Next Level 2013 – upplägg april, maj, juni

Next level får den här perioden heta! Imorgon är det fredag, på fredag om 12 veckor går jag på semester. Däremellan är det hundra kalas, långhelger, midsommar och andra trevligheter så det lär bli en intressant period! Om jag fortsätter med dataspelsliknelsen så får jag helt enkelt se det som att jag dodgar tårtor och grillkvällar, väljer rätt vapen och vägar och sen springer av självaste sjutton för att nå målet :-).

Vad vill jag då?

Mål:

Jag vill loosa lite (kilon, centimetrar, kroppsfett). Jag tänker cirkus 4 kilo. Jag tänker centimetrar runt mage, stuss och överlår. Kroppsfett kan jag inte mäta förstås men det handlar ju helt enkelt om att slimma lite. Kommer mäta och väga varje fredag och ta bilder varannan fredag. Huruvida jag skriver ut det i bloggen beror på er! Det räcker ju att säga om det går åt rätt håll eller inte, behöver inte vara hekton hit och mått dit om det är ointressant att läsa.

Hur ska jag nå målet?

Träning:

Jag kan inte planera in mer träning än jag gör idag. Fem pass i veckan satsar jag på. Exakta upplägg kommer, och varieras förstås. Däremot ska jag tänka på det där get physical every day. Jag gillar det tänket och jag mår bra av att tänka att jag ska röra på mig varje dag. Promenad, morgonyoga, kvällsplankor… Det som passar in, när det passar in!

Mat:

Det är maten jag framförallt kan förändra i min vardag. Jag tänker mig ett litet kaloriunderskott. Det handlar om 1800-2000 kcal om dagen för min del, om jag tränar som planerat. Jag tänker fem mål om dagen, lite mindre fett (läs: nötter och frön) än idag men annars inga större skillnader. Mycket proteiner, mycket grönsaker, bra kolhydrater, bra fett. Inga konstigheter.

Inga förbud heller. Däremot inte lika liberal balans som senaste månaderna och begränsat med gotte. Några fria måltider att disponera varje vecka, helst på en dag (tex lördag). Men jag vet att det vankas konfirmationer och födelsedagskalas och studentskivor. Då får jag passa på att öva på att kalasmat på tisdag och efterrätt på söndag betyder inget chips på lördag.

 

Och bara för att vara övertydlig. Det handlar om små förändringar över längre tid för att börja nöta in en ny balansnivå som funkar för mig. Att må bra och vara stark är det viktigaste. Jag har massor av saker jag vill klara av styrkemässigt (hej armhävningar!) och många mentala trösklar ja behöver ta mig över och förbi (hej stress!) men jag blandar inte in dem nu utan håller det här kring de lite mer ytliga målen.

 

Ni som kör igång liknande satsningar nu eller snart: Vad har ni för upplägg? Vilka mål? Beskriv och/eller länka till era bloggar i kommentarerna så kan vi alla samla på massa motiverande boostning i sajbärspäjs!

44 reaktioner på ”Next Level 2013 – upplägg april, maj, juni

 1. […] Jo, Next level inleddes för tolv veckor sedan och det huvudsakliga målet var att göra mindre förändringar gällande kosten och försöka bana in en ny balansnivå. Jag har haft bra balans länge nu men om jag vill komma vidare utseendemässigt (japp, ytligt!) så krävs det mer. Så tanken var att begränsa gottandet lite mer, ligga på ett litet kaloriunderskott på veckorna och därmed låta kroppen landa på Next Level. Både mentalt – men också kosmetiskt sett. Jag ville loosa några kilon och centimetrar. Slimma lite. […]

 2. Grym du är som kör så länge som tre månader! Själv kör jag bara en månad riktigt strikt (FitnessFighten med World of Shape) och är snart klar, men den månaden har lärt mig mycket så jag lär inte gå tillbaka till att vara soffpotatis de närmsta månaderna i alla fall 🙂 Hoppas det går bra för dig och kämpa på nu de sista veckorna!

