Next level: 3 veckor down, 9 to go

Min kropp behandlar mig finare än jag förtjänar. Trots att jag inte alls lever som jag eventuellt lär (men, som ett sidospår, jag är inte riktigt ute efter att ”lära ut” som ni kanske förstått om ni läst den här bloggen i mer än två minuter. Jag skriver bara om mig och mitt och så blir det som det blir.) så har vågen inte rört sig nämnvärt, vare sig uppåt eller neråt. Jag ligger på samma sextisjuochenhalva som jag gjorde för tre veckor sen och jag ser likadan ut i spegeln så fort den värsta vattensvullnaden lagt sig (och jag blir inte så värst svullen av skräpmat, det går över på ett dygn i alla fall). Med andra ord – inga steg framåt men heller inga bakåt!

På andra sätt tycker jag dock att jag kommit framåt. Framförallt har jag vänt uppåt efter en trögare period, rent mentalt. Mindre stress, bättre fokus på rätt saker, gladare Beatatjata. Att skriva om mina pusselbitar och prioriteringar har gjort stor skillnad faktiskt!

Jag har också (återigen) konstaterat att jag måste ta bääääjbi stäpps när jag ska göra förändringar för att sakta invagga hjärnan i förvissningen att det inte är något farligt jag håller på med. Ranchchipsen finns kvar på lördag, om jag vill ha dem då… Hela min hälsoresa präglas ju faktiskt av easy does it. Bra grejer tycker jag!

Vad gäller träningen så är den ju sällan något problem. Behöver jag vila så vilar jag – oavsett om det beror på uttröttad, träningsvärkig kropp eller uttröttad småbarnsmamma som behöver fler timmar på sömnkontot. Men för det mesta tränar jag! Jag älskar det ju! På sistone har det blivit mer cardio än tidigare. Återhämtningspass på crossen eller med lätt jogg. Intervaller. Något tyngre överkroppspass och benpass per vecka. Lite stretchande och töjande emellanåt. Anledningen är helt enkelt att jag begränsats av axeln som fortfarande inte vill pressa och snatcha och ha sig. Benträningen har fått vänta lite den här veckan på grund av värkig rygg och omöjlighet att komma iväg till gymmet. Så ser det ut ibland och det gör faktiskt ingenting alls.

Min närmsta planering ser ut som följer. En härlig helg med mina tjejer som inleds med fredagsmys alldeles strax. Träna ben imorgon, hemma när Liten sover och Stor är iväg på aktivitet. Åka till Göteborg och preppa mig mental och praktiskt för det obligatoriska Mcdonalds-stoppet i Borås… Äta och njuta och skratta skiten ur mig på tjejsläktträff. Sova få timmar och använda lillasysteryster som ofrivillig barnvakt på söndagmorgon medan jag tar en lätt jogg vid havet. Äta och njuta och prata skiten ur mig med härliga tjejer på brunch. Preppa för en vecka som innebär jobb, ledig 1 maj och en massa andra saker. Se fram emot naprapatbesök (för visst kommer alla mina kroppsliga problem lösas där och då?!). Leva, helt enkelt, en dag i taget.

 

Hur går det för er?

16 reaktioner på ”Next level: 3 veckor down, 9 to go

 1. Jag tycker du gör det superbra! Antar att jag oxå måste köra lite mindre steg, inte allt på en gång. När jag bestämmer mig för att jag ska inte ”vaddetnu är” så blir det tvärtom… Fick till fyra bra träningspass förra veckan, missade ett inplanerat, men jag tror att gårdagens städning uppväger det till större delen;) Idag ska maten planeras så jag får matlådor till jobbet alla dagar!

 2. Kul att du kommer hit t Borås im. Synd att vi inte ses. Var faktiskt på morgonträning idag kö 7 m jobbet. Vi ska börja träna varje fred kl 7. Är ju ledig varannan så idag var det gott att åka hem. Idag fick vi köra ett pass m Wiper, ett slags humanitär i olika tyngder som kastades runt. Ruggigt jobbigt Låren har varit möra hela dagen så helgen får jag väl stolpa fram. Ha det skönt i Götet. Maria.

 3. Välkommen till Göteborg! 🙂 jag fredagsmyser med ett glas rött samt en katt i knät och en på axeln. Och bådas svansar i ansiktet. Ändå gött!

 4. Jag upplever att förändringar tar lång tid att verkligen få in som sin vanliga rutin men när man väl har den på plats så brukar det vara svårt att bryta den! 😉 du är grym! Måste bara säga det! Imponeras av din resa! Vilken hälsoresa! Grymt! 🙂

 5. Det går bra här. Tränat fyra fina pass denna veckan och har iaf ett kvar imon, legat it is, favoriten. Väger mg inte, äger ingen våg sedan många år tillbaka då att väga mg triggar igång gamla mindre bra tankar tyvärr. DET är mitt mentala snubbelsnöre:). Går på klädkänslan och det känns bra:)!! Jobbar natt hela helgen och har skickat iväg familjen till farmor och farfar. Firar idag in helgen med våra gamla vänner fru Ranchchips och herr Pepparchipsen, mumsmums;)!! 600 gr chips till Anna hurraaaa!!! Ha en underbar helg!!

 6. Det går väldigt bra, precis som du skriver så är det inga förändringar varken på vågen eller i spegeln, men det spelar ingen roll! Den här veckan har jag bara gjort saker (träning) som jag vill göra, utan en massa tankar på resultat och prestation och det känns så skönt…och det märks på humöret!

  Ha en jättefin helg och skratta mycket!!!

  • Härligt! Gegga lite :-). Bra för träningsglädjen!

   Skratt kan jag garantera, kommer förmodligen generera mer träningsvärk än morgonens corepass…

 7. Det går fint:) Framförallt på minska-stress-i-rätt-tid. I veckan har jag avstyrt ett par situationer som lätt kunde ha blivit ohanterliga men nu blev det helt hanterligt. Intensivt men hanterligt. Träningen snurrar på men jag har ju oklanderlig coaching just nu så något annat vore ju konstigt. Gruvar mig lite för tiden efter coachen dock…

  Har överlag en skön känsla av harmoni just nu som naturligtvis beror på att den stora familjepusselbiten strax går att lägga i samma pussel som allt annat.

  Kram

  • Härligt! Jag har försökt inse att jag inte kan jag göra allt (åtminstone inte samtidigt) och helt enkelt chilla över det faktum att vissa saker kanske inte blir gjorda (eller, uppskjutna). Härligt att familjepusselbiten snart är på plats, kudos till dig som stått ut så länge! Jag är lite nervös inför en heeeel helg själv… 🙂

 8. Låter som du har en härlig helg framför dig!! Har samma motto just nu ”leva här & nu” .. försöka att inte tänka på gårdagen eller morgondagen.. vilket ofta stressar en del.
  🙂

  • Precis. Lite framförhållning är dock bra insåg jag när jag återigen blev påmind om alla mackor jag ska leverera till skolan imorgon bitti… Leva FÖR mycket i nuet så glömmer man allt 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.