Morgoneufori!

Det var längesedan jag hängde på gymmet riktigt tidigt! Under vintern har jag föredragit hemmamornar och varit på gymmet på helgen istället. Senaste veckorna har jag inte varit på gymmet alls, axlarna har ju inte varit riktigt krya. Tränat hemma istället, förstås. Men efter senaste dagarnas pass när jag så sakteliga ökat belastningen (litet kettlebellpass i söndags, benpass igår med diverse vikter) så känns det faktiskt bra. Ingen vilovärk senaste dagarna och bara lite besvär i vissa rörelser. Så idag var det inte alls svårt att komma ur sängen när klockan ringde 04.50 och 04.59 stod jag (och sex andra!) och väntade utanför gymdörren.

Det blev ett blandat pass för överkroppen, rätt funktionellt – tror jag – och flåsigt däremellan. Jag tänkte hålla igen lite först men det kändes så bra i axeln så jag körde på så tungt och tufft jag kunde. Dips gjorde ont, de hoppade jag. Annars så gjorde jag negativa chins och pullups i smithsmaskinen, armhävningar mot stången, räckhäv, rodd, latsdrag, tricepspressar, ryggresningar och negativa armhävningar Lofsan-style (helt grym video om det finns någon mer som kämpar med armhävningarna!). Mellan varje övning hoppade jag hopprep, 100 snabba hopp (dock inga double unders…) så jag var svettig, flåsig och helt slut när jag 50 minuter senare körde hemåt igen. Bästa starten på dagen och än så länge har axlarna inte protesterat. Håll tummarna!

Vad tränar ni idag?

Åhhhh...HEJ! Nä, inga enarmspullups idag heller...
Åhhhh…HEJ! Nä, inga enarmspullups idag heller…

17 reaktioner på ”Morgoneufori!

 1. Hej! Vilken söt blogg du har! Jag har kört axlar och rygg idag i tre cirklar (superset?? har inte alltid koll på terminologin..:) + 3 gånger planka. Jobbar på med träning och kost efter en graviditet och jag är avundsjuk på er i södra Sverige när det gäller Kettlebellträning. Jag bor i Norrland och vi ligger lite efter i träningstrenderna:)

  • Bra jobbat! Cirkel – flera övningar som du kör direkt efter varandra, och flera varv. Superset – två övningar som du kör utan vila emellan. Tror jag :-D. Det går nog att få upp en kb-instruktör till Norrland om du drar ihop en grupp!

 2. Har kör Grit Strength tidigare. Går ganska bra, har minskat lite på vikterna jag använder, så nu kan jag vara med lite mer och utan att jag dör. Man ska använda 30% av vikt på vikterna, och det går väl bra när man kör marklyft men axelpress – no so good, så jag modifierade sanningen en aning 😉

  Kram på dig från soliga Malmö!

 3. Bra att axeln verkar bli bättre 🙂
  Jag har varit ute på cykeln i det fina vårvädret, det blev 4 mil, nöjd!

 4. Tränar mitt tålamod idag… Hade en liten, … eum, diskussion med 4,5-åringen i morse som satte stressnivån för förmiddagen. Tålamodsprövande möten under förmiddagen och i eftermiddag blir det tålamodsprövande inventeringsarbete.

  Efter jobbet ska jag hämta kidsen och åka tillbaka till jobbet (?) för en tjej-aw med mat och smyckesvisning. Det blir mysigt och kanske tålamodsprövande beroende på hur trötta barnen är och hur tjusiga smyckena är.

  Kram

 5. Morgonpass här med. Hopprep lät som en bra idé, lite synd att det inte funkar i en källare med väldigt begränsad takhöjd 😉
  Ha en riktigt bra dag!

  • Älskar hopprepet plötsligt! Ska lägga mina sista små slantar på ett tror jag… Man kan ju hoppa ute, om inte annat! Eller lite ihopkrupen, det är säkert bra för rumpan 😉

 6. Heja axeln, skönt att den funkade. Jag har ledig dag så jag lät barnen äta frukost framför en film sen körde jag ett kort pass för bröst, axlar och armar. Tungt och skönt 🙂 Barnen var nöjda och även jag! I kväll tänkte jag ge mig ut och springa en sväng, har ett par podcastavsnitt med Hanna och Amanda jag inte lyssnat på. Äntligen kan man gå ut i ljuset när barnen somnat. Äntligen vår!!!

  • Härligt, min lediga dag is coming up också (och jag håller tummarna för att den verkligen blir ledig :-)).Har precis lunchpromenerat och lyssnat på pod, fast Jillians 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.