Next Level: Vecka 2 dag 4

Det kanske är lite förvirrande det här när mina next level-veckor börjar på fredagar men vad vore väl Beatatjata-bloggen om inte smått förvirrande… Kanske helt enkelt ska räkna ut dagarna och hålla mig till det?!

Första veckan var bra träningsmässigt, om än inte riktigt enligt plan på grund av trilskande axlar. Kostmässigt har det varit sämre än på bra länge och vet ni, det är helt som det ska vara.

Min hjärna går igång på att vara motvalls och så fort jag bestämmer mig för att ”nu ska jag förändra lite” så gör den precis tvärtom och lägger all energi på att få mig att göra det jag INTE vill göra. Så har det varit under hela min livsstilsförändring och jag har nu lärt mig att sitta still i båten. För några veckors omprogrammering av hjärnan gör inte att loppet är förlorat, tvärtom.

När jag började med coachen i höstas så var det ett par riktigt jobbiga månader i början. Mitt mål då var ju att sätta balansen, nöta in den ordentligt och verkligen hamna på en nivå som jag var nöjd med. Det var många mail, en hel del tårar och viss kamp för att komma över den där tröskeln. Men efter lite kämpande så – voila! Balans! Då var den plötsligt så enkel och självklar.

Den balansen har jag hållit sedan dess och det jag vill nu är att kliva upp ytterligare ett steg på balanstrappan. Bli ännu lite mer medveten om vad jag stoppar i kroppen eftersom jag vet att det är där jag kan få effekter på kroppen rent kosmetiskt. Jag tränar redan mycket, jag kan inte träna mer (i tid, men säkert i intensitet om bara kroppen håller) men kosten kan jag påverka.

Som ni vet handlar det inte om någon crash diet och hemskheter, tvärtom är det fullt normalt ätande med lite mindre gottande än min befintliga, liberala, balans. Men min hjärna verkar bli livrädd för att jag ska hoppa på grapefruktdieten eller Rikshospitalets diet (igen…) och drar i alla nödbromsar. Okej. Jag vet att om jag väntar ut det, programmerar om så sakteliga, kämpar på (och grinar en skvätt om det behövs, även om jag inte har någon coach som skickar svidande sanningar till mig!) så kommer jag över den här tröskeln också. För så funkar jag. I know me!

Så här har jag ätit idag!

Frukost: Rostad fullkornssmörgås med kokt ägg och lättmajo, ett glas mjölk
Mellanmål: Ost, 17%, och en halv fralla med smör, kaffe med mjölk
Lunch: Indisk kycklinggryta, basmatiris, rejäl sallad med avokado och annat gottigt
Mellanmål: Liten proteinshake
Middag: Ugnsstekt falukorv, broccoli-potatis-morot-mos, stor sallad
Kvällsmål: 20 gram mjölkchoklad

”Men vaddå!” tänker ni nu. Äter hon så här? Ja, med undantag för kvällschokladen så är det här en typiskt bra, lagom, helt svenssonig matdag för mig. Proteinshaken på eftermiddagen var en nödlösning eftersom jag var hungrig och hade bråttom. Falukorv äter vi inte ofta men det är gott ibland. Mjölkchokladen? Jag satte stopp! Jag tuggade, ville ha mer men rensade istället ur skåpet på överblivna gottigheter som bara ligger och ropar på mig. För jag vill inte äta massa sånt till vardags. Det är ändå en framgång, förra veckan satte jag inte stopp…

Träning då? Bidde ingen! Rask promenad från tåget (get physical!) men inget mer. Imorse sov jag istället, ikväll har jag gosat med gosingar.

By the way! Så kul att höra om era outfits! Nästa gång vill jag ha bilder på er också 🙂

4 reaktioner på ”Next Level: Vecka 2 dag 4

  1. Instämmer med föregående talare. Att man klarar att sätta stopp är ett framsteg. Vi kommer kunna sätta stopp snabbare och snabbare, men det viktigaste är väl att vi faktiskt sätter stopp. Och att vi är medvetna om att vi kommer hamna där igen och tar oss en funderar på vad det är som gör ATT vi hamnar där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.