Next level

Vet ni? Jag hade tänkt skriva ett genomtänkt och eftertänksamt inlägg om både det ena och det andra. Jag skulle försöka sammanfatta mina tankar och få er att förstå att det jag planerar härnäst inte handlar om någon hets eller ”jag duger inte”-känsla. Men nu sitter jag i bilen och blippar på telefonen medan barnen sover i baksätet och måste bara få det ur mig när tillfälle bjuds. Unedited version liksom.

Jag ska vidare till nästa nivå! Så här. Ni vet i dataspel? Man kämpar på för att nå nya nivåer och lär sig banorna och äter svampar och samlar mynt och fajtas mot bossar och vips kommer man till nästa nivå där allt är nytt och ju längre man kommer desto fler försök behöver man på varje bana för att lära sig hur man ska gå och var fällorna finns och hur bossen ska besegras. Fattar ni vad jag pratar om?

Så är det med min hälsoresa också. Jag började på nivå ett och jobbade mig uppåt ganska fokuserat och metodiskt. I höstas landade jag på balansnivån och kämpade där ganska länge innan jag besegrade gamla-beatatjata-bossen och kunde gå vidare. Nu är det dags för nästa nivå!

Jag menar inte att jag ska vinna hela himla spelet på en gång men nu är jag sugen på lite mer än lagom och good enough. Next level helt enkelt.

Vi snackar utseende. Jag mår skitbra, jag har en helt normal kroppsstorlek men jag vill slimma och tona. Vi snackar också Beach *insertvalfrittårtal*. Jag veeet! Så himla five years ago. Nu ska man vara stark och nöjd. Vilket jag är (nöjd, i alla fall…) men är det inte bättre att jag erkänner att jag har snyggmål också än att försöka hymla med det? Jaja, balans och välmående och hälsa ÄR viktigast. Utan tvekan, varje dag i veckan. Men det behöver väl inte utesluta, säg, en liten bikinitrimning? En liten shortstoning? Även om antalet dagar nämnda plagg kan bäras är färre än antalet armhävningar jag kan göra, typ.

Så. Är ni med mig? Känns det hetsigt och ”ånej, inte hon… Ska det bli kilon och kalorier och centimetrar nu igen?”. För det blir det kanske. Jag har inte bestämt exakt HUR bara ATT. Men det är för mig, inte för någon annan. Och jag vet att jag behöver ett stöd för det lär bli game over då och då. Då får jag börja om, nöta på och ta med mig erfarenheterna för att klara banan lite bättre.

Jag gillar tidsbegreppet tolv veckor. Tillräckligt med tid för att små, balanserade förändringar ska ge resultat. Jag är inte en fyraveckorsstenhårtfokustränavarjedagochlevsockerfritt-tjej. Jag är mer easy does it. Metodisk. På fredag är det tolv veckor till midsommar. Sammanträffande? I don’t think so!

MVH
Hon som får vara mer genomtänkt någon annan dag.

EDIT: Elva veckor är det kvar till midsommar. Och tolv till min semester. Det kanske var så jag räknade… Eller så räknade jag fel. Jag har glömmit. Oh well. Det ska la gå ändå.

47 reaktioner på ”Next level

 1. Jag tycker absolut att du får sätta upp vilka mål du vill, träning handlar om insida och utsida
  och jag har svårt att se att du skulle hetsa faktiskt.

  kör hårt – next level here you come!

 2. Jag tycker absolut att man får ha snyggmål och det har jag också. Jag har ägnat de senaste månaderna åt balansen och har kommit längre än jag trott i mitt sätt att tänka. Och hälsan och välmåendet är det viktigaste, men det innebär inte att man har mål att också se bra ut. Jag tycker absolut att man kan få trappa upp sin ambition för att få hälsa och utseende att gå lite mer hand i hand. Det får ju liksom inte vara fult att vilja vara vacker och känna sig snygg. Att vara nöjd med sig själv är ju så klart jätteviktigt men att ge lite mer behöver ju inte utesluta att man känner att man duger. Jag ger mig själv lite mer vårfokus och delar upp min period i åtta veckor för att sedan lägga i ännu en växel under fyra veckor till. Ja alltså som du 12 veckor och ingen quick fix.

  Sedan är det ju så här att centimetrar och snyggtänk kan ta sig form på olika sätt – det finns snyggtänk och upplägg och snyggtänk och upplägg. Det kan ju vara sunt och det kan vara mer osunt beroende hur man själv lägger upp det och vilken inställning man har.

  Heja dig!

 3. Så kul att höra att du bestämt dig att ta dig vidare till nästa nivå!! Härlig känsla när man väl tagit ett sånt stort beslut 🙂 Och det där som du kallar ”snyggmål”… så klart att man får ha det!! Alla har sina EGNA mål vad de än må vara. Punkt.

