Sjuk (och) träningsvärk

Igår eftermiddag flög en förkylning på mig. Ja, bara så där! Jag satt vid söndagmiddagen, full av stek, potatis, äppelmos och svampsås och började klaga på kill i halsen. En timme senare låg jag i soffan beväpnad med nässpray och snytpapper och ojade mig över huvudvärk och seghet. Idag har jag jobbat. Var på jobbet kl 7, hade möten från klockan 8 och framåt (sju back to back möten! Det borde finnas något slags förbud! Fast det var i och för sig jag som hade bokat in de flesta…) och efter lite uppföljning vinglade jag hemåt vid fem. Nu sitter jag i soffan och hinkar grönt te och känner mig halvt ok. Täppt och snorig och lite hängig men inte värre än så. Inte pesten. 

However. Innan allt det här började igår så var jag på gymmet, direkt på morgonen innan kyrkan när jag fortfarande var pigg och glad, påfylld med både sömn och gröt. Körde rygg och bröst och la rätt mycket tid på att öva på negativa chins (eller pull ups? Eller vad det nu är…).

Jag såg detta tips hos Rund är också en form och blev sugen på att prova. Testade runt på olika stället på gymmet innan jag till slut hamnade vid smiths-maskinen och insåg att det smartaste var att hoppa upp och sedan försöka hålla emot på nervägen. Att använda en bänk var bara onödigt för mig. I assisted pull up-maskinen blev det liksom för trångt och det där räcket som sitter på kabelcrossmojängen är för högt upp, inte ens med hjälp av en bänk kan jag komma högt nog. Smithen it is!  (suddiga bilder av blasé Stor som inte alls tycker det är kul att ta kort på tränande mamma längre…)

PhotoGrid_1364236555631
I assisted pull up-maskinen.
I smithen
I smithen

Körde både med handflatorna ifrån mig (vilket var svårare) och mot mig (aningen lättare). Roligt och jobbigt! Och dra mig baklänges vilken träningsvärk jag har… Hela övre delen av ryggen, på sidorna ner under armhålorna, axlar, biceps och triceps och underarmar… Holy moly! Något liknande har jag faktiskt inte varit med om i överkroppen, det är så mina ben brukar kännas.

Och appropå ben kan jag säga att det där mesiga passet i fredags gav förfärligt mycket träningsvärk. Kompletterades nog av crossfitpasset i lördags och igår hoppade jag en massa hopprep mellan seten, svettigt och uppenbarligen väldigt jobbigt för vader och insida lår? Det är med andra ord en praktiskt taget orörlig Beatatjata som sitter här och snorar…

(Nu ska jag koncentrera mig på Vetenskapens Värld, mycket intressant om fasta, lågkalorikost och längre liv!)

6 reaktioner på ”Sjuk (och) träningsvärk

  1. Jag får också hemsk träningsvärk av chins träning så jag tror att det slår det mesta:) Aktiverar liksom muskler jag inte visste att jag hade. Hoppas att du klarar dig, jag känner också av kilet i halsen nu efter morgonpasset så imorgon blir det bara promenad (hotellövernattning ikväll). Kram

  2. Härligt med lite ny träningsvärk 🙂 trist med förkylningen bara 😦 Jag fick oxå lite träningsvärk efter att ha testat ny övn, från Lofsan. Klättra upp och ner med fötterna på en vägg, gör en armhävning, hoppa fram med benen och upphopp. Kändes i ryggen. Rolig övn. Idag vila efter badhusbesök, helt sänkt efter det.
    Krya på dig!

  3. Jag fick träningsvärk i vaderna för att cirkelfysen på torsdagar vill att vi stretchar vaderna hur mycket som helst. Både före och efter. Fast när jag tänker efter hoppas det ju en del på de passen 😉

  4. ”Bara” träningsvärk här. Jag är inte benägen att få sådär grym träningsvärk, men igår hittade jag uppenbarligen en övning som tog bra på benen. Dagens pass fick utgå pga det och grym måndagströtthet. Men i morgon, på’t igen!

    Krya på dig-kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.