Next Level dag 21 av 85

Nä nu räcker det, inte sant? Jag tror baske mig det är dags att ta next level till en ny nivå – en LÄGRE nivå. De här första tre veckorna av tolv har faktiskt inte alls varit särskilt bra kostmässigt. Jag kan identifiera flera olika lasstjälpande tuvor:

 • Att jag i största allmänhet beter mig motvalls när jag bestämmer för strikta upplägg (för mig).
 • Att jag varit lite för trött och därmed söker snabba kickar.
 • Att jag försök ta bort ett mellanmål om dagen och därför kanske blivit för hungrig = dåliga val?

Hur som helst så funkar det jag gör nu inte alls. Så då får jag tänka om! Senaste dagarna har jag funderat mycket. Ska jag hoppa på någon diet? Börja registrera maten och ha stenkoll på kalorierna? Köra någon pulvervariant? Hänga med på Jeannas Whole30-utmaning?

Men nu har jag insett att det jag först och främst ska göra är att återgå till min vanliga balans. Find my bearings igen liksom. För den balansen må vara liberal om man jämför med hälsobloggsvärlden men den håller mig åtminstone mätt, nöjd, glad och på samma vikt. Med andra ord – perfekt för MIG.  Jag vill tillbaka till det, för där är det effortless. Jag behöver inte tänka och argumentera, det sker och är naturligt. Jag blir inte mindre eller mer definierad men jag mår bra och det är en hållbar livsstil. Jag börjar så och när jag väl återfått balansen så får vi se om jag gör någon förändring. Något väldigt litet. Eller under väldigt kort tid.

Så gör jag! Från och med idag! Och jag startar utvilad eftersom jag la mig tidigt igår och tog sovmorgon idag. Sitter fortfarande hemma, magen full av gröt, keso, bär, kokos och ägg. Ska snart ta en solskenspromenad till tågstationen och kommer anlända till jobbet 1,5 timme ”för sent” men bra mycket mer energisk än jag varit de senaste, trötta dagarna. Man ska inte vara dumsnål, inte med sin tid heller.

Hur mår ni?

Bild 2013-04-25 kl. 07.46
Flört på er underbara människor! Vi är sannerligen inte perfekta men att göra så gott man kan är för himla bra. Glömt inte det!

Bild 2013-04-25 kl. 07.45

18 reaktioner på ”Next Level dag 21 av 85

 1. Jag är precis likadan. Din 26-dagars utmaning gick riktigt bra. Reglerna för mig var då enbart att hålla mig till ett nytt träningsupplägg och inte dricka vin på vardagskvällarna. Jag minskade på mitt småätande på kvällarna och var nöjd. Men när jag skulle ladda om batterierna efter påsken så var jag inte motiverad. För hårda regimer leder till strejk.
  Jag vacklar mellan att försöka gå ner mina sista 2 kg eller att strunta i det tills jag har slutat amma. Jag röstar på att vänta med det, för vem vet när mjölkfabriken stängs så kanske vågen pekar nedåt bara sådär. 😉

  • Precis så, för hårda regimer leder till strejk…
   Jag röstar också för att vänta tills efter amning! jag fattar inte hur folk fixar att gå ner i vikt under amning. Jag har gått upp båda gångerna och viktminskningen har kommit igång först när jag slutat amma. Den där hungern alltså, den är inte nådig!

 2. Låter som en klokt beslut. Jag registrerade maten första v men märker att det enda jag tänker på är vad jag ska äta, hur mkt det är mm. Mår inte så bra av det så jag struntar i att regga maten. Försöker ta bort det jag vet jag började med bl.a. kolhydrater till middag och lite mer fika. Få se vad det ger för resultat. Var ju inne i världens träningsflyt och bara för att jag skrev det sitter jag niu här med rinnande näsa och ögon, suck! Jaja vilar idag så får vi se hur långvarigt det här blir.

  • Jag blir också lite knäpp. Tänker ”hur svårt kan det vara” och sen blir hela tillvaron bara kalorier och ”jag har ändå inte tillräckligt så jag kan lika gärna balla ur…”. Bättre att försöka vara självreglerande och har man inte tävlingsmål så tror jag att det räcker! Hoppas du kryar på dig snabbt (inte pollen?!)

 3. Haha jag är likadan! Superstrikt kost = mitt chokladintag når nya höjder. Bättre att hitta en balans där hjärnan samarbetar!

  Jag ska ha sittgympa för ett gäng gamlingar på jobbet nu, medelålder 95 år. Där kan man snacka om rörelseglädje! 🙂

 4. Bra beslut. Börjar du fundera för mycket på allt så går det ju inte. Det kommer sen, utan förbud. Så gick det för mig med. Plötsligt bara var jag där jag ville utan att måsta ha kämpat för det. Helt naturligt. Och du är ju så superfin som du är! Kram!

  • Precis, jag har ju kommit hit, till den HÄR balansen efter ett antal månaders tragglande och nu känns det helt naturligt. Så jag ska inte stressa fram något!

 5. Klok som vanligt. Det gäller att känna sig själv för att kunna fatta beslut så som du gör. Det här med att ha strikta mål har jag funderat på det senaste. Jag fungerar inte heller när jag ska vara superstrikt. Då hamnar jag med en godispåse i soffan och tänker: jag gör väl som jag vill. Vad går det ut på egentligen?

 6. Jag blir avis på att du ser så snygg och pigg ut!! Jag skulle behöva klädnypor och dra upp kinderna för att se ut som du:) (hängkinder verkar vara det jobbigaste med att bli äldre:)) Jag tycker att det låter jättesmart! Jag klarar inte heller av förbud och pekpinnar och jag klarar INTE för lite mat!! Då gör jag korkade val om och om igen.. Så heja dig! Jag fantiserar om vad jag ska fika på lördag. 🙂 (biogodiset alltså) Kram!
  PS Jag ska hålla föredrag på kundevent igen, galet nervös och vi har talarträning nästa vecka, nästan mer rädd för det än själva eventet… Sitter och skriver script och sedan dags att bygga slides…

  • Sömn! Bra skönhetspiller :-). Och så lite Origins. Och så en hel del chips som fyller ut kinderna, haha!!
   Bio… SLUTA LÄSKA MIG!!!

   Föredraget kommer gå awesome, ingen är som du! Ska också ha talarträning längre fram, blir nyttigt för mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.