Next level Challenge: En tredjedel klar, två tredjedelar to go

Och hur går det?

Vi kan väl lugnt säga att de här första veckorna har gått till att köra huvudet i väggen och sedan backa bakåt igen… Back to basics!

Den här senaste veckan har jag nämligen fokuserat på BRA. Och HÅLLBART. Hållbra?! Jag har ätit precis så som jag äter. När det jag äter inte bara är ranch chips. Himla bra. Och jag har gjort det när jag varit hungrig och inte ens helgen har inneburit några besök i diket. Skönt att vara åter!

Träningsmässigt har jag kämpat lite mer senaste två veckorna men sedan mitt nakna inlägg förra veckan har jag en ny kick. Och det är så coolt att inse hur mycket det mentala spelar in. För när jag bara tänker ”tjocka lår, tjocka lår” så blir träningen inte särskilt rolig, även om det är överkropp jag kör. Men när jag tänker ”Bra! Stark! Stolt! Ihärdig!” så blir det en helt annan skjuts. Så här ska det vara och precis så här ska jag fortsätta! För Next Level för mig handlar om min vanliga balans + 0.001, typ. Alltså, en liiiiten trimning, en växel uppåt där det framförallt är over indulgent helger som ska balanseras ut lite. Inte resten. Och jag fastnade i något slags ”måste äta mindre, måste späka mig”-tänk som är såååå den gamla Beatatjata. Och då är det inte konstigt att jag reagerar som gamla Beatatjata och börjar äta. Chips. 🙂

Vikt, mått och bilder – ser precis ut som för fyra veckor sedan. Har varit uppe lite och är nu tillbaka. Bra! Jag jobbar vidare och även om de där kosmetiska målen finns kvar i bakhuvudet så har de förlorat sin vikt (hehe). Jag vill träna, må bra, forma, utvecklas, kämpa, tona. Och det gör jag. Om jag är färdig med det om åtta veckor? Knappast! Jag kör for life!

Inspirerad av Lottas inlägg om NLC funderar jag dock på att bli lite mer obekväm träningsmässigt… Men jag återkommer om det!

I övrigt har min vilja fått ske under helgen, mycket härligt. Ni som har familj vet att det liksom inte BARA går att ligga på sofflocket men jag har baske mig gjort mitt bästa! Några vettiga saker har jag gjort (som att köpa blommor till utekrukorna, sen fick Barnafadern plantera dem medan jag kollade på TV). Morgonpromenerat och tränat har jag gjort. Pussat på mina barn och fyndat en popcornmackapär (luftpoppare?!) på kyrkans Second Hand (där vi även fikade hembakat allihop för 65 kronor!). Ätit mycket popcorn och mutat till mig fotmassage av Stor. Njutit av solen, varit i kyrkan och sett på film. Helt himla härligt!

Hur går det för er andra som har någon form av utmaning på gång nu? Tolka det hur ni vill!

Himla härligt
Himla härligt

 

6 reaktioner på ”Next level Challenge: En tredjedel klar, två tredjedelar to go

 1. Jag började nog nu, nyss. Min stora utmaning är att komma igång med löpningen igen, den är väldigt eftersatt. Men jag har en plan, som jag tänker följa. Sen finns det små vardagsutmaningar, som att laga mer mat från grunden, undvika tillsatser och få mina barn att gilla en ny rätt varje månad. Fast det där sistnämnda är nog en stor utmaning, inser jag …

 2. Vad duktig du är! Den mentala biten är så himla viktig – jag och mina lår är inte heller alltid överens men jag försöker vara lite snällare mot dem. Jag är ju min egen hårdaste kritiker så att säga…dessutom ska låren i fråga lunka mig fram genom en halvmara om 2 veckor så det gäller att smöra för dem nu!

  Utmaningsmässigt tänker jag hänga på träningstajtsens formtopp, men bara med små förändringar. Viktigt med balans!

 3. Oj har det redan gått 4v. Det går bra för mig, veckan som var fick jag äntligen till 5 pass varav ett på riktigt gym. Så kul, måste nog börja på gym i höst. Borde oxå ta mig ur min bekvämlighetszon lite mer. Får bli fokus på det. Maten går helt ok, reggar inte just nu. Blir lite stressad av det. Tog nya bilder men man ser ingen större skillnad så jag jobbar vidare. Haft en riktigt bra helg med barnen hos kompisar. Mannen jobbade på fint och nu är det mesta av altanen klart 🙂

 4. Låter som en underbar helg.
  Ja min utmaning är att fortsätta hålla vikten med balans som passar en barnfamilj utan alltför mycket krångel. Mitt ”trimingsområde” är den utpustande magen (enligt mig). Vilket jag egentligen inte får säga eftersom jag är väldigt liten i mig själv och då får man inte säga sådana saker har jag märkt, alltså att jag har problem med formen nånstans över huvud taget för då är jag provocerande och nedlåtande mot andra som har en annan kroppsform än mig. För är man liten och ”smal” som andra tycker så är det tabu att prata om att forma kroppen, för då behöver man ju inte träna!? MEN jag har också mina problemområden och det är en himla skillnad att vara ”smal” i andras ögon och att vara vältränad och hälsosam och faktiskt må bra inuti.
  Kram

 5. Härligt att läsa om dig:-) Jag startade hårt som du skrev hos mig, och igår var jag verkligen trött. Nu vilar jag i 2 dagar och ska sova hos kompis i Sthlm inatt. Längtar efter fniss och skratt:-) Kram bästa!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.