 3. jag är med, i någon form. Fortfarande är maten min stora svaghet, äter för mycket helt enkelt. Och kör förmodligen inte mina pass helt utanför min comfort zone. Ska sätta mig ner och fundera och planera idag. Är superförkyld och placerad i soffan hela dagen…
  Lycka till med din satsning!!

 4. Åh, vad roligt 🙂 Jag har oxå ett sånt upplägg på gång, men tar nog en månad i taget (känns lättare att övertala sig själv att köra då 😉 ).

  Jag ska för det första slänga ut vågen. Väger mig ohälsosamt mycket (eller ja, jag bryr mig egentligen inte om vågen visar upp men jag ställer mig på den lite för många ggr om dagen), och mitt mål är inte längre att gå ner i vikt, målet är att omfördela procenten i kroppen. Mer muskler, mindre fett.
  Sen ska jag försöka få till 5 träningspass/vecka och äta så ren mat som möjligt.
  En kompis var här förut och hjälpte mig att tapetsera och han va oxå sugen på förändring så vi ska komma på nåt att tävla om 🙂

  Följer dig på Instagram (helt ny där), kanske du kan komma på en egen hashtag å vi som hakar på kan tagga samma? 🙂

 5. Jag är med!
  Jag vill tighta till lite. Och framförallt fortsätta att jobba med mina delade magmuskler…..
  Träningen kommer bli tyngre och mer intensiv. Och lite mer intervaller. Och så vill bag ut och springa, mest för själens skull :). När det gäller kosten måste bag framförallt sluta småäta. Speciellt på kvällarna. Tips mottages tacksamt! Äter stor portion middag. Försöker med te i h några nötter, men sitter där med finn-crisp med ost, äpple och js….. Inte så dåliga saker, men onödigt att stoppa i sig massa på kvällen.
  Tänker att jag har mina sommarjeans från förra året som mål.

  • Det där med att småäta på kvällen… Det ÄR svårt! Och jag gör antingen så att jag bestämmer mig för att jag inte ska äta något (om jag ska lägga mig tidigt och äter middag som vanligt vid 18 så behöver jag egentligen inget mer). En kopp grönt te är ok. Och så går jag och lägger mig så att jag inte kan tänka på det ;-). eller så planerar jag in ett kvällsmål och ser till att göra det bra. Gärna olika saker att plocka med men bra grejer, som du skriver. Behöver inte vara onödigt, beroende på när du ätit middag och när du lägger dig osv! Kanske äter du också för lite under dagen, så det är därför du är sugen på kvällen? För min del är det dock oftast själva ritualen. Jag har liksom alltid kopplat av på kvällen genom att äta. Därför har jag velat bryta ritualen, inte bara ersätta chipset och chokladen med bra grejer.

 6. Jag är med! Men jag kör en rivstart med fitnessfighten i April. Sån är jag, 4 veckor all in. Sen fattar ju jag att det inte är hållbart i längden men en kul utmaning i en månad:)

 7. Du är ju för bra du! Du gör det så genomtänkt, klokt och anpassat utifrån dina förutsättningar och mål. Du har en grym självinsikt!!

  Jag hänger på, men just nu slåss jag med en öroninflammation så all träning ligger på is. min träningsplan finns i tanken, 5 ggr/vecka för min del också. Gym 2 ggr/vecka, löpning 3 ggr/vecka (fokus på löpning ett tag, för att jag vill).

  Mål: att ta löpningen till en ny nivå, där jag springer längre och snabbare än tidigare.
  Upplägg: följa ett träningsschema som jag valt för att det passar mig. 12 veckor – dock med start när jag är frisk igen…
  Vikt/kropp: hålla vikten, men få starkare och mer slimmade ben (naturlig följd av löpningen, har jag tänkt).

