstås. De flesta benövningar om jag inte håller vikt över huvudet eller för tunga vikter i händerna. Får testa med skivstången vad som känns ok. Kanske några försiktiga frivändningar? Negativa pull ups kanske, får testa. De där breda chinsvarianterna gör mer ont. De flesta core-övningar.

Jag ska nog hålla mig sysselsatt! Starting imorgon kl 5! Och jag ska dessutom försöka vara obekväm. Inte i bemärkelsen ”det här gör lite ont, jag kör ändå” som jag gjort hittills utan obekväm, pusha mig själv, i smärtfri zon. Låter bra?!

(Och under tiden drömmer jag om allt handstående, alla snatchar, alla armhävningar och pressar jag ska göra sen – när axeln är tipptopp!).

Här ligger jag och ligger.
Här ligger jag och ligger.

6 reaktioner på ”Gameplan. New and improved.

 1. Å va jag känner igen mig… Det blir liksom inte lika kul när man inte kan köra som man vill och tänkt sig 😦 men du radade ju upp en massa övningar man kan göra, så inga ursäkter finns egentligen! Kör hårt imorgon!!!

 2. Skulle hemmagymmet blit mer inspirerande med en plyobox att umgås med? Du kan få adoptera min för en tid. Den bara står här och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den liksom…
  Kram!

  • Yes please! På ett villkor – att du får tillfällig vårdnad om ett par tyngre kettlebells och tränar dig starkare med dem (de är så ledsna för att jag inte använder dem…)

 3. Bra plan där!

  Min plan är att… bara träna… Och det går trögt efter två veckor av förkylning och stillasittande. Men jag vet att det går fort när det väl släpper så det är bara att jobba på. Liten har lunginflammation så jag vabbar hela veckan = möjlighet att komma ut på promenad och träna mitt på dagen.

  • Förstår dig, man måste komma över tröskeln igen men det går snabbt! Passa på under vabbandet nu (och krya på stackars lilla sjuklingen!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.