 4. Count me in!! Precis vad jag behöver efter en påskhelg med alldeles för mycket av det goda 😉 jag ska nog skriva upp målen för dessa veckor, något jag aldrig gör men känns otroligt viktigt egentligen. Heja oss!

 5. Är HELT med dig! Känner mer och mer att jag också vill strukturera mig… och har börjat en mycket långsam plan för att öka min spring-längder. Kanske en 12-veckors-plan är precis vad jag behöver!

 6. Å, så HÄRLIGT! Jag tänker leva lite träningsliv genom dig, för här hemma äts det osthjärtan och kollas på TV och tränas så lite att det faktiskt inte räknas. Jag känner mig tjock nu och kommer att se ut som Barbamamma till midsommar. Men det får vara så.
  Jag vet att träning är bra när man är gravid. Det är bara det att jag inte kan gå, springa. cykla eller simma. Inte göra utfall eller knäböj eller uppsteg. Magen tar emot vid armhävningar… och att bara träna armar känns på något sätt stört. Läste i en tidning att jag kunde göra höftlyft på stabilitetsboll. Obelastat. KUL? Nä.
  Det får va.
  Så kör hårt! Och ge mig alla detaljer 🙂

 7. Jag är med! Vill knuffa mig själv till nästa nivå jag med, men har varit för bekväm. Så det här är perfekt!

 8. Japp, jag är helt klart på. Har gått i dessa tankebanor ett tag. Ska fundera hur det ska gå till bara 🙂

 9. Jag skrev just idag ett lite liknande inlägg om att formtoppa. Jag är egentligen nöjd med min form men vill se om det går att förbättra. Små förändringar och de vad som händer. Så jag är med! Vi får heja på och stötta varandra! Spännande det här 🙂

 10. Vad kul att du vill ta träningen ett steg till. Själv har jag halkat ner några levels men bestämde mig i går för att ta tag i det igen. Jag räknade ut att i går var det 80 dagar kvar till midsommar. Så på min blogg skrev jag igår lite mål som jag ska jobba med de här 80 dagarna. I nuläget är det för mig inte bikinin som hägrar, utan det där fysiska välmåendet som jag hade så mycket av förra sommaren.
  Så jag börjar nu försiktigt räkna ner…ett steg åt gången…80 steg (dagar) 🙂
  Men risk för game over kommer det säkert finnas, men då går vi på’t igen!

  • Ska kika in i bloggen och se om jag ska härma något från ditt upplägg :-). Och oavsett vad man har för mål i horisonten så är det ju bra med något slags fokus. heja heja!

  • Och vad hände här? Jag är helt uppenbart farligt oteknisk och borde fortsätta vara tyst i folks lommentarsfält. Det var icke mening att göra någon slags kennelreklam i din blogg Beata, men vad just den här länken går till är nog fortfarande rätt oklart… Mig veterligen har jag ingen wordpressblogg… Jag får bjuda på att mitt hejarop blev rätt o-anonymt! Det gör jag gärna! Heja!!

 11. Låter grymt! Längtar tills jag kan säga att jag trivs i min kropp och kan välja att trimma.
  Just nu kan jag inte få till någon struktur alls. Varken på mat eller träning ( betyder dock inte att jag äter dåligt eller skippar träningen) Men är man en vän av ordning känns det snabbt som kaos. Hoppas på ny energi efter helgen 🙂

 12. Klart du ska köra!! Nu är tiden inne, och det här har ju pockat på din uppmärksamhet rätt länge nu och vi (jag) har hållit det tillbaka och sagt ”vänta på rätt tillfälle” och det är verkligen NU! 12 veckor till midsommar, perfekt plan och passar dig klockrent. Inget ”pressa allt jag har under superkort tid” utan mer ”lite mer fokus men ändå utrymme för lite fusk”. Bra plan, och spännande att få läsa mer om hur du tänkt dig 🙂 Släpp Beatatjata lös i jakten på shortsbenen!!!

  • Exakt!! Nu har det legat och grott länge och nu är det dags. Ljuset är här, någon slags extra energi (eller ja, kanske inte… ;-)) och helt enkelt en längtan som måste omsättas i handling. Great legs, here I come!!

 13. Jag tyckte det verkade genomtänkt, jag. Visst kan det reta mig när till exempel instruktören på ett pass påpekar att ”nu när vi kör mycket triceps så kan vi gå i linne i sommar”. Jag tränar inte primärt, inte ens sekundärt, för att jag är orolig hur andra uppfattar mitt utseende när jag lättar på klädseln, men visst skulle det vara en rolig bieffekt om jag,samtidigt som man tar hand om min hälsa och har roligt, kunde tona kroppen. Kör på, tänker jag.

  • Samma här, det är långt ner på listan egentligen men nu när jag mår så bra och är så himla lagom så flyttar det upp lite :-). Men det är inget snack om vad som är prio!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.