 8. Måste fundera lite på det .. just nu känner jag mig trött på det mesta. Kan inte träna det jag vill för värk i benhinnor. Känner mig uppsvälld och SÅ svårt att bryta tankarna ibland.
  Min kost och träning är bra, tränar minst 4 ggr i veckan – bra träning med variation.
  Äter bra men känner mig nästan alltid hungrig (sugen), och äter jag mig riktigt mätt svullnar jag.
  Mitt mål (önskan) är också kanske 2 kg ner, bli lite fastare och piggare. Varit trött, förkyld och hängig stor del av detta året.
  Hoppas positiviteten och lusten kommer med våren och värmen ..
  Känns bra att många av er delar med er och tipsar & ger inspo!!
  Ha en fin fredag!!
  🙂

  • Åh, det är fler som känner som du ser jag bland kommentarerna… Och jag har varit där (och hamnar där igen!) jag med. Och då tror jag inte på att göra stora förändringar eller grandiosa utfästelser. Fokusera på någon slags balans och vänta tills du är ifatt dig själv. Då spirar motivationen igen!

 9. Åh vad jag grunnar och funderar just nu…. Jag vill men förmår inte riktigt känns det som. Vet inte om jg någonsin kommer fram till någon klar plan, men jag försöker. Får väl återkomma till dig irl för lite draghjälp. Mitt första fokus är sockret och jag började i måndags. Det går faktiskt riktigt bra, men nu kommer helgen… Håller hårt i tummarna (och kettlebellsen) några dagar istället för godispåsen 😉

  • Din plan kommer, och då kommer du också känna dig laddad och redo… Trust me! ingen idé att forcera fram något, det blir ändå inte bra. Fokusera på någon slags balans nu så att du kommer ifatt dig själv! Helgen kommer gå bra, imorgon kommer du vara så trött att du inte ens orkar tänka på godis 🙂

 10. Jag körde igång med en sex veckors-utmaning för tja, sex veckor sen. Är alltså i mål i dag 🙂

  Körde en utmaning under november som var mycket uppstyrd med poängsystem och det funkade bra, men när jag drog igång den här utmaningen så var upplägget lite mer luddigt. Eller ja, fokus har varit inget socker och att bli starkare. Sockret har gått som en dans faktiskt och starkare har jag blivit (jag har ”vågat” lasta på mer under styrketräningen och dragit ner antalet reps). Nu är ju de här sex veckorna över och jag känner inte ett dugg för att fira med socker så jag måste ju säga att utmaningen känns lyckad 🙂

  Det ska bli spännande att följa din resa!

 11. Ska bli kul, ja riktigt häftigt, att följa dig och detta upplägg. Precis som du själv är inne på så är det kosten som kommer att vara avgörande för utfallet och visst har du valt en påfrestande period – vi människor är ju inte konstruerade för att hantera obegränsad tillgång av kalasmat serverat i bufféformat…
  Hur som helst tror jag stenhårt på dig och tvekar inte det minsta på att du kommer att lyckas, du känner dig själv och din kropp såpass bra vid det här laget – bara att lyssna och känna av 🙂

  • Ja, jag tror att jag har koll på min lilla slice av världen (som är långt ifrån din…) och jag ser fram emot att köra lite mer fokuserat ett tag nu. Bufféerna är inte mitt största problem, då finns det ju oftast en massa bra att välja på!

 12. Vilken bra plan du har, kommer du fixa galant! Är som sagt gärna med i satsningen men har inte formulerat riktigt hur jag ska gå till väga… Äter just nu ett överskott av mat för att få kroppen i balans och sen är tanken att jag ska köra TUNGT!!! Vill ha snygga muskler om 12 veckor!

 13. Låter som en bra plan. Ska bli kul att följa! Jag har precis börjat registrera min kost (väger inte utan höftar lite mest för att få liiite mer koll än innan). Kosten är svårast tycker jag. Äter inte så mycket gotte men gärna mycket mat…. Hoppas på att kunna tajta till kroppen lite här och där genom att ligga på ett litet kcal-underskott och träna bra.
  Jag ser gärna att du redovisar fredagsresultaten…tycker sånt är intressant att läsa….men det kanske bara är jag…?
  Kram och lycka till!

