Det finns pass och det finns PASS!

Idag var det ett PAAAAASS!!! Käre min je alltså, även om det sannerligen inte är alla pass som blir så här så är det värt väntan. Och bara för att jag är så hög på endorfiner så ska jag plåga er med alla detaljer om dagens träning, komplett med massa kassa mobilbilder och ni kommer älska det. Och hör sen.

Kanske kan ni också hjälpa mig med lite formfrågor för första halvan av passet var jag sannerligen clueless.

Men låt mig börja från början! Det var en sval oktobertorsdag 1978 som jag såg dagens ljus på KK i Göteborg medan min ömma moder läste Damernas Värld och lade på nytt läppstift.

Fast forward fler år än jag vill räkna just nu.

Uppvärmning, rörlighet med käppen as usual, diverse knäböjaktiviteter utan vikt, hoppa hopprep och så en rörlighetsövning som jag lärde mig på Kettlebell Center min första kb-kurs och som jag inte vet vad den kallas. Men den är grym. Om jag videobloggade så skulle jag videoblogga den. Hur som helst.

Skuttade in mot viktrummet och la beslag på stången för benböj. Har kollat videos och instruktioner (bland annat hos Nia Shanks, tipstack till miss Elbe). Bestämde mig för att sikta mot bänken för att jobba på tekniken. Inte så djupt alltså men kanske bra början? Testade utan stång, med bara stången (4 set) och med lite vikter på stången (4 set). Inte helt lätt! Inget gjorde ont, förutom att det var liiite jobbigt för axeln när jag hade vikt på stången, jag vet inte riktigt hur jag ska hålla för att det ska bli bekvämt.

Utan stång...
Utan stång…
Med stång!
Med stång! Här ser ni faktiskt hyfsat att jag har mycket lår, så att säga. Även om de däringa shape-tightsen håller ihop härligheten på ett förträffligt sätt.

Testade vidare med marklyft. Inte raka (eller vad det heter? Rumänska?) utan när man böjer benen. Jag tror det heter…marklyft. Hursomhelst. HÄR kände jag att jag fick bättre koll! De där raka har jag svårt att få grepp om men här tyckte jag att det nöp gött i rumpen samtidigt som jag hade stark bål och kontroll på ryggen. Inte jobbigt för axlarna heller, trots att jag hade hela FEMTON kilo på stången. Ni hör ju. Beatapippilottaviktualiatjata Långstrump.

Hur ser det ut? Okej?!
Hur ser det ut? Okej?! Ska jag djupare? Då behöver jag något att stå på.

Mellan övningarna hoppade jag hopprep. Det är skoj! Sen fick det räcka med nymodigheterna (för mig, annars är det väl typ retrostyle på squats) och jag körde utfall. 5 set om 20 st med olika vikthistorier. 15 kilo viktplatta på raka armar över huvudet, kettlebell i ena handen, utfall med rotation med viktplatta und so weiter. Mellan seten körde jag tåhävningar på bräda och så hoppade jag hopprep, förstås.

Single Unders. I rock.
Single Unders. I rock.

Sen skulle jag jogga en stund eftersom Jeanna säger att man blir av med slaggprodukter då och inte får lika mycket träningsvärk. Worth a try. Men alla löpband var upptagna så jag fick suga ut benen lite till med 4 set av lårcurl och höftlyft på boll. Sen joggade med lätt lutning och skönt tempo EN HEL KILOMETER! Ni fattar. Beatainsertvalfrimaratonlöparetjata.

Och eftersom det är fredag och jag är ledig och ville skjuta upp städningen så länge som möjligt så gottade jag mig med ett rejält stretch-rörlighets-hittepåyogapass. Säkert minst en kvart. Gött som attan! Och nu har jag skålat med mig själv i smoothie och skjutit upp städningen ännu lite mer genom att skriva detta högintressanta inlägg. Skål!

20130419_114648
Så. Himla. Awesome.

Och nu måste vi laga lunch. Och sen ska jag duscha och fundera ut vad jag ska klä ut mig till ikväll. Och sen måste vi åka. Städa imorgon? Deal. Med vänliga hälsningar Beataprocrastinatortjata.

11 reaktioner på ”Det finns pass och det finns PASS!

    • Ja men kanske! Eller så tränade jag inte så hårt som jag trodde… Har haft rejäl träningsvärk hela helgen men höll igång bra både fredag (dans på party) och lördag (städning och trädgårdsfix samt liten joggrunda). Kanske också hjälper? Har iaf inte varit sådär nästan-feber-totalt-invalidig som jag brukar bli…

  1. Hääärligt pass! Hoppas vi får se bilder på din outfit! (Jag håller fortfarande på Spike 😉 )
    Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.