God men trött morgon

Vilken helg det har varit! En helg när det flugit pusselbitar till höger och vänster och de flesta hamnat på rätt plats, faktiskt. Älskar min långhelg varannan vecka – när jag har ledig fredag. Jag har tullat på den fredagen mååånga gånger men får påminna mig själv om hur bra jag (och hela familjen) mår av den och att den gör mig till en bättre arbetare de andra dagarna. En liten investering i form av förlorad arbetsinkomst och tid som ger energi och tid till rätt saker. Påminn mig om det när jag börjar ”åh det är så mycket, jag kan lika gärna jobba i helgen också så att jag kommer ikapp…”.

Jag har myst med ungar, slappat hemma, varit på fest med halva släkten. Storstädat huset och putsat fönster (!), burit trädgårdsmöbler (alla, själv! I´ve got the blåmärken to prove it!) och röjt i lekstugan. Suttit i solen, läst både tidning och bok, kollat film och ätit godsaker. Varit i kyrkan (twice – gudstjänst och konsert), hunnit krama vänner och bjuda svärmor och svåger på söndagmiddag (som Barnafadern lagade, förstås). Planerat veckans middagar och handlat. Tränat, jajamensan, på gym, i löpspåret, hemma med kettlebellsen. Tvättat tvätt, letat efter förrymda, vårystra ungar, pussat på min man och powernappat.

Vad jag INTE har gjort är sovit. Det har blivit färre timmar per natt än vad det blir till vardags. Inte en enda sovmorgon och nu skördar jag det jag sått. Redan igår kväll insåg jag att det inte är så smart att prioritera bort sömn (men tänk så effektiv man skulle kunna vara om man bara behövde 5 timmar per natt!) och ställde in dagens morgonträning. Släpade mig upp ur sängen, satte mig på bussen och somnade bums. Köpte världens största kaffe (och scone… Sömnbrist, kanske min största kostbov!) på Espresso House med önskan om koffein- och sockerkick men sitter här och klipper med ögonen. Här blir det att gå på ren vilja idag och att åtgärda bristen genast – ikväll kryper jag i säng direkt efter middagen, läser lite, somnar förhoppningsvis och går upp tidigt för träning och energipåfyllning. Ordningen återställd, I hope!

Man lär så länge man lever, inte sant?

Vad händer hos er denna vecka?

 

14 reaktioner på ”God men trött morgon

 1. Skulle också vilja gå ner i arbetstid trots att jag inte har barn. Tjänar så att jag klara mig ändå. Eller så skulle jag kanske bara börja ta ut all den där flexen med jämna mellanrum…

  • Det får man! Jag tycker det är en ypperlig idé faktiskt. Det enda ”problemet” är att man sänker sin SGI om man inte samtidigt tar ut föräldradagar (jag är föräldraledig 10% formellt sett) vilket påverkar din framtida föräldrapenning, eventuell sjukpenning om du blir sjuk osv. Men tjänar du bra ändå, kanske tom över taket för SGi så spelar det ju ingen roll! Men en bra början är väl att lägga ut den där flexen med jämna mellanrum!

   • Hehe ja, kan ju börja det. Det är ju min jour som gör att jag jobbar över 100 procent och den ska jag ju flexa egentligen. Knasig hjärna ibland bara… Jag vet inte vad SGI-taket är, men ska kolla. Skulle ju vara en bättre arbetare övrig tid, som du säger. Och göra annat kul!

 2. Jobba, och springa. Massor. Upptäckte nyss hur få dagar det är kvar till Göteborgsvarvet…Oh my. Jag ska även sticka, pyssla om mina tomatplantor (nej jag är inte pensionär, har inte ens fyllt 30…) och lyfta lite saker på gymmet!

 3. Härlig helg 🙂 min helg var så bra, hunnit mycket ute och inne. Fått umgås med mamma och syster vilket inte alls var planerat! Igår var vi ute hela dagen, så skönt! Veckan består av jobb, träning och det vanliga. Simskola idag för dottern, sonen som hostar får stanna hemma så idag ska jag simma. Idag fick jag även till morgonträning, tjhooo, rygg och armar fick sig en omgång imorse. En rätt vanlig vecka med en lugn oplanerat helg framför oss.

 4. Tänkte träna och äta, träna och äta, och sova. 🙂
  Förberedelser inför 1-årskalas. How did that happen???!!!
  Släkt och vänner kommer på söndag för mat och naturligtvis tårta.
  Får försöka få ihop livspusslet på ett bra sätt som vanligt.

 5. Jobb & Träning må-to. fick en ledig dag på torsdag å då ska det putsas fönster, klippas hår och utv samtal på sonens skola. Sedan blir det shopping big time i Malmö på fredag med svägerska och svärmor :))) Mer träning och städning till helgen

 6. Vilken grymmehelg!!!!
  Själv har jag så pumpade biceps så det är svårt att skriva på mobilen:-) Idag och onsdag Sthlm, tisdag Sundsvall. Maken borta tis-fre och gullungen åker till pappa onsdag. Fokus på familj och sedan sova, jobba och träna:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.