Nu slutar jag!

Hej älsklingar! Jag har inte glömt er. Eller bloggen. Det är bara så mycket annat som tar min lilla bloggtid i anspråk! Som att läsa bok på tåget. Eller rensa klädkammaren på kvällen. Eller jobba på lunchen. Eller för all del, ta en solskenspromenad med pod i öronen på lunchen! Jag klagar inte, jag vill bara inte pressa ur mig inlägg bara för att. Det gillar inte ni heller misstänker jag.

Men jag har givetvis saker att skriva om, de flesta far dock runt som halvfärdiga tankar i min skalle. Till exempel har jag bestämt mig för att sluta. Med chips och kexchoklad. Och vissa andra relaterade ätbarheter som ostbågar och schweizernöt. Jag slutar på obestämbar framtid. Barnafadern tror att jag klarar mig till lördag. Jag vet att jag klarat mig en hel månad tidigare. Ni får betta om vad ni tror! Det är inte något förbud, jag behöver bara inte äta det. There´s a difference :-). (Det är mest på skoj men bottnar i det här att socialt ätande som tårta på kalas eller fika på konditori eller kaffe med bulle i vänners trädgård är en sak, att moffa chips och kexchoklad i mängder när jag är själv i soffan är en helt annan. Det är det senare som jag inte vill ska ta för stor plats i mitt liv medan det första är en självklar del. That´s all.)

Jag har slutat träningsplanera också. Efter mina månader med coachen så hade jag ju en geggperiod och det var jättesvårt i början. Det kändes som att jag inte gjorde ”rätt” och att en vecka var förstörd om jag inte fick in ”rätt” antal pass, eller ”rätt” sorts pass. Det har gått över, minst sagt. Jag gjorde en planering i början av Next Level-utmaningen men den har jag glömt bort. Jag bara gör och det går jättebra! Utgångspunkten är att jag ska röra på mig varje dag. Under långhelgen blev det löpning, helkroppspass, löpning, benpass och igår körde jag ett lågintensivt pass på crosstrainern. Idag hade jag tänkt mig intervaller och mage men sov så dåligt att jag struntade i det. Promenerar till naprapaten på lunchen och that´s it. Imorgon bitti åker jag till gymmet tror jag. Gissningsvis ett överkroppspass, har så galet ont i benen sedan i söndags. Just nu passar det mig jättebra att go with the flow och träna när jag vill och det jag vill. Nyttigt för hjärnan också! Jag kommer inte ihåg exakt vilka pass jag tränade förra veckan och det spelar ju faktiskt ingen roll. Jag rörde på mig varje dag!

Och när jag tränar så har jag någon slags grundtanke kring vilka övningar jag vill köra och sedan blir det lite som det blir. I söndags var ”min” hörna upptagen så jag fick tänka om och körde uppenbarligen slut på benen ändå. Är mycket fascinerad över att jag kan såpass mycket att jag bara kan göra om, köra på och vara nöjd. Jag är bra!

Axeln är dock inte så bra. Inte sämre i och för sig, men inte bättre. Har inte kört ”riktig” kettlebellträning sedan workshopen i början av april och jag saknar det! Men det funkar inte just nu. Jag tränar överkroppen så gott det går, undviker helt enkelt det som gör ont och det får vara bra. Tråkigt, för jag har en massa saker jag vill utveckla men samtidigt fungerar det ju. Inget att hänga läpp för!

Jag har inte slutat blogga. Och planerar inte att göra det heller.

Och annars är allt bra. Med er?

 

31 reaktioner på ”Nu slutar jag!

 1. Skrämmas på det där viset… Lycka till med ditt slutande! Jag hade en riktigt bra vecka med maten förra veckan, tyvärr (?!) åt jag nog lite för lite mat för jag mådde inte alls bra lördag natt 😦

 2. Nu gjorde du mig rädd! Skönta tt du fortsätter blogga! Inte så duktig på att kommentera för tillfället men slukar allt du skriver! 🙂

 3. Är förkyld och ynklig och otränad och längtig… Fy bubblan för sitta still och vila. Kanske kanske kan jag köra något mjukt pass imorgon. Teknikpass utan flås?! Tur att våren äntligen är här. Ljusgröna björkar, kärlek på det!

  • Hörrö, vila nu och bli frisk istället! Och ja, älsk på ljusgröna björkar – och allergimediciner så att man klarar av dem 🙂

 4. Här får jag äntligen fart på sin nya lur och tänker att nu kan jag läsa Beatatjata på telefonen igen och så får jag nästan skrämselhicka. Skulle jag ha köpt denna, för mig, allt för komplicerade lur alldeles i onödan?! Det får icke ske! Å det gjorde det ju inte. Nu ska jag bara ladda ner en tabata-app och köra ett kort och intensivt pass här på mitt hotellrum i Örebro så kan nattens vila få omsluta mig, trygg i vetskapen att min Beatatjata sviker inte, NEJ!
  Puss vännen

 5. Trodde oxå du skulle sluta blogga och hann bli lite rädd. Skönt att du blir kvar! Mår fint men fick hämta hem febrig son som vägrar ta alvedon, går inte att lura eller muta honom. Det där med träningsplanering finns inte riktigt hos mig heller, blandar styrkak, löpning, kbpass och cirkelträning hejvilt. Kör det jag är sugen på, funkar mycket bra, jag får in alla delar varje vecka även om jag måste tvinga mig att köra intervaller 😉 Tröttnat lite på de men vet ju hur effektiva de är.

