Intervaller à la Body for Life

Det här är sannerligen en favorit i ständig repris och jag uppmanar er alla att prova! Kör på vad du vill – crosstrainer, löpband, cykel, roddmaskin… Kanske till och med ute på löprundan? Upplägget är enkelt och framförallt, snabbt! På 20 minuter kan du få ett grymt intervallpass. Du utgår från DIN nivå och pressar dig mot DIN absoluta high point. Upplägget kommer från Bill Phillips bok ”Body for Life” och jag har skrivit om det förr men bra saker ska upprepas! Känns dessutom extra passande nu när jag satsar på ”Next Level” :-).

Nivå 5 är relativt lugnt. Som rask promenad ungefär. Nivå 6 snäppet högre och så vidare. Nivå 9 beskrivs som ”high intensity effort” och det ska vara riktigt rackarns jobbigt. Ingen picknick! Vissa dagar kanske du inte kommer över nivå 9 men i slutet på intervallerna ska du sikta på nivå 10, din high point. Ofantligt jobbigt ska det vara. Max!!

Gör så här!

2 minuter på nivå 5
1 minut på nivå 6
1 minut på nivå 7
1 minut på nivå 8
1 minut på nivå 9

1 minut på nivå 6
1 minut på nivå 7
1 minut på nivå 8
1 minut på nivå 9

1 minut på nivå 6
1 minut på nivå 7
1 minut på nivå 8
1 minut på nivå 9

1 minut på nivå 6
1 minut på nivå 7
1 minut på nivå 8
1 minut på nivå 9
1 minut på nivå 10
1 minut på nivå 5

= 20 minuter

Idag körde jag lite annorlunda, man kan ju variera sig! Eftersom axlarna gör ont körde med händerna på de fasta handtagen och istället för att öka tempot så mycket så ökade jag motståndet. Jag försökte göra snabbare också men framförallt tyngre. Dessutom växlade jag så att jag körde varannan minut framåt, varannan minut bakåt. Grymt jobbigt för benen! Särskilt när jag körde baklänges på tyngsta motståndet och försökte köra så snabbt som möjligt på nivå 9. Svetto!

Idag var min nivå 10 inte särskilt bra, jag nådde inte riktigt high point men det är okej. Det var en grymt bra workout ändå! Eftersom jag hade tid och lust så körde jag 20 minuter steady state också och efter 40 minuter på crossen så fick det bli ett gäng rehab-övningar för axlarna. Ontigt men bra tror jag. Nu blir det värktabletter och förhoppningsvis bättre sömn än igår. Håll tummarna!

Mina ben är oh-so-not-shortsredo-bleka-och-fnasiga. Men det ger lite extra motivation att träna barbent :-)
Mina ben är oh-so-not-shortsredo-bleka-och-fnasiga. Men det ger lite extra motivation att träna barbent 🙂

10 reaktioner på ”Intervaller à la Body for Life

  1. Tack! Jag testade på löpbandet i morse, med omväxlande höjning av hastighet och lutning. Svettigt, roligt, jobbigt och alldeles utmärkt! Jag lägger till upplägget som favorit, med namnet ”beatatjataintervaller”…

  2. Perfekt pass för mig, antingen ikväll eller i helgen!! Min axel bråkar ju också nu tyärr så benen få jobba lite extra ..
    =)

  3. Ser ut som ett riktigt svettigt upplägg! Jag hade nog unnat mig några fler minuter uppvärmning och nedvarvning men mittendelen får jag nog ta och testa nån dag. Tack för tipset!

    • Körde 10 min innan och 10 min efter! Men har man superbrått är det rätt gött att kunna vara färdig snabbt, även om första klättringen blir lite mer uppvärmningsaktig kanske…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.