Beatatjata och balansen

Nu snackar vi vare sig kostbalans eller livspusselbalans utan helt vanlig balans. Fysisk sådan. Jag har ingen. Bra balans kräver en stark core. Vi behöver inte gå in på det mer…

Mitt hemma-benpass för perioden har jag lagt upp med fokus på balans och jag körde igenom det ikväll, ivrigt påhejad av Liten. Jag fick dock göra vissa anpassningar eftersom axlarna inte ville lyfta vikter eller hjälpa till vid Pistols (enbensknäböj) i TRX (än så länge är det armarna som gör det mesta jobbet där…) så jag lägger inte upp hela passet ännu. Kanske får jag lite bättre balans snart och kan lägga upp lite schyssta bilder och förklaringar? Just nu ser det nämligen ut så här:

PhotoGrid_1365702798029
Ja, det är samma shorts som igår. Nä, jag har inte tvättat dem. Jag sparar på miljön. Och ja, jag tränar i vanligt linne och bh eftersom jag minimerar alla dra-över-huvudet-rörelser. Häromdagen fick jag nämligen inte av mig sport-bhn utan Barnafaderns hjälp och han är inte hemma nu. Vill inte sova i svettig sportbh… Förresten var axlarna inte stormförtjusta i att bli runtslängda på det här viset men med lite Voltaren i systemet ska jag nog kunna sova!

Det är jumping lunges, eller saxhopp ser ni väl! Jag går spänstigt ner i ett utfall bakåt, hoppar upp och byter ben i luften och sjunker lätt och ledigt ner i utfall på andra benet innan jag spänstigt hoppar upp igen.

Not.

Jag flaxar och flåsar och ramlar och svettas och försöker komma ihåg att spänna magen och att inte bryta benen. Eventuellt kan…en kompis till mig…brutit ena armen och ena benet när…hen…försökte göra något liknande för en massa år sedan. Det var lite pinsamt att förklara för ortopeden som gipsade ihop…hen…på sjukhuset sen. Har jag hört. Kan förklara varför…hen…är rädd för att ramla och slå ihjäl sig.

Hursomhelst. Passet är enkelt, ganska kort (tre cirklar, totalt 30 minuter) och Beata-vänligt. Det vill säga såpass lätt att jag faktiskt kommer göra det. Annars är benpass hemma min bästa fuskgren. Jag gör komplicerade, tunga pass och orkar inte genomföra dem. På gymmet kan jag pressa mer, i alla fall om någon ser på. Hemma – not so much. Så ganska flåsigt, utmanande för balansen men lite lagom. Lagom är bra för mig ibland. Lagom är bättre än inget alls. Från lagom kan man ta avstamp till görasketabra!

 

 

11 reaktioner på ”Beatatjata och balansen

 1. Ett tips är att stå (och hoppa) ganska bredbent (typ axelbrett) så är det lättare att hålla balansen. Har för mej att Lofsan har en bra videosnutt på sin blogg på just den här övningen. Heja Heja!

 2. Jag fattar faktiskt inte folk som tvättar sina kläder efter VARJE pass. Särskilt inte om man tränar hemma. Träningsgarderoben måste vara enorm. Eller… så har man tvättmaskin… Alla bor ju i te på 50 kvadrat som jag. Slösigt i vilket fall. På miljön och kläderna,

 3. Oh du är en sådan förebild. Läser din blogg dagligen och måste säga att i vissa stunder är jag lite, liiiite grön av avundsjuka, att du är så duktigt och har sådan ”flow”. Som när gamla Beatatjata var på besök, du skrev att du sa hej då och hon gick. I mitt fall är det så att hon(gamla jag då) ploppar upp hela tiden och jag försöker klubba ner henne i ett djupt hål 😦
  Just nu känns det som om det är lång väg att vandra. Vet också vad det beror på, jag har ju alltid varit smal, med bara några extra kilo som jag vantrivs med, så jag har svårt att hålla fokus, tycker jag kan fuska här och där och det blir bra ändå, men jag vet att det inte blir det.
  Usch så låg jag låter, men fick sådan grymt halsont i måndags som har havererat hela min träningsvecka och saboterat mina 12 veckor, (tycker jag ju men det är ju 10 veckor kvar i alla fall)
  Hoppas du får en fin fredag och helg, blir alltid så peppad av dina inlägg

  • men så duktig är jag ju inte! Visst har jag flow ibland, sen är det dippar… och gamla beatatjata kom tillbaka igen, även om jag skickade iväg henne och vi hade ytterligare en mysdag ihop häromdagen… Nu känner jag mig på banan igen men det kräver arbete!

   Ledsen att du har ont i halsen osv men tänk inte att dina tolv veckor havererat pga det… Jag ser denna första veckan som en inkörsvecka, som möjliggör de följande på ett bra sätt så att jag verkligen kan få bra resultat. Jag måste liksom över vissa trösklar, annars kommer jag inte vidare! Då får det ta tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.