 14. Heja dig vad du är bra! Du verkar ha fått till en suveränt bra vardag med massa balans, lycka till nu när du ska utmana den lite till. Jag har precis börjat träna lite efter långt uppehåll men det går sådär, dels för att magen börjar bli stor (är i v 29) men också för att jag för tillfälet har så lite vardagsmotion. Men jag är inte överförtjust i att baken nästan är större än magen och på att jag är trött. Nog vet jag att det hör graviditeten till men man får ju göra det bästa av saken. Nu är jag lite sugen på pt för jag behöver piska, främst i matsammanhang. Vet du någon bra pt? Olga har jag tyckt verkat bra men aldrig lyckats få tag på och då blir jag väldigt anti…

 15. Jag är absolut med men jag vet inte än hur jag ska göra. Jag tycker att det är så svårt att ta bort mer än jag redan gjort när det gäller kosten! Visst, jag äter väl lite väl stora portioner och ofta någon bit mörk choklad efter lunchen men överlag är jag rätt nyttig tycker jag själv. Ibland funderar jag på superstrikt LCHF några veckor. Tror det skulle funka men jag skulle ju sakna en hel del och vet inte om jag klarar det.

  Det är träningen och vardagsmotionen som måste öka antar jag. Cykla till jobbet vore ju ett sätt men jag vet inte om jag är motiverad nog. Hm, ja, det låter lite som om jag vill ha resultatet utan att göra jobbet kanske? Får fundera lite mer tror jag…

  • Jag förstår hur du menar, jag konstaterade för några månader sedan samma sak. Att jag ville ha mer men inte GÖRA mer. Kanske vänta in tills det känns rätt? Stressa inte fram något, tenderar att slå över istället då… Har du koll på ditt energiintag?Jag är inte rätt person att ge råd men vet själv att jag inte har oändligt med tid att lägga på träning. Ökad intensitet eller helt enkelt något nytt kanske kan skaka om lite?

 16. Jag är oxå med! Började i tisdags o siktar på att inte behöva dra in magen hela tiden på stranden i sommar;-) har oxå en tävling med min bästa kompis. I mitten av juni kommer hon hem på besök ifrån Thailand o då ska vi jämföra vem som har synligast magrutor😱 kör upplägget jag fick från Olga förra året. Ca 1800 kalorier, förhoppningsvis 5-6 pass i veckan varav ett är när jag är instruktör( räknas som cardio) resten blir nog styrka. Har införskaffat en TRX och är sugen på att lära mig träna med den! Min akilleshäl är ju kosten….. Här krävs järnvilja. Nuuuu kööööör vi!

 17. jag har oxå samma tänk som du. 5-6 pass i veckan. 4-5 kg – på vågen. få tillbaka midjan efter påskhelgen fylld av godis och vitt bröd.

 18. Jag tänker liknande som du, det läste du hos mig 🙂 Men absolut inga stora förändringar. Med kosten bara lämna bort det där lilla extra i vardagen. Men inga förbud, det funkar inte för mig. Med träningen så fortsätter jag med minst tre pass styrka i veckan, några pass jogging och någon zwow/bodyrock. Mer cardio helt enkelt. Under mina tre tunga styrkemånader har jag tränat minimalt med cardio. Det blir nog bra det här!

 19. Låter spännande!!! Jag är igång med min satsning (sen 1 april) och jag ska vara i mål om 22 dagar, tävlar då 🙂 Jag äter som jag alltid har gjort, jag tränar mindre än tidigare, 3 pass i veckan enligt coachen och njuter av den återhämtning, vila jag får 🙂
  Kram!

 20. Hej bästa!
  Jag är redan igång och kör vidare med dig. Jag har mitt framgångsrecept och behöver nöta på. I mitt fall så är det litet kaloriunderskott i veckorna och sedan äter jag upp mina kcal till fullo fredagar och lördagar:) Jag kommer fortsätta att unna mig en BJ på lördagar för det gör mig lycklig. Jag kommer att träna 5-6 dagar i veckan och vad jag tränar beror på hur kroppen mår, men i den bästa av världar; 2 tuffa längre cirkelpass, 1 intervall pass, 1 längre cardiopass och 2 valfria pass typ styrketräning med fokus på speciella muskelgrupper (får ju då chans att leka med nya kompisen Weider 5500) Sova 7-8 timmar per natt, DRICKA MASSOR med vatten och hitta ett sätt att öka proteinmängden per dag och hålla mig frisk och lycklig! NU KÖR VI!!!:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.