  • Mina ungar älskar flytande alvedon och hostmedicin och sånt, vill ta det även när det inte är sjuka… ”host host, jag är nog lite sjuk mamma…”. Hoppas sonen kryar på sig! Och visst får man in allt i träningen ändå! Kanske inte exakt inom måndag-söndag men på det stora hela blir det en jättebra balans, tycker jag!

   • Så är dottern, är ju så mycket lättare då 🙂 Men nu har han fått i sig lite iallfall och sover som på soffan.

 6. jag bloggar bara när jag har lust och tid, när jag vill. jag skriver ju för min skull och skulle aldrig kunna skriva bara för att det ska finnas inlägg att läsa. gör så du också tycker jag 😉

 7. Skönt att det inte var bloggandet du skulle sluta med. Själv ligger jag på soffan, sonen sover och det ska jag med även om det ser ut som en bomb smällt hemma. Att vara höggravid och samtidigt ha en 1,5 åring med mycker vilja är ibland intressant och eftersom ingen av oss sov bra inatt är jag nöjd över att vi överlevt fm hyfsat. Tror jag hoppar över träningen idag…,

  • Kära nån, det ärjobbigt nog att vara höggravid ju – att han en liten till samtidigt… Kan inte påstå att jag är avundsjuk :-). Hoppas du fått vila lite idag!

 8. Puh! Jag som trodde rubriken betydde att du skulle sluta blogga. Tur att det var fel så jag får min dos av inspiration 🙂 Lycka till med slutandet 😉
  Jag brukar också göra så att jag slutar med vissa saker under en viss tidsbestämdperiod. Har försökt flera gånger sedan jag slutade med PT-online men inte riktigt fått till det igen. Så fort jag tänker sluta vill jag bara ha mer. Så nu bestämde jag mig för att köra en vecka åt gången och OM jag blir bjuden på något gott som jag verkligen gillar ska jag äta det med gott samvete och verkligen njuta. Det är ju ändå en bra balans som är min långsiktiga målsättning. Hoppas min hjärna är med på noterna också 😉

  • Hehe, taskig jag är va :-). Jag är likadan, slutar jag med något är det det enda jag kan tänka på. Därför gör jag inget förbud mot detta, jag tänker bara att jag ska prioritera annorlunda… Försöka iaf! Balans är så individuellt och så klurigt, det gäller att hitta sitt sätt!

 9. Låter som en bra idé att sluta med chips och kexchoklad! Blev också lite orolig att du tänkt sluta blogga ett tag men trodde att det nog var lite lurig formulering 🙂

  Nu är inte chips och kexchoklad nåt jag har svårt att hålla mig ifrån men fikabröd och efterrätter är desto värre. Jag brukar tänka att jag vill ge kroppen nåt med bra näring och att jag förtjänar det. Då blir det ett mer positivt ”mindset”, dvs. jag avstår inte från nåt jag egentligen vill ha utan väljer nåt som ger mig ett mervärde. Sen att jag äter för mycket av det goda men nyttiga, det är en annan sak…

  • Jag tänker fortsätta äta fika och efterrätter men det är liksom inget problem, där är jag självreglerande. Äter, njuter, sätter stopp. Köper liksom inte hem tio bullar och smäller i mig men ge mig en chipspåse och fyra kexchoklad och det säger sluuurp :-). håller med om att rätt mindset är viktigt, ska försöka tänka som du!

   • Jag tänker också fortsätta äta fika och efterrätter men jag är tyvärr inte självreglerande där. Kan äta hur många portioner så länge det finns och så får jag ont i magen istället. Det gäller att bara göra lagom mycket helt enkelt! (Men så blir jag lite missnöjd om jag inte ”får” äta mig äckelmätt istället. Det är inte lätt!)

 10. phjuu, blev lite rädd där ett tag, att du tänkt sluta blogga 🙂
  Allt bra förrutom lätt ångerst över tiden och att inte kunna bestämma mig för hur jag ska prioritera med träningen. Styrka på gymmet som är så kul el ut och njuta av naturen i löpspåret…. dessa i-lands problem 😉

  • Hehe, taskig jag är…
   Förstår din ångest, därför är det SÅ skönt att släppa planeringen! Känner jag för att springa och vädret är lockande – då springer jag! Känner jag för att köra helkroppspass eller intervaller eller kolla på tv istället – då gör jag det 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.