Springa lite dårå

Väldigt mycket träningsvärk i överkroppen och en krånglande axel men pigga ben. Och solsken, noll frisk luft under dagen (för man får inte mycket av den varan när man råkar sova i två timmar efter lunch) och alldeles nya träningskläder (från Blogger Boot Camp-goodiebagen som levererades hem till mig igår av Betty!). Då måste man ju ut och springa! Och med man menar jag jag. Som ju inte springer. Men ändå är med i Jeannas Vårrus. Fröken Paradox? Moi?!

Hur som helst. Uppe i motionsslingan var det inte springläge ännu, fortfarande massor av snö i längdskidspåren.

 

Snö. Jag gillar dig. Men nu får du semester fram till jul, okej?
Snö. Jag gillar dig. Men nu får du semester fram till jul, okej?

Så jag fick raskt tänka ut en plan B och joggade sakta bort mot skolan och en trappa som jag sneglat på några gånger. Inte särskilt lång men det går ju uppåt. Och det går att göra roliga saker i en trappa!

Man kan bli tomatröd i en trappa, till exempel.
Man kan bli tomatröd i en trappa, till exempel.

Till exempel kan man ruscha upp för den, två trappsteg åt gången. Till exempel fem gånger.

Sen kan man göra ett knäböj, hoppa upp två trappsteg, knäböja och hoppa igen. Upp för hela trappan. Två gånger.

Sen kan man till exempel göra step up med curtsy lunges bakåt på en bänk i trappan. Tio stycken per ben till exempel.

Jag kallar denna "Beatatjata gör step up med curtsy lunges i motljus"
Jag kallar denna ”Beatatjata gör step up med curtsy lunges i motljus”

Sen är benen ganska mosiga. Då gör man det hela en gång till.

Och med man menar jag jag.

Och sen joggade/gick jag hemåt med tomatrött ansikte och svetten rinnande. Extremt odrägligt facebookprovocerande nöjd med mig själv.

Jag gillar intervaller för att man blir väldigt trött på kort tid och därmed belastar jag inte lederna så himla länge vilket enligt min teori ska vara bra. Och så ser kartan på Runkeeper ut som något Liten har ritat. Det gillar jag också.
Jag gillar intervaller för att man blir väldigt trött på kort tid och därmed belastar jag inte lederna så himla länge vilket enligt min teori ska vara bra. Och så ser kartan på Runkeeper ut som något Liten har ritat. Det gillar jag också.

Odrägligt nog har jag dessutom gjort egen ceasarsalladdressing för första gången och ska nu avnjuta en hemmagjord ceasarsallad. Helt enkelt en väldigt bra dag 3 på Next Level-dagarna!

 

9 reaktioner på ”Springa lite dårå

  1. Å vad du är grym! Du SKA vara nöjd med dig själv! Själv sitter i soffan och tycker synd om mig själv – tokförkyld 😦

  2. Gaagh! Intervaller! Så jobbigt men sjukt bra. Idag blev det gymmet för mig men imorrn, efter dagislämning kommer du att finna mig i Slottskogen, springandes upp & ner för den branta backen bakom Plikta. 🙂

  3. Vilket bra pass du fick till. Borde kanske leta upp några bra trappor 🙂 låter kul och jobbigt! Jag har sprungit 7 km idag och kört ett kort och för mig inte så jobbigt cirkelpass i lekparken. Ska hjälpa några granntanter ( inte så gamla men tycker det är ett bra ord :-)) att komma igång. Så idag blev det 10 övn jobba 30 s vila 20 i två varv.
    Har planerat min period, börjar idag. Ska lägga störst fokus på kosten och fortsätta träna 4-5 pass i veckan. LIte mer löpning blir det. Tagit kort och mått idag. Inte så kul att ta kort med chips och godissvullen mage i bikini, men det kan ju bara bli bättre, hahaha 🙂

  4. Way to go girl 🙂 Riktigt bra jobbat! Intervaller is the shit. Jag gillar nog intervaller så mycket att jag gillar det mer än vad jag brukade gilla långpass. För jag älskar att bli så där galet svettig över hela kroppen! På tisdag är det min tur, då ger jag järnet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.