Row row row your t-bar

Morgongym! Jag har sovit för lite de senaste två nätterna men jag mår bra och behöver min endorfinfix… Ikväll blir det dock sovmorgon i förskott, bestämt, bokat, klappat och klart! Sen längtar jag redan till morgondagens date med Bill (crosstrainern) och Damon (Vampire Diaries). Men det tar vi då!

Jag har fortfarande rejält med träningsvärk i benen så istället för att köra helkropp som jag kände mest för så fokuserade jag på överkropp – rygg, bröst och lite mage. Eftersom axeln är som den är så kör jag sällan armar/axlar för sig för tillfället. Det kan leta sig in någon övning här och var när jag har tid men jag försöker köra funktionellt – armarna hänger på ändå. Supersets för att hinna så mycket som möjligt, ”bara” tre set av varje övning för att hinna på de 45-50 minuter jag har att disponera vid morgongym innan jobbet och mellan övningarna hoppade jag hopprep för att pumpa igång hjärtat. Vikterna är så att jag klarar 10-12 reps. Sweet!

Uppvärmning: Rörlighet och axelrehab (återkommer till det!), hopprep

Superset 1:Assisted/negativa pull ups (jag står under stången i smithmaskinen, har foten på en träningsbänk och hjälper mig upp, sedan försöker jag sänka mig ner så långsamt jag kan. Vilket inte är särskilt långsamt alls. Men jag blir bättre!)
Rotationer (ni vet, med lätt gummiband för rotatorcuffen, också del i axelrehab)
100 hopp (inga double unders här inte… Jag skyller på hopprepet ;-))

Superset 2:
Armhävningar mot stång (smithmaskinen också)
Crunches på bänk med vikt mellan fötterna
100 hopp

Superset 3:
T-bar row (första gången för mig! Kul att prova nytt ju. Är nog en grym övning om man gör rätt. Och använder bättre handtag. Ska läsa på lite till nästa gång…)
Sidoböj med viktplatta
100 hopp

Superset 4:
Pullover på boll med KB (äääälskar denna, tar död på mina triceps every darn time!)
Crunches på boll med KB
100 hopp

In på gymmet prick 05.00. Uppvärmning och rehab klar 05.12. Sista hopprepshoppet färdig 05.52. Hem till frukost och världens sötaste lilla sällskap i kökssoffan. Dusch, piff, till bussen mot jobbet. It can be done!

PhotoGrid_1368609059379

9 reaktioner på ”Row row row your t-bar

 1. GRYMT! Så impad av att komma upp 05.00 och träna. Och dina döttrar är ju bedårande! Jag blir också pigg på att skapa en eller två mini-me:s. Eller mina hormoner är
  i alla fall det, igår började jag gråta när jag såg en bebis i blöjreklam på tv. Enough said.

  • Du kan få mina? De vill ha en ny mamma. Och jag vill sova ifred och slippa dåligt samvete för att jag skriker på de ”bedårande” små liven när de inte lyssnar de femtielva första gångerna och sedan börjar gråta så att jag måste sminka om mig för att jag är så inihilvitte trött och har dåligt samvete och samtidigt vill lägga ut dem på blocket fast jag älskar dem förstås och skulle göra allt för dem men kan jag bara få sova lite först. #tuffmorgon

 2. Älskar t-bar rodd. Ny övning för mig också. Får bra kontakt med ryggmusklerna. Jag använder ett roddhantag. Ett sådant med två handtag ganska tätt ihop, du vet säkert.

  • Ja, har sett på film men hittade inget igår! Morgontrött kanske, får kolla noggrannare nästa gång. Hade nog liiite tungt också, eller så hittade jag inte rätt vinkel riktigt (vissa videos säger att man ska ha ryggen nästan parallellt med golvet, andra står mer upprätta, som jag på bilden. Hur gör du?)

   • Är nog mera upprätt jag också. Måste ta och kolla på det där närmare hur man nu riktigt ska vara. Hade en bild på bloggen för någon dag sedan av just den övningen.

 3. Härligt pass!
  Blev ingen träning här, troligtvis inte i morgon heller. Dumma hals 😦
  Vårrus blir det i af, men gående för första gången.
  Hoppas på mer träning i helgen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.